Positiv omtale

Den norske supporterklubben fikk omtale på klubbens offisielle nettside her forleden. Se her!

Anledningen var at klubben skal lansere en ny betalingstjeneste kalt iFollow. Det er en oppgradert versjon av MarinersPlayer hvor supportere utenfor UK faktisk kan streame alle klubbens seriekamper fra neste sesong!

Nye medlemmer

Medlemsnummer: 0045
Navn: Jonathan Dahl Berg
Fra: Bergen

Medlemsnummer: 0044
Navn:  Jard Berg
Fra: Bergen

Om seg selv: Jeg (Jard) ble tilfeldig supporter i 1993 da guttelaget til Fyllingen var på fotballtur til England. Alle hadde favorittlag som Liverpool, Arsenal, Leeds og Chelsea.

Da Jard ble spurt så svarte han enkelt og greit Grimsby.

Eneste relasjon til byen og laget er en venninne på videregående (20 år siden) som hadde en far derfra.

I tillegg til meg selv er Jonathan Dahl Berg (min sønn på snart 10) en gutt som følger Grimsby tett på forskjellige resultatservicer som har League 2 tilgjengelig.

Så han vil også meldes inn.

Supporterklubben

Bruksanvisning: 1.) Åpne medlemskortet i bildebehandling type Paint. 2.) Legg til ønsket tekst og bilde. 3.) Print ut og laminer. 4.) Ha kortet i lommeboken. 5.) Få draget på motsatt kjønn, evt. samme kjønn. 6.) Lev lykkelig.

Slik melder du deg inn:
Gi lyd og vis at vi er mange der ute!
Send en e-post til grimsby@lyse.net med detaljer om deg selv.
Du får ikke noe igjen for dette utenom en vidunderlig følelse av å være skremmende unik.

Medlemsliste:
0001 – Jostein Jensen
0002 – Jon Kåre Bertheussen
0003 – Håvard Sørvik
0004 – Thomas Hollund
0005 – Geir Myklebust
0006 – Øyvind Jacobsen
0007 – Kim Kjetil Stavik
0008 – Lars Kåre Grimsby
0009 – Espen Jacobsen
0010 – Geir Steinsland
0011 – Anders Nielsen
0012 – Alex Kielland
0013 – Tarjei S. Grimstad
0014 – Rune Grimsby
0015 – Knut Anders Fostervold
0016 – Norm Grimsby
0017 – Ola Frisk
0018 – Anton Romanov
0019 – Karen Kamsvaag
0020 – Svein-Erik Valla
0021 –
0022 – Olav Werner Grimsby
0023 – Per Arne Grimsby
0024 – Tobias Lea
0025 – Eivind Grimsby Harr
0026 – Torgrim Skogheim
0027 – Svein Korshamn
0028 – Atle Grimsby
0029 – Per Øyvind Grimsby
0030 – Lars Gustav Kielland
0031 – Kjell Grimsby
0032 – Annlaug Grimsby
0033 – Camilla Grimsby
0034 – Svein Arild Grimsby
0035 – Geir Grimsby
0036 – Eirik Korshamn
0037 – Lars Olav Sæther
0038 – Ulf Hansson (Sverige)
0039 – Olav Grimstad
0040 – Perry Harter
0041 – Kasper Eriksen (Danmark)
0042 – Geir Denstad
0043 – Morten Havnes
0044 – Jard Berg
0045 – Jonathan Dahl Berg

Les mer om medlemmene her!

Reisebrev fra Wembley

Mangeårig supporter, Geir Denstad, er ikke lengre Grimsby-jomfru. Han fikk nemlig se FA Trophy-finalen mot Halifax på Wembley.

Da har jeg endelig sett Grimsby live, søndag 22. mai 2016. Var egentlig med som ledsager på kortur i York. Fruen er med i sangkor, men siden jeg ikke er sanger fikk jeg «perm» til å dra på fotballkamp. Fikk følge på turen av korist Isak Haarberg, sangkortet Heimklang, Trondheim. (Også fotballinteressert)

Vi tok tog fra York til Kings Cross, og Metropolitan line til stadion. Det var bare å følge strømmen av Grimsby og Halifax fans. Fikk kjøpt billetter i Grimsbysvingen. Artig å følge med fansen i oppladningen til kampen. Det gikk med øl og fish`n chips i rikelige mengder. Isak hadde blå jakke, og jeg var raskt ute å kjøpte meg et Grimsby-skjerf. Vi måtte ikke bli tatt for å ha noe forhold til Halifax i blå drakter må vite!

Siden det var min debut på Grimsby kamp valgte vi å holde en forholdsvis lav profil under kampen. Å ja da. Vi heiet med da Grimsby var i nærheten av Halifaxmålet.

Det virket som om Halifax var mer tent enn Grimsby. Grimsby klarte ikke å holde på ballen, og feilpasningene florerte. Fikk følelsen av at kampen ikke betydde all verden for Grimsby denne dagen. Fansen var mest opptatt av å synge » We are going up», rettet mot Halifax svingen. Til tross for at det ble tap 1-0 var det artig læll!! La ikke merke til om det var andre fra Norge til stede på FA Trophy finalen.

Returen med toget tilbake til York gikk unna i nesten 200 km/t, og det var to fornøyde karer som kunne ta seg en pint senere på kvelden. Nå blir det spennende å følge laget med trolig mange, og forhåpentligvis gode spillere i League Two. Håper selvsagt på flere turer til England og da til Grimsby. Legger ved et bilde av undertegnede tatt på Wembley, 1 time før kampstart.

Mvh
Geir Denstad

Skal du til Wembley?

To helger på rad skal Grimsby spille på Wembley!

Søndag 15. mai kl 16.00 GMT vs. Forest Green Rovers (Play Off)
Søndag 22. mai kl 16.15 GMT vs Halifax (FA Trophy)
(Forkamp Hereford vs Morpeth (FA Vase) fra 12.15 GMT)

Legg til en time for norske tider.

Fra supporterklubben vet vi at Geir Myklebust reiser fra Trondheim og at Ulf Hansson tar turen fra Sverige for å se opprykksfinalen.

Flere andre har nok også tenkt tanken. Så folk får ta kontakt med hverandre om man ønsker det.

Geir Denstad vurderer å se FA Trophy-kampen mot Halifax da han er i England denne helgen. Han spør om råd om kampbilletter, samt tips om hvordan man beveger seg fra Kings Cross railwaystation.

Svar: Her antar jeg det er lurest å bruke Metropolitan Line. Jubilee Line går også til Wembley. Billetter kan man kjøpe her!

Du kan også tipse meg om du skal over enten i kommentarfeltet eller via mail på grimsby@lyse.net!

Nyttige linker:
http://www.thenationalleague.org.uk/news/details.php?news_id=17397
http://www.wembleystadium.com/Events/2016/National-League-Promotion-Final/National-League-Promotion-Final
http://www.wembleystadium.com/Events/2016/FA-Trophy-and-FA-Vase-Finals/FA-Trophy-and-FA-Vase-Finals
http://www.grimsby-townfc.co.uk/news/article/wembley-travel-advice-3103759.aspx

Grimsby med unik kampanje

Gjennom Crowdfunder ønsker Mariners Trust å hjelpe Paul Hurst med sommerens transferbudsjett. Etter få dager har man allerede fått inn £35 000.

Supportermedlem 0005 Geir Myklebust har tipset fotballbladet Josimar om aksjonen, kanskje kommer det noe på trykk der?

Mange nordmenn som er glade i fotball støtter, foruten sitt norske lag, også en klubb i utlandet. De fleste holder med de store lagene i toppdivisjonen, men så er det noen av oss som også har sympati med de små klubbene hvor hver dag er en kamp for å overleve.

I forbindelse med dette har supportere av fotballklubben Grimsby Town (Som spiller i Conference, 5. nivå i engelsk fotball) kjørt i gang en «crowdfunding»-kampanje for å samle inn penger til å finansiere spillere til høstens lag.
Flere detaljer finner du her: http://www.crowdfunder.co.uk/gtfc
Litt avhengig av hva du velger å donere, så vil du kunne motta forskjellige ting i retur som takk for støtten.

På dag 1 av kampanjen har klubben allerede samlet inn målet som var 20,000 pund. I Grimsby bor det også et par fans av klubben, et ektepar, som vant et kjempebeløp i EuroLotto – disse har lovet å doble det som blir samlet inn i eget bidrag.

Om klubben:
Grimsby Town er en sympatisk klubb med tilhold på østkysten av England, med nordsjøen som nærmeste nabo. Klubben er helprofesjonell – en status de deler med ca. halvparten av klubbene i divisjonen. Stadion heter «Blundell Park» og ligger i byen Cleethorpes som er sammenvokst med Grimsby. Klubben har en av de største og ivrigste supportermassene blant lag i de lavere divisjonene – dette kan du bl.a. se på supportersidens forum her: http://thefishy.co.uk/
De siste årene har de spilt fotball oftere på Wembley enn f.eks. Manchester United, men det skal jo sies at United oftere spiller i utlandet enn det Grimsby gjør, så det går vel opp i opp.
Byen har slitt med en del problemer etter at store deler av fiskeflåten tilknyttet stedet måtte slutte med sin aktivitet grunnet økonomiske nedgangstider, men har fortsatt en del arbeidsplasser tilknyttet fiskeindustrien, bl.a. Young`s Seafood og Findus. Derav klubbens klengenavn «The Mariners» og diverse supportersanger- og effekter med fisk som tema.
Den kjente komikeren Sacha Baron Cohen, som har spilt i filmer og serier som «Ali G», «Borat» og «Bruno», er i ferd med å lage en film med arbeidstittelen «Grimsby». Denne tar utgangspunkt i bl.a. supportermiljøet rundt klubben.
Klubben har et stort potensiale på veldig mange måter, og har vært så høyt oppe som en 5. plass på nest øverste nivå i sesongen 1983/84. Så for de som ønsker å investere mer i klubben enn via denne kampanjen, så kan det være vel verd investeringen med tiden.

Skal du til Wembley?

Har du lyst å se Grimsbys Play Off-finale mot Bristol Rovers søndag 17. mai klokken 14.00 lokal tid?

Billettene blir lagt ut til vanlig salg torsdag 7. mai klokken 10.00 norsk tid fra her! I følge Dale Ladson i klubben skal man kunne bestille samlet herfra og så bare plukke opp billettene på Wembley i forkant. Se også klubbens informasjonsside om billettsalget her!

Meld din interesse i chatten under, facebook eller grimsby@lyse.net om du vil kjøpe billetter samlet med andre norske supportere. Det settes en frist til torsdag 7. mai klokken 15:00.

Undertegnede vil bo på ibis London Wembley like ved arenaen.

Skal:
Jostein Jensen

Grimsby på svensk radio

Til daglig er han ordfører i kommunestyret i Hedemora, Dalarna.

Ganske snorkisnork trodde du, men Ulf Hansson har et alter ego som Grimsby-supporter!

Tidligere denne uken var han i Svensk Radio P4 Dalarna og snakket i syv minutter om sitt kjære Grimsby Town. Stikket finner man etter 2:00:15.

Grimsby i Skandinavia

Jeg har tidligere laget en sak om Grimsbys reise til Island i 1986. Femten år senere skulle man reise utenlands igjen, denne gang til nabolanda Sverige og Danmark!

Før ITV Digital kollapsen hadde Grimsby masse penger og la preseason til Skandinavia. Både i 2001 og 2002 hadde man base i sørvest Sverige og pendlet over Øresundbrua mellom Sverige og Danmark.

Grimsby har sjelden spilt utenfor øyriket. På femtitallet var man to ganger i Tsjekkoslovakia, mens man på åttitallet altså var på Island.

I 2001 var Lennie Lawrence manager i Grimsby. Han hadde gode kontakter til Skandinavia, blant annet var hans gode venn Roy Hodgson manager i FC København.
Det var derfor naturlig at man dro over den gangen, året etter var Paul Groves manager. Så det var utvilsomt at Skandinavia hadde gitt mersmak.

2001

Grimsby lå i treningsleir i Höllviken, men trente også på anlegget til Malmö hvor Zlatan Ibrahimovic ennå spilte.

Spillerne var i syvende himmel for å få være med på turen som Costcutter sponset. Steve Livingstone slet med en hofteskade, men hadde holdt det skjult helt til man landet i Sverige!

«Herregud, dette er jo akkurat som å ta deg med på ferie,» ropte en sint Lawrence til Livvo da han forstod bedraget.

Den storvokste spissen skulle da også feste hardt sammen med den drikkfeldige Tony Gallimore under oppholdet skal vi tro John McDermott biografien.

21.07.2001 Ystad – Grimsby 2-2
Ystad idrottsplats, 400 tilskuere

Grimsby: Danny Coyne, John McDermott, Alan Pouton, Paul Groves, David Smith, Danny Butterfield, Menno Willems, Wayne Burnett, Stuart Campbell, Bradley Allen, Phil Jevons.

Grimsbys første kamp på svensk jord noensinne og deres første utelandstur på 15 år. The Mariner lå bak to ganger, men halte i land et uavgjort resultat etter mål av Stuart Campbell og Alan Pouton.

Etter kampen fikk spillerne litt fri og kvelden ble benyttet på Malmøs vannhull. Hele laget var ute på livet under hele oppholdet etter dette.

23.07.2001 Trelleborg – Grimsby 0-2
Vångavallen, 931 tilskuere

Grimsby: Steve Croudson, John McDermott (Menno Willems 61′), Stian Thomassen, Paul Raven (Paul Groves 46′), Tony Gallimore, Danny Butterfield, Alan Pouton, Stacy Coldicott, Bradley Allen (Phil Jevons 61′), Jonathan Rowan (Stuart Campbell 61′), Michael Jeffrey.

Her møtte man et sammensatt bylag fra Trelleborg. For Grimsby spilte den norske prøvespilleren Stian Thomassen.
Michael Jeffrey og Jonathan Rowan scora for Grimsby.

Spillerne tok også turen på den lokale nudiststranda og Wayne Burnett hadde med kamera! Folk ble rasende! Over en sanddyne så man plutselig Tony Gallimore i Adams drakt med en sigarett i den ene hånden og en øl i den andre!

Hotellet lå også ovenfor et annet hotell og spillerne hadde oppdaget et par som ikke akkurat trekte foran gardinene under akten. Tony Gallimore stod i fjerde etasje og heiet da han mistet røyken. I et forsøk på å få tak i sneipen falt han over terrassen. Heldigvis var det et halvtak ovenfor en bar lengre nede slik at Gally kom fra det i live! «Så du det? Jeg klarte til og med å fange røyken,» sa Gallimore etterpå skal vi tro boken «It’s not all Black & White».

25.07.2001 Køge – Grimsby 1-1
Ishøj stadion

Grimsby: Danny Coyne, John McDermott, Paul Raven, Paul Groves, Tony Gallimore, Danny Butterfield, Wayne Burnett (Stacy Coldicott), Menno Willems, Stuart Campbell (Bradley Allen 45′), Jonathan Rowan (Michael Jeffrey), Phil Jevons.

Tidenes første skandinav som spilte for Grimsby var Køges Edvin Hansen, han fikk seks kamper i 1946/47-sesongen.

Laget fra Syd Sjælland gikk til pause med ledelsen, men Alan Pouton brang balanse i regnskapet like etter pause fra krittmerket.

2002

Grimsby fløy inn til Kastrup, men hadde base i Malmø under dette oppholdet. Undertegnede landet fra Stavanger på samme tid som Grimsby ankom. Ikledd en Grimsby drakt fikk jeg lange blikk fra Danny Coyne som kom spaserende mot bagasjebåndet!

Disse turene var ofte satt i stand for å sveise sammen laget og spillerne koste seg vel mye på kveldstid i Malmøs natteliv. Paul Groves var spillende manager og visste at han ikke kunne få den samme respekten som Lawrence hadde. Han samlet derfor de mest garvede spillerne og ga dem grønt kort til å feste så lenge det ikke ble galskap. Dette ble selvsagt utnyttet av spillerne som hadde en heisatur av de sjeldne!

18.07.2002 AB København – Grimsby 4-0
Möllevallen stadion (Skanör), 350 tilskuere

Grimsby: Danny Coyne (Bradley Hughes 76′) – John McDermott (Iain Ward 69′), Tony Gallimore, Paul Groves, Paul Raven (Simon Ford 73′) – Terry Cooke (Chris Thompson 76′), Alan Pouton (Chris Bolder 73′), Stacy Coldicott (Tresor Luntala 60′), Stuart Campbell (Stephen Downes 46′) – Phil Jevons, Steve Livingstone (John Rowan 69′).

Spillerne var henrykt over alle supporterne som hadde tatt turen. Vi var vel ikke mer enn 20 mann, men spillerne klappet til oss og kom bort for å skrive autografer.

Supporterne var også svært hyggelig med meg og sa til stadighet «H’ey matey!» Selv trodde jeg dem presenterte seg som «I’m Eddy» og kunne ikke forstå hvordan samtlige hadde fått samme navn!

Utenfor pølsebua var det også en terrasse hvor formann Peter Furneaux satt og koste seg med en øl. Han forstod at jeg ikke var britisk og var svært interessert i å høre om hvorfor nordmenn likte klubben!

Det danske hovedstadslaget hadde tatt turen til sør-Sverige da kampen gikk i «feriereservatet» Skanör hvor det var en vindmølle et innkast unna banen og kuer som beita bak det ene målet! Sterk Superliga-motstand ga et flatterende resultat for Grimsby som benyttet seg av nitten spillere.

Selv var jeg med på denne touren og da speakeren takket Grimsby og fortalte hvilket hotell dem hadde i Malmø var jeg ikke sen med å booke om hotellet!

Før kampen møtte jeg også to unge supportere som visste hvem jeg var fra nettet. Sittende på en benk i sentrum av Skanör kunne jeg for første gang i livet snakke med Grimsby med klubbens egne supportere.

Grimsbys svake resultater her skyldes nok at Grimsby-spillerne sammenlignet turene til Skandinavia med opphold på Magaluf!

Selv møtte jeg på noen Grimbarians som hadde sett Steve Livingstone flekse i bar overkropp på en nattklubb i Malmø! Tony Gallimore hadde selv en opptreden på en strippestang på en annen klubb!

John McDermott elsket skandinavia i følge boken sin. «Skandinavia er en utrolig plass. Den beste plassen jeg har besøkt tror jeg. Vi kunne ikke forstå hvor vakre kvinnene var over der! Jeg vet at det er en klisje, men i starten pekte gutta på de flotte jentene. Etter hvert gikk vi lei for alle var så vakre! Selv gutta var vakre, noen av dem vakrere enn kvinnene.»

Spillerne leide også sykler for å se mer av Malmø. Selv så jeg Stacy Coldicott på to hjul gjennom gatene!

20.07.2002 Herfølge – Grimsby 2-1
Herfølge stadion, 300 tilskuere

Grimsby: Bradley Hughes – John McDermott, Iain Ward, Paul Groves, Simon Ford – Terry Cooke, Chris Bolder, Tresor Luntala, Stephen Downes – Jonny Rowan, Chris Thompson. Benyttede innbyttere: Danny Coyne, Tony Gallimore, Paul Raven, Stacy Coldicott, Alan Pouton, Phil Jevons, Steve Livingstone.

John «Faxe» Jensen trente Herfølge. Grimsby reduserte ved Jonathan Rowan (bildet) som satte inn en retur fra Thompsons straffe.

Spillerne holdt seg på SAS-hotellet i Malmø under hele turen selv om neste kamp var i Danmark. Jeg støtte stadig på spillerne enten det var på frokostbordet, eller hørte dem hoiende i gangene like ved der jeg hadde rommet mitt.

Her møtte jeg på en hel delegasjon fans fra England og jeg kom godt i kontakt med dem. Etter kampen skjøt vi straffer utpå banen før vi ble bortvist av en myndig klubbdelegat.

Vi ventet vel og lenge på togstasjonen og i følge britene var det nok ikke nødvendig å kjøpe billett fra automaten. Selvsagt kom det en konduktør og hadde kontroll, da var jeg ikke sen med å spille engelsk sammen med de andre og sa at jeg ikke hadde skjønt opplegget. Vi slapp unna da engelskmenn selvsagt ikke forstod dansk…

 

22.07.2002 Frem – Grimsby 3-1
Valby Idrætspark, 280 tilskuere

Grimsby: Danny Coyne – John McDermott (Iain Ward 70′), Tony Gallimore (Chris Bolder 70′), Paul Raven, Simon Ford (Paul Groves 80′) – Terry Cooke (Chris Thompson 46′), Alan Pouton, Tresor Luntala (Stacy Coldicott 60′), Stuart Campbell (Stephen Downes 70′) – Phil Jevons (Jonny Rowan 60′), Steve Livingstone.

Terry Cooke scorte 1-0 målet for britene etter halvtimen. En nydelig perle fra 30 meter. Den tidligere Manchester United-spilleren hadde evnene. Det ble en vanskelig kamp i Danmark med et heftig regnvær.

Jeg husker jeg møtte forfatteren Rob McIlveen, sønnen hans Will og en annen supporter før kampen og hadde en hyggelig samtale på en kneipe ikke langt fra stadionen. Will ble senere den yngste registrerte Grimsby-spilleren. Da fattern sponsa klubben mot at Will ble registrert i troppen og fikk figurere på lagbildet.

Under kampen satt jeg på siden av en dansk Grimsby-supporter på tribunen. I programmet stod Terry Cooke oppført under navnet Terry Cock. Da han ble byttet av satte han seg på tribunen mellom meg og dansken. Da måtte vi selvsagt vise programmet til Cooke som viste seg å være en veldig hyggelig type.