Drømmedag i Grimsby

Fra venstre – Tarjei Solum Grimstad, John Fenty, Olav Grimstad og Ulf Hansson.

Tjue kamper på rad uten seier stoppet ikke denne skandinaviske trioen å legge turen til Blundell Park på lørdag.

Etter at klubben fikk nyss om besøket ble trioen vartet opp med stil. «Etter seieren over Chesterfield fikk vi bli med på styrerommet for å kose oss med noen øl og feire seireren sammen med manager Michael Jolley og formann John Fenty,» forteller Olav Grimstad.

Noen tweets om besøket fikk massiv oppmerksomhet i Grimsby og ble satt pris på av fansen med en rekke retweets og ørten likes.

 

Dette hadde vel ikke skjedd om man heiet på Manchester United eller Liverpool?

Takk til klubben som setter pris på langtreisende supportere.


Positiv omtale

Den norske supporterklubben fikk omtale på klubbens offisielle nettside her forleden. Se her!

Anledningen var at klubben skal lansere en ny betalingstjeneste kalt iFollow. Det er en oppgradert versjon av MarinersPlayer hvor supportere utenfor UK faktisk kan streame alle klubbens seriekamper fra neste sesong!

Nye medlemmer

Medlemsnummer: 0045
Navn: Jonathan Dahl Berg
Fra: Bergen

Medlemsnummer: 0044
Navn:  Jard Berg
Fra: Bergen

Om seg selv: Jeg (Jard) ble tilfeldig supporter i 1993 da guttelaget til Fyllingen var på fotballtur til England. Alle hadde favorittlag som Liverpool, Arsenal, Leeds og Chelsea.

Da Jard ble spurt så svarte han enkelt og greit Grimsby.

Eneste relasjon til byen og laget er en venninne på videregående (20 år siden) som hadde en far derfra.

I tillegg til meg selv er Jonathan Dahl Berg (min sønn på snart 10) en gutt som følger Grimsby tett på forskjellige resultatservicer som har League 2 tilgjengelig.

Så han vil også meldes inn.

Supporterklubben

Bruksanvisning: 1.) Åpne medlemskortet i bildebehandling type Paint. 2.) Legg til ønsket tekst og bilde. 3.) Print ut og laminer. 4.) Ha kortet i lommeboken. 5.) Få draget på motsatt kjønn, evt. samme kjønn. 6.) Lev lykkelig.

Slik melder du deg inn:
Gi lyd og vis at vi er mange der ute!
Send en e-post til grimsby@lyse.net med detaljer om deg selv.
Du får ikke noe igjen for dette utenom en vidunderlig følelse av å være skremmende unik.

Medlemsliste:
0001 – Jostein Jensen
0002 – Jon Kåre Bertheussen
0003 – Håvard Sørvik
0004 – Thomas Hollund
0005 – Geir Myklebust
0006 – Øyvind Jacobsen
0007 – Kim Kjetil Stavik
0008 – Lars Kåre Grimsby
0009 – Espen Jacobsen
0010 – Geir Steinsland
0011 – Anders Nielsen
0012 – Alex Kielland
0013 – Tarjei S. Grimstad
0014 – Rune Grimsby
0015 – Knut Anders Fostervold
0016 – Norm Grimsby
0017 – Ola Frisk
0018 – Anton Romanov
0019 – Karen Kamsvaag
0020 – Svein-Erik Valla
0021 –
0022 – Olav Werner Grimsby
0023 – Per Arne Grimsby
0024 – Tobias Lea
0025 – Eivind Grimsby Harr
0026 – Torgrim Skogheim
0027 – Svein Korshamn
0028 – Atle Grimsby
0029 – Per Øyvind Grimsby
0030 – Lars Gustav Kielland
0031 – Kjell Grimsby
0032 – Annlaug Grimsby
0033 – Camilla Grimsby
0034 – Svein Arild Grimsby
0035 – Geir Grimsby
0036 – Eirik Korshamn
0037 – Lars Olav Sæther
0038 – Ulf Hansson (Sverige)
0039 – Olav Grimstad
0040 – Perry Harter
0041 – Kasper Eriksen (Danmark)
0042 – Geir Denstad
0043 – Morten Havnes
0044 – Jard Berg
0045 – Jonathan Dahl Berg

Les mer om medlemmene her!

Reisebrev fra Wembley

Mangeårig supporter, Geir Denstad, er ikke lengre Grimsby-jomfru. Han fikk nemlig se FA Trophy-finalen mot Halifax på Wembley.

Da har jeg endelig sett Grimsby live, søndag 22. mai 2016. Var egentlig med som ledsager på kortur i York. Fruen er med i sangkor, men siden jeg ikke er sanger fikk jeg «perm» til å dra på fotballkamp. Fikk følge på turen av korist Isak Haarberg, sangkortet Heimklang, Trondheim. (Også fotballinteressert)

Vi tok tog fra York til Kings Cross, og Metropolitan line til stadion. Det var bare å følge strømmen av Grimsby og Halifax fans. Fikk kjøpt billetter i Grimsbysvingen. Artig å følge med fansen i oppladningen til kampen. Det gikk med øl og fish`n chips i rikelige mengder. Isak hadde blå jakke, og jeg var raskt ute å kjøpte meg et Grimsby-skjerf. Vi måtte ikke bli tatt for å ha noe forhold til Halifax i blå drakter må vite!

Siden det var min debut på Grimsby kamp valgte vi å holde en forholdsvis lav profil under kampen. Å ja da. Vi heiet med da Grimsby var i nærheten av Halifaxmålet.

Det virket som om Halifax var mer tent enn Grimsby. Grimsby klarte ikke å holde på ballen, og feilpasningene florerte. Fikk følelsen av at kampen ikke betydde all verden for Grimsby denne dagen. Fansen var mest opptatt av å synge » We are going up», rettet mot Halifax svingen. Til tross for at det ble tap 1-0 var det artig læll!! La ikke merke til om det var andre fra Norge til stede på FA Trophy finalen.

Returen med toget tilbake til York gikk unna i nesten 200 km/t, og det var to fornøyde karer som kunne ta seg en pint senere på kvelden. Nå blir det spennende å følge laget med trolig mange, og forhåpentligvis gode spillere i League Two. Håper selvsagt på flere turer til England og da til Grimsby. Legger ved et bilde av undertegnede tatt på Wembley, 1 time før kampstart.

Mvh
Geir Denstad

Skal du til Wembley?

To helger på rad skal Grimsby spille på Wembley!

Søndag 15. mai kl 16.00 GMT vs. Forest Green Rovers (Play Off)
Søndag 22. mai kl 16.15 GMT vs Halifax (FA Trophy)
(Forkamp Hereford vs Morpeth (FA Vase) fra 12.15 GMT)

Legg til en time for norske tider.

Fra supporterklubben vet vi at Geir Myklebust reiser fra Trondheim og at Ulf Hansson tar turen fra Sverige for å se opprykksfinalen.

Flere andre har nok også tenkt tanken. Så folk får ta kontakt med hverandre om man ønsker det.

Geir Denstad vurderer å se FA Trophy-kampen mot Halifax da han er i England denne helgen. Han spør om råd om kampbilletter, samt tips om hvordan man beveger seg fra Kings Cross railwaystation.

Svar: Her antar jeg det er lurest å bruke Metropolitan Line. Jubilee Line går også til Wembley. Billetter kan man kjøpe her!

Du kan også tipse meg om du skal over enten i kommentarfeltet eller via mail på grimsby@lyse.net!

Nyttige linker:
http://www.thenationalleague.org.uk/news/details.php?news_id=17397
http://www.wembleystadium.com/Events/2016/National-League-Promotion-Final/National-League-Promotion-Final
http://www.wembleystadium.com/Events/2016/FA-Trophy-and-FA-Vase-Finals/FA-Trophy-and-FA-Vase-Finals
http://www.grimsby-townfc.co.uk/news/article/wembley-travel-advice-3103759.aspx

Grimsby med unik kampanje

Gjennom Crowdfunder ønsker Mariners Trust å hjelpe Paul Hurst med sommerens transferbudsjett. Etter få dager har man allerede fått inn £35 000.

Supportermedlem 0005 Geir Myklebust har tipset fotballbladet Josimar om aksjonen, kanskje kommer det noe på trykk der?

Mange nordmenn som er glade i fotball støtter, foruten sitt norske lag, også en klubb i utlandet. De fleste holder med de store lagene i toppdivisjonen, men så er det noen av oss som også har sympati med de små klubbene hvor hver dag er en kamp for å overleve.

I forbindelse med dette har supportere av fotballklubben Grimsby Town (Som spiller i Conference, 5. nivå i engelsk fotball) kjørt i gang en «crowdfunding»-kampanje for å samle inn penger til å finansiere spillere til høstens lag.
Flere detaljer finner du her: http://www.crowdfunder.co.uk/gtfc
Litt avhengig av hva du velger å donere, så vil du kunne motta forskjellige ting i retur som takk for støtten.

På dag 1 av kampanjen har klubben allerede samlet inn målet som var 20,000 pund. I Grimsby bor det også et par fans av klubben, et ektepar, som vant et kjempebeløp i EuroLotto – disse har lovet å doble det som blir samlet inn i eget bidrag.

Om klubben:
Grimsby Town er en sympatisk klubb med tilhold på østkysten av England, med nordsjøen som nærmeste nabo. Klubben er helprofesjonell – en status de deler med ca. halvparten av klubbene i divisjonen. Stadion heter «Blundell Park» og ligger i byen Cleethorpes som er sammenvokst med Grimsby. Klubben har en av de største og ivrigste supportermassene blant lag i de lavere divisjonene – dette kan du bl.a. se på supportersidens forum her: http://thefishy.co.uk/
De siste årene har de spilt fotball oftere på Wembley enn f.eks. Manchester United, men det skal jo sies at United oftere spiller i utlandet enn det Grimsby gjør, så det går vel opp i opp.
Byen har slitt med en del problemer etter at store deler av fiskeflåten tilknyttet stedet måtte slutte med sin aktivitet grunnet økonomiske nedgangstider, men har fortsatt en del arbeidsplasser tilknyttet fiskeindustrien, bl.a. Young`s Seafood og Findus. Derav klubbens klengenavn «The Mariners» og diverse supportersanger- og effekter med fisk som tema.
Den kjente komikeren Sacha Baron Cohen, som har spilt i filmer og serier som «Ali G», «Borat» og «Bruno», er i ferd med å lage en film med arbeidstittelen «Grimsby». Denne tar utgangspunkt i bl.a. supportermiljøet rundt klubben.
Klubben har et stort potensiale på veldig mange måter, og har vært så høyt oppe som en 5. plass på nest øverste nivå i sesongen 1983/84. Så for de som ønsker å investere mer i klubben enn via denne kampanjen, så kan det være vel verd investeringen med tiden.

Skal du til Wembley?

Har du lyst å se Grimsbys Play Off-finale mot Bristol Rovers søndag 17. mai klokken 14.00 lokal tid?

Billettene blir lagt ut til vanlig salg torsdag 7. mai klokken 10.00 norsk tid fra her! I følge Dale Ladson i klubben skal man kunne bestille samlet herfra og så bare plukke opp billettene på Wembley i forkant. Se også klubbens informasjonsside om billettsalget her!

Meld din interesse i chatten under, facebook eller grimsby@lyse.net om du vil kjøpe billetter samlet med andre norske supportere. Det settes en frist til torsdag 7. mai klokken 15:00.

Undertegnede vil bo på ibis London Wembley like ved arenaen.

Skal:
Jostein Jensen

Grimsby på svensk radio

Til daglig er han ordfører i kommunestyret i Hedemora, Dalarna.

Ganske snorkisnork trodde du, men Ulf Hansson har et alter ego som Grimsby-supporter!

Tidligere denne uken var han i Svensk Radio P4 Dalarna og snakket i syv minutter om sitt kjære Grimsby Town. Stikket finner man etter 2:00:15.