Rekken brutt

Grimsby med sitt første tap på fem kamper og sitt første baklengs på 460 minutter. Fiskerne var vel det beste laget i 3/4 av kampen, men slipper inn to mål etter 70. og 77. minutter.

The Mariners har dermed fortsatt ikke vunnet på Gresty Road siden 1990.

I dag hadde man dog mulighetene. Før pause var Wes Thomas alene mot keeper, mens JJ Hooper ble nektet fra kort hold med en god redning. I andre omgang produserte man også litt, spesielt Vernam var en het potet med noen skuddforsøk.

Crewe – Grimsby 2-0
Alexandra Stadium, 3725 tilskuere

Mål: 1-0 Corey Whelan 70′, 2-0 Shaun Miller 77′

Grimsby (4-4-2): 1. James McKeown – 2. Reece Hall-Johnson, 25. Alex Whitmore, 6. Danny Collins (C), 27. Luke Hendrie – 22. Elliot Embleton (30. Ben Pringle 74′), 8. Mitch Rose, 15. Harry Clifton (7. Jake Hessenthaler), 9. JJ Hooper (11. Jordan Cook 62′) – 18. Charles Vernam, 39. Wes Thomas. Innbyttere: 23. Sam Russell, 4. John Welsh, 12. Akin Famewo, 21. Ahkeem Rose.

Kun Cardwell, Whitehouse og Davis er skadde, mens spillere som Dixon, Fox, Woolford og Robles har måttet sitte på tribunen i det siste.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Thomas’ velsmurte hofter ga ny seier

Grimsby var vel så gode som topp 5-klubben frem til pause. Man mangler dog litt skarphet foran mål og antall skudd mellom stengene var få.
Det skal sies at en sterk vind gjorde arbeidsforholdene vanskelige.
Rett før timen hadde Colchester en stor sjanse, men headingen fra kort hold gikk i tverrleggeren.
Så en fantastisk goal av Grimsby. Mitch Rose brøt og satte igang Wes Thomas som skar inn i boksen og dreide ballen nede i lengste!
Ett mål er alltid nok om man holder nullen. Slik var det også i dag. Ja, Grimsby har nå holdt nullen i 390 minutter. På de fire siste kampene har man tatt 10 av 12 mulige poeng. En imponerende snuoperasjon etter en røff periode hvor man var helt nede på 23. plass.

Grimsby – Colchester 1-0
Blundell Park, 3662 tilskuere

Mål: 1-0 Wes Thomas (M Rose) 65′

Grimsby (4-4-2): 1. James McKeown – 2. Reece Hall-Johnson, 6. Danny Collins (C), 25. Alex Whitmore, 27. Luke Hendrie – 15. Harry Clifton, 22. Elliot Embleton (12. Akin Famewo 89′), 8. Mitch Rose, 9. JJ Hooper (7. Jake Hessenthaler 59′) – 18. Charles Vernam (4. John Welsh 85′), 39. Wes Thomas. Innbyttere: 23. Sam Russell, 11. Jordan Cook, 21. Ahkeem Rose, 30. Ben Pringle.

Ingen nye skader her, men Whitehouse, Davis og Cardwell er ennå ute. Fox regnes ikke som kampklar ennå.

Ingen lett motstander i FA cupen

Grimsby fikk tøff motstand i første runde av FA cupen – hjemmekamp mot MK Dons. Kampen spilles trolig lørdag 10. november, iallefall i løpet av den ovale weekenden det gjelder.

MK Dons ligger på 3. plass i League Two, men har bare ett tap og regnes som den største opprykksfavoritten. Grimsby stod dog godt til dem i august da det endte 1-1 i serien.

Livlig 0-0-kamp

Grimsby står med to strake serieseire før møtet med Exeter som ligger på 2. plass. Michael Jolley gir dermed samme gjengen tillit for tredje gang på rad.

God omgang av Grimsby som skapte mye. Charles Vernam var nærmest da han traff stolpen etter 26 minutter.

Exeter bedre i andre omgang og fikk et straffespark etter 57 minutter etter at Reece Hall-Johnson ble litt for ivrig, men James McKeown vartet opp med en fantomredning!

Grimsby hadde sjanser her. Wes Thomas kom svært nær etter timen, men ballen strøk utsiden av stolpen.

Grimsby hadde løpt noe av seg og Exeter var det beste laget i andre omgang, men man forsvarte seg bra.

Grimsby – Exeter 0-0
Blundell Park, 4038 tilskuere

Grimsby (4-4-2): 1. James McKeown – 2. Reece Hall-Johnson, 25. Alex Whitmore (C), 6. Danny Collins, 27. Luke Hendrie – 15. Harry Clifton, 22. Elliot Embleton (7. Jake Hessenthaler 72′), 8. Mitch Rose, 9. JJ Hooper – 39. Wes Thomas (21. Ahkeem Rose 89′), 18. Charles Vernam (11. Jordan Cook 62′). Innbyttere: 23. Sam Russell, 4. John Welsh, 12. Luke Famewo, 30. Ben Pringle.

Akin Famewo er spilleklar etter hjernerystelsen. John Welsh, Andrew Fox og Jordan Cook, Luke Hendrie og Wes Thomas er også klare igjen. Harry Cardwell, Harry Davis og Elliott Whitehouse er på skadelisten sammen med utleide Max Wright.

Ungt reservelag tapte mot Mansfield

Klubben stilte med et svært ungt lag da førstelagsspillerne har benyttet landslagspausen til å drive hard trening. På laget fant vi blant annet det 17 år gamle stoppertalentet Matt Pollock som av kjennere betegnes som den neste Ryan Bennett.

Tross det unge laget spilte man jevnbyrdig, men Mansfield scoret kampens eneste mål.

Mansfield Res. – Grimsby Res. 1-0
RH Academy

Mål: 1-0 Tom Fielding 27′

Grimsby Reservene: 1. Ollie Battersby, 2. Tom Jamieson, 3. Ollie Saunders, 4. Cameron Painter (14. Lewis Derrick 83′), 5. Matt Pollock, 6. Emil Powles, 7. Joe Starbuck, 8. Kyle Richardson, 9. Reece Jahoo (12. Rumarn Burrell 46′), 10. Brandon Buckley, 11. Conley Poynter (13. Brandon McPherson 78′). Innbyttere: 15. Lennon Stead, 16. Ayodeji Owoeye.

Kun juniorspillere her, men Battersby, Pollock, Buckley og Burrell har erfaring rundt førstelaget.

Grei treningsøkt

Grimsby med syv endringer siden lørdag og fikk det tøft mot League One-klubben som på sin side hadde byttet ti mann!
The Mariners kom under halvveis i første omgangen, men kunne ha ligget under mye per til pause.
Michael Jolley skal ha for at han tok det som en god treningsøkt hvor man ikke var redde for å angripe, men det ble litt for tynt med  supertalentet Ahkeem Rose på topp.
I andre omgang var Grimsby veldig gode i starten av omgangen. Isteden lagde Paul Dixon straffespark like før timen slik at det isteden stod 2-0.
Kampen roet seg ned på tampen. Et artig innhopp kom dog da Brandon Buckley fikk sin debut like før slutt. Brandon som jo er barnebarnet til managerlegenden Alan Buckley. Grimsby hadde forøvrig også tre andre juniorer på benken i Battersby, Burrell og Pollock.

2 1-5 0p

* Ved uavgjort går man direkte til straffesparkkonkuranse om ett ekstra bonuspoeng.

Doncaster – Grimsby 2-0
The Keepmoat Stadium, 1420 tilskuere

Mål: 1-0 Alfie May 23′, 2-0 Alfie May (str) 57′

Grimsby (4-4-2): 23. Sam Russell – 2. Reece Hall-Johnson, 25. Alex Whitmore, 3. Paul Dixon, 16. Martyn Woolford – 30. Martin Pringle, 7. Jake Hessenthaler, 4. John Welsh, 9. JJ Hooper (26. Brandon Buckley 85′) – 18. Charles Vernam (14. Louis Robles 68′), 21. Ahkeem Rose (8. Mitch Rose 77′). Innbyttere: 15. Harry Clifton, 28. Ollie Battersby, 29. Rumarn Burrell, 31. Matt Pollock.

Gult kort: Ben Pringle 89′

Elliot Embleton er på landslagsoppdrag. Whitehouse, Fox, Davis, Cook og Famewo er fremdeles skadde. Flere spillere hviles her; Thomas, Collins, McKeown og Hendrie.

iFollow | Fakta | Livetekst

Sesongbeste ga andre strake seier

Noe forløsende over Grimsby som vinner sin andre kamp på rad og tar sin første seier på Blundell Park denne sesongen.
Grimsby fikk en pangstart da Wes Thomas snappet opp et dårlig tilbakespill og rundet keeper etter 36 sekunder. 1-0! Selv om begge lag så like mye av ballen ut omgangen så virket Grimsby langt farligere.
The Mariners som startet med det samme laget som sist vartet opp med festfotball i andre omgang. Wes Thomas hadde et stolpeskudd før JJ Hooper doblet like etter da han tappet inn et innlegg fra Charles Vernam.
Elliot Embleton fikk også et mål tvilsomt annullert. Ellers holdt man ballen i laget og det var en suveren seier til slutt.

Sesongbeste!

Grimsby – Port Vale 2-0
Blundell Park, 3842 tilskuere

Mål: 1-0 Wes Thomas 1′, 2-0 JJ Hooper (Vernam) 53′

Grimsby (4-4-2): 1. James McKeown – 2. Reece Hall-Johnson, 25. Alex Whitmore, 6. Danny Collins (C), 27. Luke Hendrie – 15. Harry Clifton, 22. Elliot Embleton, 8. Mitch Rose, 9. JJ Hooper (16. Martyn Woolford 81′) – 39. Wes Thomas, 18. Charles Vernam (21. Ahkeem Rose 87′). Innbyttere: 3. Paul Dixon, 7. Jake Hessenthaler, 14. Louis Robles, 23. Sam Russell, 30. Ben Pringle.

Gult kort: Alex Whitmore 71′

John Welsh har et problem med ryggen og står over igejn. Jordan Cook, Harry Davis, Akin Famewo, Andrew Fox og Elliot Whitehouse er på skadelisten. Ahkeem Rose har blitt tilbakekalt fra sitt lån i Boston United, Max Wright har forlenget med en ny måned.

Vår første seier siden 11. august

Grimsby med fem endringer da Reece Hall-Johnson, Harry Clifton, Mitch Rose, JJ Hooper og Charles Vernam kommer inn.
Davis og Cook er ute siden sist med skader. Ellers er ikke John Welsh en gang i troppen, noe som kan bety skade det også. Jake Hessenthaler og Martyn Woolford er på benken.

Artig kamp. Like mange sjanser begge veier, men Grimsby hadde de største ved Vernam, Thomas og JJ Hooper.
Så like før pause tok Grimsby ledelsen ved Luke Hendrie som satte inn en retur på Vernams skudd.

I andre omgang forsvarte Grimsby seg mer noe som ga en ulidelig spennende omgang, men vi holdt ut. Dermed brøt man rekken med seks strake tap. Det var også vår første seier siden 11. august.

Carlisle – Grimsby 0-1