Pollock fikk sin debut

17 år gamle Mattie Pollock fikk sin etterlengtede debut mot Exeter. Samtidig ble han den første spilleren født på 2000-tallet som fikk en seriekamp for Grimsby Town.

Født 28. september 2001 var han kun 17 år, 3 måned og 1 dag gammel da han entret banen. I klubben sammenlignes han allerede med vårt forrige store stoppertalent Ryan Bennett, som debuterte for Grimsby 17 år, 1 måned og 1 dag gammel.

Pollock startet ungdomskarrieren i Leeds United, men har hatt en fantastisk utvikling siden han kom til Grimsby. Allerede som U16-spiller debuterte han på reservelaget til klubben.

Å komme inn som stopper i League Two som 17 åring er ganske røffe saker, men han har fysikken til et beist og gjorde sine saker glimrende. På tribunen satt en stolt far Jamie Pollock som hadde en strålende karriere i Premier League. På tampen av sin karriere trente han faktisk med Grimsby Town i 2002, men han valgte isteden å spille i non-league og jobbe i familiens glassmesterfirma.

Poden var strålende fornøyd etter å ha gjort sin debut og virket rett og slett rørt.

Førstereisgutten

Sebastian Ring var med på bussen og overnattet i Exeter for å bli kjent med sine nye kolleger og rutinene rundt trening og kamp. Før kampen varmet han også opp ute på St James Park-matta i en lånt shorts fra skadde Harry Davis. Under kampen satt han sammen med de andre innbytterne på benken.

Svensken trente litt med klubben før jul og deltok også på økta man hadde da man rastet i Birmingham på fredagens lange busstur. Før det har han hatt få fotballøkter siden den svenske sesongen sluttet 11. november.

Etter lørdagens kamp fikk manager Michael Jolley mange spørsmål rundt Ring, både fra BBC Radio Humberside, Grimsby Telegraph og klubbens offisielle nettside gtfc.co.uk.

«Jeg syns Sebastian er en god spiller, men vi kan ikke forvente for mye av han for tidlig da sesongens hans sluttet tidlig i november. Vi må nok kjøre han gjennom en liten mini-preseason for å få han opp i kampform, slik at han kunne ha kommet rett inn i en kamp som dette,» fortalte manager Michael Jolley til klubbens hjemmesider etter en heseblesende 2-1 seier over Exeter.

Men det haster med å få han klar. Grimsby har nemlig enorme skadeproblemer, på lørdag ble også stopperen Alex Whitmore utvist for en tofotstakling.

«Ja, det er sant. Vi må få han klar så raskt som mulig. For vi trenger alle friske spillere som overhode mulig. I dag manglet vi selvsagt Harry Davis, Danny Collins og Akin Famewo fra våre bakre rekker. Så vi er fornøyde med å ha Sebastian hos oss og vi ser frem til å jobbe med han. Over medium eller lang sikt så mener jeg at folk vil se at vi har signert en god spiller og en som kan hjelpe laget.»

Stemningen på lagbussen nordover i går kveld var særdeles god og spilerne kunne lese skryt om seg selv på twitter og instagram helt til dem gikk i seng sent i natt.

Neste kamp for Grimsby er tirsdag 1. januar klokken 14:00 hjemme mot Mansfield. Nå ventes det at tribunene vil fylles opp etter fire strake seire i serien og generell fotballfeber i fiskeribyen med en forestående FA cupkamp mot Crystal Palace neste helg.

Det kan bli vanskelig å få Ring klar til kampen mot Mansfield. Overgangsvinduet åpnes nemlig på kampdagen og spilleren må registreres dagen før kamp, noe som kan bli teknisk vanskelig skal vi tro Sam Strandt som jobber i klubben og postet dette på twitter.

Det går dermed mot mulig debut for Ring på Selhurst Park mot et Crystal Palace som trenes av tidligere Örebro trener Roy Hodgson. Kampen vil bli vist i Norge på Viasat 2, i Danmark på TV3Sport og i Sverige på Eurosport Player, samt en rekke andre steder i verden inkludert den amerikanske giganten ESPN+. Hvem sa at Sebastian har signert for en bakgårdsklubb?

Michael Jolley tror Ring kan rekke å være i troppen mot Crystal Palace. «Jeg tror han vil være klar til da,» sa treneren til BBC Radio Humberside. «Men jeg er ikke den rette personen til å svare på det. Så lenge han blir signert i tide og får internasjonal klarering og alt slikt går i orden vel da blir han klar til cupkampen.»

Julemirakel: Svett seier med ti mann


Legendarisk borteseier av Grimsby som vinner 2-1 mot Exeter. Det var vår første seier her siden 1979!
Et skadepreget Grimsby tok ledelsen noe mot spillets gang da Luke Hendries innlegg ble halvklarert til Martyn Woolford som var dødelig fra skrå vinkel.
God forsvarskamp av Grimsby. Når ikke McKeown var der ble det blokket av utespillere. Exeter hadde også en goal avblåst for offside.
Jobben ble vanskeligere etter 51 minutter da Alex Whitmore ble utvist for en tofotstakling. Dermed måtte man avslutte med ti mann. Inn i midtforsvaret kom 17-åringen Mattie Pollock.
Etter et massivt press utlignet Jayden Stockley til 1-1 etter 77 minutter, men Ahkeem Rose gikk rett opp og skaffet oss en straffe like etter. Mitch Rose ble byttet inn og satte straffesparket. Nye utrolige redninger av McKeown fulgte i denne heroiske forsvarskampen.
Dette er en kamp som vil bli husket i tiår. For en laginnsats av spillerne!

Exeter – Grimsby 1-2
St James Park, 4956 tilskuere

Mål: 0-1 Martyn Woolford (Hendrie) 14′, 1-1 Jayden Stockley 77′, 1-2 Elliot Embleton (str) 79′

Grimsby (4-5-1): 1. James McKeown – 27. Luke Hendrie, 2. Reece Hall-Johnson, 25. Alex Whitmore, 19. Andrew Fox – 17. Harry Cardwell, 22. Elliot Embleton, 7. Jake Hessenthaler (8. Mitch Rose 79′), 15. Harry Clifton, 16. Martyn Woolford (31. Mattie Pollock 51′) – 39. Wes Thomas (21. Ahkeem Rose 75′). Innbyttere: 4. John Welsh, 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley, 30. Ben Pringle.

Gult kort: Martyn Woolford 9′, Luke Hendrie 72′
Rødt kort: Alex Whitmore 51′

Charles Vernams (kne), Akin Famewo (hamstring), Danny Collins (lår), Jordan Cook (syk?) og Elliott Whitehouse (korsbånd) er ute. Louis Robles har blitt frigitt. Sebastian Ring er med på turen, men er ikke spilleklar. Juniorspissen Rumarn Burrell var også med på bussen sørover, men sitter på tribunen.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Ring bekreftet av klubben


Klubben har nå bekreftet signeringen av Sebastian Ring. Den 23 år gamle svensken kommer på en fri transfer fra Örebro og har signert for 18 måneder frem til sommeren 2020.

Kun den medisinske testen og en internasjonal klarering gjenstår. Trolig vil han bli spilleklar til cupkampen mot Crystal Palace 5. januar.

«Jeg har levd hele livet mitt i  Örebro og spilt for klubben i nærmere seks år, nå er jeg glad for å være i England og oppleve et nytt eventyr,» sa Ring til klubbens offisielle nettside.

«Jeg er en venstrebeint back som er god med ballen. Selv om jeg ikke er så høy er jeg god i luften og kan krige om ballen. Jeg liker også å komme fremover på banen og slå innlegg.»

«Forrige sesong gikk ganske bra for meg syns jeg. Jeg har utviklet meg veldig mye som en spiller det siste året og jeg tror at jeg vil bli en bedre spiller  av å spille i England.»

Michael Jolley er fornøyd med det som kan bli den første av flere svensker i Grimsby. «Vi er henrykte over å bringe Sebastian til Grimsby Town og vi ser frem til  å jobbe sammen med han,» sa Jolley.

«I en alder av kun 23 år er han fremdeles ung, men han har en massiv erfaring fra Allsvenskan. Vi vil gi Sebastian støtten og tiden som er nødvendig for å tilpasse seg livet i England, men vi er sikre på at han i sin tid kontraktstid med oss kan hjelpe klubben å gjøre nye skritt. Velkommen til Grimsby, Sebastian!»

Mye av grunnen til at Ring kommer til Grimsby er manageren. «Jeg kjenner manageren fra i fjor da han trente Eskilstuna. Han lærte meg å kjenne der. Han har fortalt meg flere godord om klubben og området. Agenten og meg besøkte området for noen uker siden og nå er jeg bare veldig glad over å være her.»

Ring er allerede i Grimsby og var med på lagbussen til Exeter som dro fredag. «Jeg møtte spillerne sist jeg besøkte Grimsby, men det blir gøy å se dem igjen. Jeg reiser med laget i dag og vil trene i Birmingham før vi kjører videre til Exeter. Jeg vil se kampen på lørdag og håper vi tar med oss tre poeng!»

Expressen: -Ring vil signere for Grimsby

I følge den store svenske tabloidavisen Expressen er Sebastian Ring nå i England. Han vil signere en av de nærmeste dagene og bli Grimsby-spiller frem til sommeren 2020.

Verken klubb eller spiller har bekreftet dette, men Sveriges nest største avis viser til kilder.

Les hele saken her!

To our English readers. The story from Expressen translated:

Wes ga første borteseier siden 2. oktober


Et drømmetreff av Wes Thomas ga Grimsbys første borteseier i serien siden 2. oktober da vi møtte Carlisle.
Det var en svak første omgang av Grimsby hvor McKeown og Clifton avverget to svære sjanser til hjemmelaget. I andre omgang var det litt bedring før kampen åpnet seg opp da spillerne ble slitne på den svære banen.
Wes Thomas hadde vært veldig isolert gjennom hele kampen, men fikk drømmetreff etter drøye timen. Alex Whitmore sendte opp en høy ball som Thomas tok med seg før han på lekkert vis dundret ballen oppe i krysset.
Etter dette ble det en nervepirrende slutt. Skader på Harry Davis og Ahkeem Rose var malurt i begeret da Grimsby allerede på lørdag skal den lange turen til Exeter.

Port Vale – Grimsby 0-1
Vale Park, 5129 tilskuere

Mål: 0-1 Wes Thomas (Whitmore) 65′

Grimsby (4-5-1): 1. James McKeown – 2. Reece Hall-Johnson, 24. Harry Davis (8. Mitch Rose 83′), 25. Alex Whitmore, 19. Andrew Fox – 17. Harry Cardwell, 15. Harry Clifton, 7. Jake Hessenthaler, 22. Elliot Embleton, 30. Ben Pringle (16. Martyn Woolford 74′) – 39. Wes Thomas (21. Ahkeem Rose 79′). Innbyttere: 4. John Welsh, 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley, 31. Mattie Pollock.

Charles Vernams (kne), Akin Famewo (hamstring), Danny Collins (lår), Luke Hendrie (lyske), Jordan Cook (syk) og Elliott Whitehouse (korsbånd) er ute.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell