Vi stenger vinduet


Overgangsvinduet stenger torsdag ved midnatt norsk tid.

Grimsby startet med en stjernesignering i Kristian Dennis (bildet) på lån fra Notts County ut sesongen. Dennis har 60 mål på 163 kamper, flere av dem mot Grimsby. Er han den naturlige målscoreren vi har manglet?
Forrige sesong scoret han 19 mål for Chesterfield som endte med å rykke ut av ligasystemet. Notts County agerte kjapt i sommer og signerte spissen for £150 000.
I Notts County har det vært forviklinger med trenerbytter og Dennis har ikke fått mange sjansene den siste tiden. «Jeg ble først klar over at jeg var tilgjengelig for lån i starten av uka. Da Grimsby kom inn ble jeg interessert og Jolley solgte inn klubben godt med en offensiv spillestil,» sa Dennis til BBC.
«Jeg er veldig sulten etter å ikke ha fått spilt for Notts County de siste ukene. Selvsagt kunne jeg ha tenkt meg en permanent overgang, men jeg er ikke sikker på hva Notts County vil tenke i sommer,» sa Kristian til BBC torsdag kveld.

Ryktebørsen
Av andre navn som har blitt linket til klubben de siste dagene er Moses Ogbu. Svensk media fanget opp linken og skrev nyhetssaker, men vi tok kontakt med spilleren direkte. «Grimsby er kun et rykte i øyeblikket,» fortalte han oss. Nigerianeren har svensk pass og kunne ha spilt i England, men det er ventet at han heller går for en godt betalt klubb i Asia. Her er Apoel Tel Aviv det heteste tipset.
Onsdag var det også snakk om Scunthorpes Charlie Goode, dette ble senere benektet av Stuart McCall til BBC.

Bekreftede overganger
INN:
Sebastian Ring (Örebro), Ludvig Öhman (Brommapojkarna), Joe Grayson (Blackburn – lån), Kristian Dennis (Notts Co – lån), Elliot Embleton (Sunderland – lån forlenget ut sesongen), Luke Hendrie (Shrewsbury – lån omgjort til permanent).
UT:
Mitch Rose (Notts County), Akin Famewo (Norwich), Andrew Fox (USA), Louis Robles (San Roque de Lepe), Ben Pringle (Tranmere).

Reisebrev fra Geir

Spillertunnelen ut til gressmatta. Her har det gått store legender som Clive Mendonca, John McDermott og Geir Myklebust, men også andre lags stjerner som Gary Lineker, Glenn Hoddle og Alan Shearer.


Geir Myklebust er i Grimsby denne uka og bistår den norske prøvespilleren Paul Endre Ullenes (16) som håper på kontrakt med Grimsby U18! Under følger hans reisebrev. Sjekk også ut hva klubben skriver om prøvespillet her!

I dag har det vært en begivenhetsrik dag. Først fikk vi en omvisning på Blundell Park og fikk se alt fra de viktorianske garderobene og dusjene (fra 1901?) til managerens kontor.
Som den moderne manager han er, så er Michael Jolley aldri på kontoret annet enn når Grimsby spiller hjemmekamp. Ellers er han ute på treningsanlegget Cheapside med spillerene og gjør alle sine affærer derfra, inkludert signering av nye spillere.
Jeg fisket litt rundt om hva de som jobbet internt i klubben syntes om Jolley, og fikk vite at mitt inntrykk stemte: han er umåtelig populær blant de som jobber for klubben og har gjort en rekke endringer i kulissene til det beste for Grimsby Town. Et eksempel jeg fikk er at mens Paul Hurst knapt nok kastet et blikk på de som jobber frivillig med å ordne drakter for klubben, så er Jolley en manager som tar seg umaken med å krysse gata for å hilse på disse og slå av en prat. Sånt noe liker vi jo å høre, og min «man-crush» for mannen blir ikke mindre av slikt.

Blundell Parks garderobe finner man i Main Stand, som ble åpnet i 1901 og regnes for å være den eldste tribuneseksjonen som ennå er i bruk i det profesjonelle ligasystemet.
Michael Jolleys spartanske kontor som har sett helt likt ut i flere tiår. Ikke mye overdådig luksus her!

Etter en rask lunsj på Steels Corner House og landets beste og største porsjon Fish & Chips (En «small» haddock holder i massevis), ble vi hentet av juniorlagstrener Callum Lester (No relation) og vi kjørte til Hull for at Paul Endre skulle få vise seg frem i sin første kamp. Det var et lag fra Grimsby sammensatt med spillere som overlevde vrakingen av de som ikke er gode nok ved juletider + en del nye juniorer og prøvespillere. Disse skulle møte et lag sammensatt med de beste spillerne fra hele distriktet Humberside. De beste fra diverse skolelag og en del andre av de beste spillerne for øvrig.

Ikke akkurat Hundvåg stadion dette her, Paul Endre Ullenes?

Det var en ganske kjølig kveld og det skulle spilles 3 x 30 minutter. Dessverre fikk Paul en føling med en mulig tidligere skade etter 40 minutter og måtte gå av banen. Han skal bli sett på av fysio Helen Greensmith i morgen, og forhåpentligvis vil han kunne trene på onsdag igjen.

Det jeg kan rapportere om fra kampen er at den endte 2-2 og at Paul Endre holdt nivået de andre hadde. Han var rolig med ballen og fikk vist frem en del ferdigheter rent ballteknisk som gjorde at Callum Lester sa at han hadde likt det han hadde sett og skulle ønske han hadde fått sett enda mer av ham, noe skaden dessverre umuliggjorde. Paul Endre fikk også vist at han har en god evne til å plassere seg riktig på banen, så alt i alt tror jeg vi kan si at han gjorde en god figur.

Jeg håper nå at han blir spilleklar i løpet av uken slik at han kan delta for fullt igjen når Grimsby møter Scunthorpe på lørdag. Vi har kost oss i Grimsby og kan anbefale andre å ligge på Premier Inn i Cleethorpes – et rimelig hotell med en god standard og veldig bra frokost på restauranten rett ved siden av.

Fra venstre – Geir Myklebust, Paul Endre Ullenes og Frode Ullenes.

Paul er på plass

Det 16 år gamle talentet, Paul Endre Ullenes, fra Stavanger er på plass i Grimsby. På bildet ser vi han sammen med far Frode til høyre, til venstre ser vi Geir Myklebust fra supporterklubben, som har operert som mellommann for å få til denne avtalen.

Paul skal trene med U18-laget hele uken, men skal også få vise seg frem i en arrangert treningskamp mot Hull City.

Delegasjonen fra Norge har blitt strålende oppvartet. Mandag fikk dem en guidet tour på Blundell Park. Stadionet som er 120 år er rene fotballmuseumet og det er ikke alle forunt å få en slik omvisning.

Geir har lovet oss å sende oss flere detaljer senere i dag. Følg også med på klubbens offisielle nettside som vil kjøre en sak om norgesbesøket senere.

Reservekamp utsatt

Tirsdagens reservelagskamp mot Rotherham ble avlyst grunnet frost.

Rotherham Res. – Grimsby Res.
Roundwood

Grimsby Res., mulig lag (3-5-2): 28. Ollie Battersby – 25. Alex Whitmore, 31. Mattie Pollock, Tom Jamieson – 2. Reece Hall-Johnson, Kyle Richardson, 4. John Welsh, 8. Mitch Rose, 18. Charles Vernam – 17. Harry Cardwell, 21. Ahkeem Rose. Innbyttere: 26. Brandon Buckley, Ollie Saunders, 29. Rumarn Burrell, Hugo Banks, Emil Powles, Jock Curran, Conley Poynter.

Det var meningen at Neil Woods skulle lede laget og bruke mange unge spillere her.

Transfer deadline day


Torsdag kveld ved midnatt norsk tid stenger overgangsvinduet. Manager Michael Jolley skal ha samtaler med en rekke spillere. «Vi jobber hardt med å forbedre troppen vår, akkurat slik vi har gjort tidligere i vinduet. Vi snakker til mer enn en spiller, men alt må klaffe mellom klubbene og spilleren med hans agent.»

En spiller som kan forsvinne er Akin Famewo. «Jeg så at det var skriverier om Akin Famewo. Som vi alle vet er Akin en Luton-spiller og det er en prosess der hvor han kanskje blir tilbakekalt. Vi bare venter og ser hvordan det utvikler seg.»

I følge ryktebørsen skal Akin være på vei til Norwich.

Da vi snakket med en representant i klubben før helgen kunne han fortelle om travle dager med å hente inn nye spillere. Han kunne selvsagt ikke avsløre noe, men avverget med et «kanskje» da vi spurte han om flere svensker kunne ankomme klubben.

Vant med ti mann


2019 har fått en tung start med fem tap og 0-8 i målforskjell. Lørdag venter nok et topplag i MK Dons (5. plass).
Cardwell, Clifton, Ring, Collins, Famewo og Whitehouse er alle skadd. McKeown suspendert. Gode nyheter er at Embleton er tilbake etter skade. Jordan Cook som ikke har vært med i troppen de siste kampene grunnet konkurransen kommer noe overraskende inn i startelleveren.

Grimsby fungerte bedre enn på lenge og det var ikke ufortjent at dem tok ledelsen etter 27 minutter. Luke Hendries innlegg ble headet inn av en fri Wes Thomas.
Optimismen fikk seg en nesestyver da Harry Davis ble utvist like før pause.
MK Dons slet med å bryte seg gjennom et godt organisert Grimsby som selvsagt gikk for å holde nullen.
All kreditt til Grimsby som holdt ut i andre omgang med velorganisert forsvaring. Grimsby kunne faktisk ha økt ved Wes Thomas som hadde to sjanser på tampen.

Grimsby – MK Dons 1-0
Blundell Park, 3862 tilskuere

Mål: 1-0 Wes Thomas (Hendrie) 27′

Grimsby (3-5-2): 23. Sam Russell – 24. Harry Davis, 5. Ludvig Öhman, 14. Joe Grayson (25. Alex Whitmore 55′) – 27. Luke Hendrie, 22. Elliot Embleton (4. John Welsh 83′), 7. Jake Hessenthaler, 16. Martyn Woolford, 19. Andrew Fox – 11. Jordan Cook (2. Reece Hall-Johnson 68′), 39. Wes Thomas. Innbyttere: 8. Mitch Rose, 18. Charles Vernam, 21. Ahkeem Rose, 28. Ollie Battersby.

Gult kort: Ludvig Öhman 25′, Alex Whitmore 64′
Rødt kort: Harry Davis 41′

Forfall fra Cardwell (syk), Clifton (ankel), Ring (hviles), Collins (hamstring), Famewo (lår), Whitehouse (kne) og McKeown (suspendert).

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell