Får konkurranse fra Stoke


Stoke City har også invitert Paul Endre Ullenes på prøvespill.

16-åringen som skal trene med Grimsby til uka har også fått en avtale med Stoke i vinterferien, uke 9.

Hundvåg FK skriver dette på sine hjemmesider her!

Nye lodd og nye gevinster?

2019 har fått en tung start med fem tap og 0-8 i målforskjell. Lørdag venter nok et topplag i MK Dons (5. plass).

Grimsby – MK Dons
Blundell Park

Grimsby (3-5-2), trolig lag: 23. Sam Russell – 24. Harry Davis, 5. Ludvig Öhman, 2. Reece Hall-Johnson – 27. Luke Hendrie, 15. Harry Clifton, 7. Jake Hessenthaler, 22. Elliot Embleton, 16. Martyn Woolford – 17. Harry Cardwell, 39. Wes Thomas. Innbyttere: 3. Sebastian Ring, 8. Mitch Rose, 14. Joe Grayson, 18. Charles Vernam, 21. Ahkeem Rose, 25. Alex Whitmore, 28. Ollie Battersby.

Andrew Fox er tilbake fra karantene og kan få sin siste opptreden her, mandag setter han seg på flyet til Texas. James McKeown er suspendert i ytterligere to kamper. Det er igjen spørsmålstegn bak Danny Collins, Elliot Embleton og Harry Clifton som har slitt med skader den siste tiden. Akin Famewo og Elliott Whitehouse er langtidsskadde.
Vi forstår at Michael Jolley jobber opp mot å hente nye spillere før overgangsvinduet stenger, men om noen skal inn så må noen ut med tanke på budsjettet.

Tung dag på jobben


Litt mye nytt her på en gang og spillerne slet med å forstå hverandre og finne relasjoner mellom hverandre. Savnet av McKeown, Embleton, Fox, Collins, Pringle og Clifton var merkbart.

Siden lørdagens kamp var det gjort tre endringer. Inn kom Vernam, Grayson og Russell for Embleton, Whitmore og McKeown.

Grimsby kom under etter 29 minutter da Christian Doidge fikk stå helt alene på fem meter og heade inn. Der var det «ballwatching» av høy klasse, selv om det skal sies at innlegget var presist på pæra til stjernespissen.

På overtid lagde Ludvig Öhman et frispark som ikke var frispark. FGR doblet ettersom Doidge satte inn returen på Russells redning. Der sov vi på returen.

Vondt ble til verre da FGR økte til 3-0 like etter hvilen. Denne gangen var det ikke noe å si på at Öhman lagde frispark, faktisk skulle det ha blitt dømt for straffe. Frisparket ble slått lavt og hoppet over, en dekket keeper så ikke ballen før den var i nettet.

Så dette var jobb under arbeid med et nytt system og mange nye spillere. Forståelsen var ikke den beste, men man spilte hele kampen i det nye systemet og får lære av sine feil.

Det positive vi tar med oss var at Harry Clifton hadde et flott innhopp etter skade i ankel og hamstring. Clifton og Embletons balltempo er nødvendige skal Grimsby true noe. Vi får satse på at begge er med fra start på lørdag når en ny vanskelig kamp venter.

The Mariners har nå fem strake tap i 2019 og har ennå ikke scoret.

Forest Green Rovers – Grimsby 3-0
The New Lawn, 1810 tilskuere

Mål: 1-0 Christian Doidge 29′, 2-0 Christian Doidge 45’+1, 3-0 Reece Brown 50′

Grimsby (3-5-2): 1. Sam Russell – 25. Harry Davis, 5. Ludvig Öhman, 14. Joe Grayson – 27. Luke Hendrie, 8. Mitch Rose (16. Martyn Woolford 74′), 18. Charles Vernam (15. Harry Clifton 56′), 7. Jake Hessenthaler, 3. Sebastian Ring – 17. Harry Cardwell (21. Ahkeem Rose 67′), 39. Wes Thomas. Innbyttere: 2. Reece Hall-Johnson, 4. John Welsh, 25. Alex Whitmore, 28. Ollie Battersby.

Gult kort: Ludvig Öhman 49′, Mitch Rose 64′

Anken på James McKeown utvisning førte ikke frem slik at han står over tre kamper. Andrew Fox er suspendert. Danny Collins og Elliot Embleton rakk ikke å bli klare etter skade. Harry Clifton er nyss tilbake fra skade og sitter på benken. Whitehouse og Famewo er langtidsskadde.
Ben Pringle har gått til Tranmere.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Pringle til Tranmere


Tirsdag ble det kjent at Grimsbys låneavtale med Ben Pringle fra Preston har blitt terminert. Ben vil spille for Tranmere på lån ut sesongen.

Ben har spilt regelmessig som venstrekant for Grimsby og det var litt uventet at han skulle dra fra oss nå.

God teknikk og flotte innlegg var varemerket for spilleren. Nå er det ikke så mange kantspillere igjen i klubben, men vi har jo i det siste spilt med wingbacker.

Pringles forsvinningsnummer kan forklare hvorfor vi hentet inn venstrebeinte Joe Grayson på lån fra Blackburn før helga.

Hva venter Paul i Grimsby?

Paul Endre Ullenes (Bildet har blitt manipulert)


Om en uke skal norske Paul Endre Ullenes (16) prøvespille med Grimsbys U18-lag. Hundvåggutten drømmer om scholarship-kontrakt med den engelske League Two-klubben.

Far Frode Ullenes vil være med sønnen over til England. De drar over førstkommende helg og vil først få se Grimsby mot MK Dons på Blundell Park før Paul Endre skal trene med juniorlaget uka etter.
Med over til Grimsby blir også supporterklubbens egne Geir Myklebust, han har jobbet som mellommann da kontakt ble opprettet. Geir har tatt ut ferie og vil være med å bivåne treningsuka. Vi har fått lovnader om oppdateringer til nettsiden vår.

Les hva vi skrev om nordmannen da nyheten ble kjent i november her!

Paul Endre drømmer om å spille i England, dog i en annen drakt enn på bildet. Tidligere har han også hatt et utenlandsk treningsopphold under regi av Sporting Lisboa i Portugal.

 

Klubbens spillerutvikler og U18-trener Callum Lester har tidligere jobbet i akademiene til San Jose Earthquakers (2010-2013) og Hull City (2014). Før han kom til Grimsby i 2015 jobbet han også som trener og lærer på Lincoln College i to år.

– Hva er det som venter Paul når han kommer til Grimsby?
«I løpet av sin tid med oss vil han trene daglig med U18 -laget og potensielt ha noen økter med U16 i tillegg. Vi har også organisert en kamp hvor vi ser frem til å se han spille. Den ukentlige planen vår varierer på om spillerne er involverte rundt førstelaget, reservelaget etter U17-kamper,» fortalte Callum til den norske supporterklubben grimsbynorge.com.

Generelt har U18-laget en struktur som følger:

Mandag – College hele dagen fulgt opp av individuelt treningsopplegg på gymmen på kvelden.
Tirsdag – Dobbeløkt. På formiddagen en fotballøkt, mens man på ettermiddagen har en individuell teknisk økt.
Onsdag – Dobbeløkt. Først en lagøkt fulgt opp av en spesifikk lagdel økt med forsvarere, midtbanespillere og spisser alle i hver sin gruppe. På kvelden er det gymmen med fysisk trening.
Torsdag – Laget har en treningsøkt etterfulgt av college på ettermiddagen.
Fredag – Kampforberedelsesøkt.
Lørdag – Kampdag

– Foran denne sesongen signerte dere en amerikaner i Reece Jahoo, men er det vanlig at dere har utenlandske spillere på prøvespill?
«Nei, det er ikke vanlig at folk kommer fra utlandet for å bli med på juniorlaget vårt da vi først og fremst henter spillere fra vårt eget akademi. Når det er snakk om spillere fra utlandet så er det generelt etter anbefalinger fra noen som har en sterk tilknytting til opplegget vi har. Avhengig av lokasjonen kan det være vanskelig grunnet visa og utdanningsprogrammet spillerne våre kjører. Allikevel ser vi alltid etter de best mulige spillerne vi kan hente til klubben vår.»

– Hvordan speider dere etter spillere til U18-laget. Det virker som dere har 50/50 med lokale spillere og spillere hentet fra andre klubber?
«Vi har et nettverk med speidere for akadmiet. Rekrutteringssjefen vår er Dave Collins, som har en gruppe med speidere som jobber under han, disse igjen dekker lokale og regionale kamper. Dave jobber tett med oss i akademiet og har hjulpet oss med å hente noen fantastiske spillere de siste sesongene.
Vi ser alltid først til vårt akademi og for den kommende sesongen vil 75% av våre nye rekrutter være fra vårt eget akademi, dette er noe vi ønsker å fortsette. Tidligere sesonger har det vært en 50/50-splitt, hvor vi har kjørt små årskull og heller fylt på med spillere fra U15 og U16. Nå er dette enkeltstående lag og vi har en større spillerpool å velge fra.»

Takk til Callum Lester som ga oss nordmenn et unikt innblikk i klubbens akademisatsing.

 

– Denne sesongen har vi sett at Battersby, Pollock, Buckley og Burrell alle har vært involverte rundt førstelaget, mens Wright, Rose og Clifton har vært tilknyttet førstelaget en stund. Samtidig leder U18-laget serien. Vil dette gjøre jobben med å hente spillere enklere?
«Denne sesongen har vært veldig positiv for vårt akademi da vi har sett at et stort antall av våre tidligere og nåværende akademispillere har vært involvert på førstelaget. Samtidig har flere ungespillere også trent med førstelaget og vært involvert i reservekamper. Trenerne på førstelaget har vært kjempegode med spillerne og integrert dem så mye som mulig. Dette har igjen positive innvirkning på fremtidig rekruttering da det viser at klubben gir unge spillere sjansen, vi føler at våre alderstrinn i skolealder (U9 – U16) når den høye standarden vi setter og tror at man i fremtiden vil produsere en stort prosent av våre egne U18-spillere.»

En klubb på vei opp
Grimsby lå utenfor ligasystemet fra 2010 til 2016, da var midlene rundt juniorlaget begrenset, nå er ressursene større og klubben satser stort med flere heltidstrenere på ungdomsnivå. Ungdomsavdelingen ledes av Neil Woods, som tidligere har trent frem Wolverhampton-stopperen Ryan Bennett.
Syv av spillerne som har vært involvert rundt førstelaget denne sesongen har kommet opp fra klubbens egne rekker de siste årene. Det største talentet her er Harry Clifton, som mange mener har Premier League-potensiale innabords.
Juniorlaget leder også den regionale EFL-serien for nordøst-England.
Ser man noen tiår tilbake i tid har klubben produsert Gary Croft, John Oster, Paul Wilkinson, Danny Butterfield og Kevin Drinkell, som alle har spilt på det øverste nivået i England.

Paul Endre Ullenes spiller i bydelsklubben Hundvåg i Stavanger. I 2018 spilte han 58 kamper og scoret 44 mål for Hundvåg fordelt på syv lag opp til G19-nivå.

 

Ble trent av Shankly
Grimsby er kanskje ikke den mest kjente klubben, men den ble stifftet allerede i 1878. De siste 120 årene har man spilt på Blundell Park. Her finner man også Englands eldste tribuneseksjonen som ennå ikke har blitt byttet ut, The Main Stand, som ble åpnet i 1901. Selv fikk undertegnede omvisning og fikk se på garderobeforholdene for noen år siden og kan bekrefte at ikke mye var endret siden 1901. Dusjforholdene da bestod nemlig av viktorianske murte badekar hvor vannet oftere var kaldt enn varmt.
Storhetstiden for The Mariners var på 30-tallet hvor man oppnådde klubbens høyeste tabellplassering, nummer 5 på nivå en i 1934/35-sesongen. I det samme tiåret nådde man også to semifinaler i FA-cupen. Semifinalen mot Wolverhampton i 1939 innehar ennå tilskuerrekorden på Old Trafford med 76 962 tilskuere.
Så kom krigen og klubben vakte siden mellom nivå to og fire på balløya. Den kommende Liverpool-legenden Bill Shankly trente faktisk laget på 50-tallet.

Grimsby har de senere år vært preget av stor arbeidsledighet grunnet kollaps i fiskerinæringen. Her stemte rekordhøye 70% for Brexit.

 

På oppadgående kurve
I moderne tid er 9. plassen på nivå to i 1993 den beste plasseringen. Laget var generelt et sjarmerende lag på 90-tallet da dem mot alle odds spilte i det vi i dag kaller Championship. En stor del av æren for det må trenerlegenden Alan Buckley ta, han er forøvrig den eneste treneren i England med over 1000 kamper i ligasystemet som ikke har trent i Premier League.
Rundt årtusenskiftet sirkulerte det store penger i klubben grunnet en gylden TV-avtale med ITV-Digital. Avtalen skulle vise seg å være for god til å være sann og ITV Digital-kollapsen betydde at klubben i flere år måtte gå på sparebluss.
Klubben sank gradvis og var altså i 2010 ute av ligasystemet. Klubben er nå igjen på fote økonomisk, men drives kanskje mer fornuftig enn hva noen utålmodige fans ønsker? Dem som husker 90-tallet vil nemlig ha klubben tilbake på dette nivået.

Nå skal det sies at optimismen i League Two-klubben er på oppadgående kurs. Treneren Michael Jolley, som i mars vil feire ettårsjubileum, har nemlig en akademisk og moderne tilnærming til spillet. Potensialet er stort og tidligere i måneden var man nær å ta Crystal Palace til omkamp i FA-cupen, til tross for at man spilte nesten hele kampen med ti mann.
Man har også skandinaver i klubben. Jolley trente i 2017 AFC Eskilstuna i Allsvenskan og har god oversikt på den ligaen. I dette overgangsvinduet har man foreløpig hentet Sebastian Ring (Örebro) og Ludvig Öhman (Brommapojkarna).
Kanskje ikke så rart med en ny skandinavisk invasjon i Grimsby? I følge sagnet ble nemlig byen grunnlagt av danen Grim på 800-tallet, dermed «Grims By».

Norwegian to trial Youth team

Paul Endre Ullenes (The picture has been manipulated)


In a week, Norwegian Paul Endre Ullenes (16) will trial for Grimsby U18. The teenager from Stavanger dream about a scholarship with the English League Two club.

His father, Frode Ullenes, will be with his son over to England. They will travel over for the upcoming weekend and will attend the match against MK Dons on Saturday before they train with the youth team the following week.
Meanwhile has Geir Myklebust from the Norwegian supporter club worked as an intermediary when the contact was established. Geir will take a week off work to follow this training week. This website has been promised an update.


Grimsby’s Professional Development Phase Coach and U18 coach, Callum Lester, has previously worked with the academies at San Jose Earthquakers (2010-2013) and Hull City (2014).  Before joining Grimsby Town in 2015 did he also work as a coach and teacher at Lincoln College in two years. We spoke to him about the youth set up at the club.

– What awaits for Paul when he comes to Grimsby?
«During his time with us he will train with the U18s daily and potentially some U16 sessions as well, there is also a game organised where we look forward to seeing him play. Our weekly schedule can vary based on if there is player involvement in the first team, reserve team or U17 games.»

Generally from Monday to Friday the U18s works after the following structure.

Monday – College all day followed by individual gym programs in the evening.
Tuesday – Double session – The AM session will be a team football session and the PM session will be a Individual Technical Session
Wednesday – Double Session – Am session will remain as a team session followed by Unit Specific Work (Defenders/Midfielders/Forwards all split) and the afternoon will be a gym/physical session.
Thursday – Team training session followed by college in the afternoon.
Friday– Match Preparation session
Saturday – Matchday

– In front of this season you signed Reece Jahoo from USA, but is it normal that you have foreign players on trial?
«It’s not common that people come from overseas to join our youth team as the first place we look is our own academy.
Generally if somebody from overseas joins us it is through a recommendation of someone who has a strong link with the program.
Dependant on their location it can be difficult due to visas and the education program our players enrol on, however we are always looking for the best possible players we can bring to the club.»

– How do the club scout for players to the U18 team? It seems like it is 50/50 with local players and players picked from other clubs?
«We have a network of scouts for the academy, our Head of Academy Recruitment is Dave Collins who has a group of scouts who operate under him who cover local and regional games. Dave works closely with the academy management team and has helped us secure some excellent players over the past few seasons.
The first place we always look is our academy and for the coming season 75% of our newly recruited scholars is from our own academy, we want to continue that in previous seasons it has been more of a 50/50 split but we had U15/16 age groups combined limiting the amount of players we had per age group, they are now stand alone age groups so we have a larger pool of players to pick from.»

A big Thank you to Callum Lester that gave us an unique insight into the GTFC Academy.


– This season have we seen seven of our own products around the first team, while U18 top the table. Do this makes it easier to attract players?

«This season has been very positive for the academy as we have seen a number of our ex and current academy players involved in the first team set up there has also been many opportunities for other youth team players to train with the first team and be involved in reserve team games. The first team staff have been excellent with the players and integrated them as much as possible. This in turn should have a positive impact on future recruits showing that the club does give opportunities to young players, we feel our schoolboy age groups in the academy (U9 – U16) are reaching the high standards we set and believe that will produce a large percentage of youth team players for the future.»


FACTS
Name: Paul Endre Ullenes
Born: 23.01.2003
Club: Hundvåg FK,
Position: Left footed box to box midfielder
Height: 180 cm
Weight: 54 kilos
Key figures: In 2018 did he play 58 matches for seven different teams in Hundvåg up to U19 level. He scored 44 goals that gives an average of 0,75 goals.

Paul Endre just turned 16 years old but is aiming high and got good results and reviews from other training spells both in Norway and abroad. In the autumn of 2018 did he get good grades after a spell on the Elite Training Camp in Portugal with Sporting Lisbon as host. Paul Endre and his family are interested in having a go in Grimsby if Neil Woods and the staff like what they see.

In November when the trial first was known, we spoke to Paul Endre Ullenes’ dad Frode.

«We got positive feedback from Grimsby that they wanted to have a closer look at Paul. It will be a week on trial that came through after we sent some video material,» Frode Ullenes told us.

«The club took the inquiry seriously and told us that they would like to take a closer look at Paul Endre. They were also open for a move if they saw something they wanted to develop.»

«Paul Endre’s target is to come under the wings with someone that see something they want to develop. He is very determined to move and will give it all if a possibility raise in Grimsby or another club.»

«He normally plays for Hundvåg. Being the left sided defensiv midfielder in a 4-2-3-1, but he join in offensively and became the topscorer for his team. He is an allround player that can play in several roles. As a player type is he a hardworking midfielder that runs a lot and got a good technique.»

«Paul Endre is not the kind of super talent that you hear about. He don’t got his special style that stands out so that he is easy to remember. But he is quite a complete player and if you see him over several trainings and not at least matches, will you see that he got something to do on a football ground.»

«He is dedicated, and train structured strength, and is careful about stretching, thinking about diet and recovery, and aim to live off the football, and most preferably in England. He is not currently on par to be able to enter an academy on the upper level, but it will be very exciting to see if he can get make something at Grimsby.»

Öhman har blitt en kulthelt


En kulthelt er født i Grimsby. Ludvig Öhmans debut fra start roses opp i skyene av både manageren og supporterne. At han i tillegg ser ut som Ivan Drago (bildet) i Rocky IV gjør ikke myten mindre.

Før det var gått fem minutter lå svensken i bakken etter å ha fått en albue i nesa. Det silblødde ut av nesa på Ludde og keeper James McKeown gjorde byttetegnet til benken.
Den høyreiste svensken hadde derimot andre planer. Etter å ha blitt geleidet ut av banen av fysio Dave Moore fikk Umeå-killen noen bomullsdotter i nesa og var klar til å gå igjen.

Etter dette var Ludvig stor i dobbel forstand. Han vant alt på hodet mot sterke John Akinde og var også nærmest mål av Grimsby-gutta da hans heading etter corner ble reddet på strek.

I intervjuet med manager Michael Jolley etter kampen ble ord som «outstanding» brukt for å beskrive Öhmans prestasjoner.

På twitter mener supporter Richard Hallam at svensken må være en av de tøffeste spillerne i en Grimsby drakt noensinne. «Bobby Cumming var hard, men jeg mistenker at Öhman muligens er lagd av svensk stål,» skriver han.

På tribunen var lyrikken i Blurs «Tender» byttet ut med messing av navnet Öhman.

Superlativene haglet på twitter. «Öhman var enorm!» «En kjempesignering.»

 


Godt kjempet, men tap mot serielederen


Michael Jolley la om til 3-5-2 og gjorde fem endringer fra sist, blant annet satte han inn den svenske giganten Ludvig Öhman til å passe på Lincolns stjernespiss John Akinde.
Lincoln gikk rett ut fra blokkene og satte Grimsby under press. Før fem minutter lå Ludvig Öhman i bakken etter å ha fått en arm fra en motspiller. Her var det noen oppgitte ledere fra Grimsby som ikke var helt fornøyde. Lincoln kom foran etter 12 minutter da Harry Toffolo satte et flott skudd fra seksten meter i etterkant av en corner.
Etter hvert kom Grimsby bedre med i kampen og man kom nær på et par cornere, deriblant et forsøk fra Öhman som ble reddet på strek.
I andre omgang spiller man ganske så jevnbyrdig med serielederen, men skaper ikke de største sjansene. På slutten blir det enda vanskeligere med ti mann ettersom James McKeown ble utvist for å ta ned sistemann.

Lincoln City – Grimsby 1-0
Sincil Bank, 9650 tilskuere

Mål: 1-0 Harry Toffolo 12′

Grimsby (3-5-2): 1. James McKeown – 25. Alex Whitmore (23. Sam Russell 79′), 5. Ludvig Öhman (21. Ahkeem Rose 84′), 24. Harry Davis – 27. Luke Hendrie, 22. Elliot Embleton, 7. Jake Hessenthaler, 8. Mitch Rose, 3. Sebastian Ring – 17. Harry Cardwell (18. Charles Vernam 74′), 39. Wes Thomas. Innbyttere: 2. Reece Hall-Johnson, 4. John Welsh, 16. Martyn Woolford, 30. Ben Pringle.

Gule kort: Wes Thomas 14, Jake Hessenthaler 39′, Alex Whitmore 50′, Harry Davis 71′, Ludvig Öhman 84′.
Rødt kort: James McKeown 76′

Harry Clifton og Danny Collins ble ikke klare i tide. Akin Famewo (lår), Andrew Fox (suspensjon), Elliott Whitehouse (kne) stod over.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Fox drar til USA

Da er det bekreftet at Andrew Fox flytter til USA i slutten av måneden. Han vil dra etter kampen mot MK Dons 26. januar.

Det er av personlige årsaker at venstrebacken forlater klubben. Kona bor i USA og dem har hatt et avstandsforhold den siste tiden.

Andrew ønsker å fortsette karrieren i USA og det antydes at han har funnet en ny klubb der.

Foxy er en spiller Michael Jolley også hadde med seg i Sverige og han vil bli savnet både av og på banen.

 

Grayson inn på lån


Grimsby har leid inn Blackburn talentet Joe Grayson (19) ut sesongen.

Sønnen til Simon Grayson skal være særs anvendelig og betegnes både som forsvarer og midtbanespiller. Han har fått kontrakt med Rovers frem til sommeren 2021 og betegnes som et stort talent.

Joe har gått gradene i Blackburn og spiller til vanlig på deres U23-lag, men fikk en kamp i ligacupen tidligere i sesongen.

«Joe er en talentfull spiller vi har kjent til en god stund,» sa manager Jolley til klubbens offisielle nettside.

«Han er anvendelig og kan spille i flere ulike posisjoner. Det styrker laget vårt, samtidig som det gir balanse og konkurranse i troppen vår. Vi er takknemlige ovenfor Tony Mowbray og Blackburn som ga oss sjansen til å jobbe med Joe og vi håper at erfaringene han vil få i Grimsby kan være positive for han og oss.»

Grayson skal være spilleklar allerede til lørdagens kamp mot Lincoln.