Öhman kan bli nummer seks i rekken


Selv om vi nå opplever det som muligens er starten på en svensk invasjon i Grimsby, så vil verken Sebastian Ring eller Ludvig Öhman bli de første skandinavene i klubben.

  1. Edvin Hansen 🇩🇰
    En danske skulle bli den første. Han kom fra Køge til The Mariners i løpet av 1946/47-sesongen og fikk seks kamper for oss. Han var da forøvrig klubbens tredje utenlandske spiller gjennom tidene kun slått av tyskeren Max Seeburg og Kansas-fødte Billy Andrews. Det danske forbundet tillot Hansen å spille noen kamper med status som amatør. 30. november 1946 dro han over sammen med Køge-manageren som var Alf Young. I løpet av sitt seks ukers lange opphold spilte Edvin seks kamper, hvor fem av dem var for reservene der han scoret ett mål. Da herr Hansen opprettholde sin amatørstatus fikk han også lov å spille for Danmark i OL 1948. Her vant danskene bronse etter å ha slått Storbritannia 5-3 i London. Edvin Hansen døde i 1990, 70 år gammel.
  2. David Nielsen 🇩🇰
    Vi må forflytte oss over et halvt århundre til nestemann. Klubben hadde fått masse penger i hendene grunnet en massiv TV-avtale med ITV Digital (som senere skulle vise seg å være for god til å være sann). Klubbens trener, Lennie Lawrence, var god venn med Roy Hodgson som trente FC København den gangen. Gjennom han fikk man hentet David Nielsen på lån. For en tid dette var for Grimsby med flere internasjonale stjerner, blant dem den nederlandske småkjeltringen Menno Willems og senere den kinesiske kulthelten Zhang Enhua.
    Tilbake til Nielsen. En kraftfull atletisk spiss som tidligere hadde spilt fast for den danske storklubben, men som nå satt mest på benken. Nielsen selv stusset litt på overgangen. «Det var et steg nedover på stigen fra det jeg hadde forventet, men samtidig var det en liten klubb hvor jeg var lovet spilletid,» skrev Nielsen i selvbiografien «Sorte Svin» fra 2008. Nielsen fikk en fantastisk start og scoret syv mål på sine første åtte kamper. Han fikk raskt kallenavnet «The Messiah» fra Blundell Parks trofaste. Grimsby var henrykte over spissen og la på bordet svimlende £200 000 (2,2 millioner DKK). Agenten kom over fra Danmark for å sluttføre avtalen, men som alltid med Grimsby er det noe som skal ødelegge alt…  David slet nemlig med en voldsom gamblinggjeld som FC København hadde dekket opp, men nå ville de ha tilbake pengene de hadde lånt han. «Vi vil ha en million av din sign-on-fee,» var ordlyden. Dermed hadde David kun sittet igjen med en halv million i sign on fee og skarve 40 000 DKK i uka… Den totale pakken hadde gjort dansken til en av klubbens dyreste spillere noensinne, om ikke den dyreste. Vel forhandlingene dro ut. Klubben gikk med på at halvparten av gjelda nå skulle dekkes av overgangssummen, men Nielsen sa nei takk og dro hjem til Danmark. Dansk media veltet seg i historier og Grimsby har aldri vært så mye omtalt i utenlands media. Etter en ferie i Portugal ble en avtale spikret, Nielsen gikk til Wimbledon!
    Dansken har senere gjort karriere som trener både i Norge og Danmark. Nå trener han AGF. Han har også en sønn som er et stort talent i fotball.
  3. Knut Anders Fostervold 🇳🇴
    Samtidig som Nielsen var i Grimsby hentet også klubben en annen Viking. Norske Knut Anders Fostervold fra Molde. Igjen startet man med et lån som man senere ønsket å gjøre permanent. Som sagt pengene florerte i Grimsby og Lennie Lawrence dro til Norge 22. oktober 2000 for å speide etter en spiss i kampen mellom Brann og Molde på Brann stadion. Om det var Thorstein Helstad, Azar Karadas, Bernt Hulsker eller Andre Skei Lindbæk som stod øverst på lista vites ikke, men Lennie fant raskt ut at disse spillerne ville koste for mye. Isteden la han merke til Moldes venstreback. Fossi var 29 år den gang og hadde blitt nevnt i forbindelse med uttaket til Norges VM-tropp i 1998. Da han dro til England etter en lang sesong i Norge hadde dog knærna startet å krangle, men pengene i Grimsby på den tiden var gode – veldig gode. Det var TV2 Sporten som breaket nyheten, ikke så overraskende da søstera Guro Fostervold var sportsanker i kanalen. Grimsby ønsket faktisk å kjøpe spilleren med en gang, men Molde som hadde spilt Champions League-fotball mot Real Madrid, Porto og Olympiakos året før hadde ikke pengeproblemer. De krevde likeså godt fem millioner norske kroner (£375 000). Grimsby styret synes det var en litt steil pris for en 29 år gammel venstreback og man startet med en låneavtale samtidig som forhandlinger pågikk. Fostervold skulle spille 10 kamper for Grimsby, men man kom aldri til enighet om en fornuftig pris. Etter at han måtte legge opp fotballkarrieren grunnet noen vonde knær i 2002 startet Fossi isteden å sykle. Her ble det oppdaget at han hadde et voldsomt talent og han syklet faktisk for Norge i VM-tempoen både i 2006 og 2007!
  4.  Martin Pringle 🇸🇪
    Vi tar et lite sprang til 2002 nå. Grimsby var den gang ledet av Paul Groves. Grimsby hadde fått inn en svensk spiss på lån fra Charlton Athletic i Martin Pringle. Hans CV var særs imponerende, under sin tid i Benfica spilte han sammen med Brian Deane, Nuno Gomes og Joao Pinto. Han hadde også to landskamper for Sverige. Grimsby hadde også Martins lagkamerat Andy Todd på lån den samme tiden og alt lå til rette før The Grim Reaper slo til igjen. I sin andre kamp for Grimsby endte nemlig Stockports Dave Challinor karrieren til svensken etter en horrortakling hvor beinet ble brukket på to plasser.
    Martin er siden mest kjent for å ha trent svensk elitefotball på damesiden, han var også assistent for Roland Nilsson i FC København.
    I Grimsby vil han alltid ha en høy stjerne.
  5. Sebastian Ring 🇸🇪
    Da skal vi til nåtid. I skrivende øyeblikk har ikke Sebbe debutert for Grimsby ennå, men han satt på benken i den utrolige kampen mot Crystal Palace i FA cupen. En spennende signering da han ennå er relativt ung (23 år) og dermed har han utviklingspotensiale. Venstrebacken ble hentet fra Örebro som Bosman-spiller. Hans bror Jonathan Ring er en stjernespiller i svensk målestokk for Djurgården.
  6. Ludvig Öhman-Silwerfeldt 🇸🇪
    Her er vi litt ville i nikkersen da overgangen ikke har blitt bekreftet, men svenske Aftonbladet skrev på lørdag at Brommapojkarna og Grimsby hadde blitt enige om en overgang. Høyreist stopper på 27 år som tidligere har prøvd seg i Japan en sesong. Ludde spilte under Michael Jolley i AFC Eskilstuna. Har hatt tre nedrykk for tre klubber på tre år før han kommer til Grimsby… Aldersbestemte landskaper for Sverige.

    Rene julaften for skandinaviske supportere av Grimsby Town.

Linken til Öhman styrkes

Grimsby har ennå ikke bekreftet noe angående Ludvig Öhman, men det er sterke indisier på at noe er i gjære.

Via en kontakt i Sverige fikk vi bekreftet at Ludde ikke var å se da Brommapojkarna på mandag startet oppkjøringen til en ny sesong. Samtidig kunne man i svenske aviser lese at BP i dag har hentet Marcus Hansson fra Djurgården på lån ut sesongen.

Vår kilde kunne også fortelle oss litt om spilleren. «Etter en svak innledning i BP fant han seg etter hvert mer til rette og var blant klubbens beste spillere i høst.»

Ludvig betegnes først og fremst som en veldig god hodespiller, men også god i dueller. Spillet hans med beina er mer ujevnt og beskrives som svakt.

Vår mann i Sverige tror videre ikke at Öhman hadde en nedrykksklausul, men at BP neppe ville kreve mer enn en symbolsk sum for han da de ønsker å minske sitt budsjett. Samtidig hadde de nok ønsket å beholde han i deres jakt etter opprykk.

Tirsdag spilles en testkamp mot Scunthorpe bak stengte dører.