Morton bekreftet

Klubben har nå endelig bekreftet det sesonglange lånet av James Morton fra Bristol City.

Spilleren var allerede meldt inn før den utsatte kamp mot Cheltenham sist lørdag, men nyheten har blitt holdt tilbake etter at Covid 19-utbruddet i klubben.

Morton er en midtbanespiller med en svært presis pasningsfot. Championship-klubben har troen på spilleren og ga han en fireårskontrakt i fjor sommer.

James tilfører Grimsbys midtbane noe vi har manglet. Hans kreativitet og blikk for spillet vil nok skape flere sjanser fremover.

Fortsatt i karantene


Grimsby har fått tre kamper utsatt grunnet korona hos en av sine spillere. Treningsanlegget stenges i to uker og spillerne vil først bli testet når dem returnerer.

Det er hovedtrekket i et kaos hvor det synes som om klubbene selv kan legge føringer på hvordan dem skal håndtere smitteutbrudd.

Stevenage hadde også et utbrudd i troppen, men her testet man alle spillerne og fikk påvist smitte hos tre spillere. Samtidig skulle lørdagens kamp mot Bradford bli spilt. En lignende situasjon i West Ham ga også grønt lys for spill samme kveld.

For Grimsbys del ble man rådet til å vente i fem dager før man testet spillerne da sykdommens inkubasjonstid regnes å være så lang. Så ble det plutselig lagt frem et krav om at treningsanlegget skulle stenges i fjorten dager.

At det koster £5000 for hver gang man tester kan også ha spilt inn i dette, samtidig som det trolig er politikk fra klubber som nå ikke lenger ønsker å fullføre sesongen med tomme tribuner? Vel det er mange løse tråder her som får fansen til å gjette.

I en offisiell melding fra klubben heter det som følger:
“Grimsby Town Football Club kan bekrefte at våre to neste kamper mot Bradford City og Hull City har blitt utsatt.

“Etter medisinske råd gitt fra EFL har vårt eget medisinske team i linje med de rådene retningslinjene fra styresmaktene sendt førstelaget og trenerteamet i selvisolasjon grunnet en positiv Covid 19-test i troppen vår.

EFL har bekreftet nyheten, men har også sagt at dem vil undersøke omstendighetene rundt avgjørelsen.

Reglementet er dog meget uklart. Grimsby-spilleren som testet positivt var Jock Curran, spilleren er fortiden utleid til Spalding United, men selv om han spiller kamper for dem i helgene så har dem turet på i non-league. Spalding United spilte kamp på lørdag som var og har neppe testet seg om det ikke har vært noen sykdomstegn. Så skal det sies at viruset knapt slår ut på unge folk med god helse…

Kampen utsettes


En positiv koronatest for en Grimsby-spiller betyr at lørdagens kamp mot Cheltenham må utsettes. Spillerne er nå i hjemmekarantene og det er klart at treningsanlegget vil bli holdt stengt i fjorten dager. Også kampene mot Bradford og Hull går ut.

Jock Curran følte seg dårlig med en sår hals og vondt i hodet og deltok ikke på torsdagens trening. Spillerne er nå satt i egenkarantene, men vil ikke bli testet ennå da viruset ofte kan ta fem dager før det blir synlig på testene.

Grimsby skal ha vært flinke med å holde sosial distanse i sine øvelser på feltet, men arrangerte en internkamp på tirsdag som Jock spilte slutten av. Midtbanespilleren er fortiden utleid til Spalding United hvor han spiller kamper i helgene, men han trener med Grimsby i uka.

3. serierunde:
Cheltenham – Grimsby UTS.
Jonny-Rocks Stadium

Grimsby (4-3-3), trolig lag: 1. James McKeown – 2. Luke Hendrie, 6. Luke Waterfall, 25. Mattie Pollock, 3. Danny Preston – 15. Harry Clifton, 4. Danny Rose, 10. George Williams – 11. Sean Scannell, 7. Matt Green, 20. Owura Edwards. Innbyttere: 8. Terry Taylor, 12. Montel Gibson, 18. Bilel Mohnsi, 21. James Tilley, 23. Sam Russell, 29. Joe Starbuck, 32. Duncan Idehen.

Preview
Gode nyheter er at Mattie Pollock og Luke Waterfall er tilbake. Luke Hendrie og Sean Scannell skal også være aktuelle.
Dårlige nyheter er at Elliott Hewitt er ute med en kneskade, mens Duncan Idehen sliter med en hamstringskade. Ludvig Öhman er suspendert. Max Wright og James Hanson er ute med langtidsskader. Danny Rose ventes også å være tilbake etter å ha blitt hvilt sist.
Klubben har fortiden to franske prøvespillere på plass, det skal være snakk om en spiss og en kantspiller på 24 og 21 år. De kommer fra gode klubber og skal ha tatt en to ukers karantene for å få prøvd seg i Grimsby.
Cameron Painter og Jock Curran trener med laget, men spiller kamper for Spalding United. Her holdt man Curran hjemme på torsdag da han følte seg småsyk med vondt hode og sår hals.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Grimsbyspiller smittet av Covid 19


Grimsby ble den andre klubben som må utsette kamper grunnet Covid 19 i troppen. Det var i torsdagens intervjurunde med den lokale pressen at manager Ian Holloway snakket om Jock Currans sykdomsbilde. Fredag kom svaret – positiv for Covid 19.

Nå stenges treningsanlegget i fjorten dager og de tre neste kampene må avlyses.

Nittenåringen Jock Curran følte seg ganske syk og holdt seg hjemme på onsdag og torsdag, men han minglet med troppen på mandag og tirsdag. Symptomene var vondt i hodet og sår hals. Vi forstår at hans siste involvering på feltet var et innhopp i tirsdagens internkamp.

Torsdag sendte klubben spilleren avgårde for å bli testet og på fredag viste prøven seg altså å være positiv.

Den defensive midtbanespilleren er fortiden utleid til Spalding United, men trener med førstelaget på Cheapside. Grimsby har vært flinke til å overholde sosiale distanse selv under treningsøktene, men Jock spilte slutten av en internkamp på tirsdag.

For å være sikre på at ingen av de andre Grimsby spillerne har blitt smittet er alle de ansatte satt i hjemmekarantene. Klubben ønsket å teste alle spillerne med en gang, men helsevesenet ønsket først å teste etter fem dager grunnet virusets inkubasjonstid. Dermed vil troppen trolig bli testet på søndag eller mandag før man så må vente et døgn på resultatet.

Lørdagens kamp mot Morecambe blir altså utsatt, men etter samtaler med EFL sitt helseteam er det nå klart at treningsanlegget må bli stengt i fjorten dager og også kampene mot Bradford og Hull går ut.

Ingen av de andre Grimsby-spillerne skal ha vist sykdomstegn foreløpig.

League One og League Two-klubber har ikke råd til å teste spillerne hver uke slik man gjør i de øverste divisjonene, men man melder inn hver morgen elektronisk samtidig som man har en febermåler. Det var jo ved en tilfeldighet at Leyton Orient ble det første laget som fikk en positiv test tidligere i uka. Tottenham skulle nemlig spandere en test på sin ligacup motstander for å være på den sikre sida.

Formann Philip Day snakket med BBC fredag kveld. «Spillerens identitet skal ikke slippes ved slike saker, men Ian Holloway fortalte jo at det var Jock Curran i gårsdagens intervjuer, noe jeg kan bekrefte,» forklarte Day, som videre sa at spilleren nå holder seg hjemme.

«Han har vist milde symptomer. Vi håper han blir frisk igjen snart. Resten av troppen har ingen tegn til sykdom. Alle de ansatte må fylle ut et skjema og ta feberen hver morgen, men det har ikke vært noen utslag på de andre.»

Jock Curran er sønn av den gamle storspilleren Terry Curran som også var innom The Mariners.

«Det var klubben som tok avgjørelsen om å avlyse sammen med helsemyndighetene. Vi ville teste troppen i dag, men de ville ikke ha vært verdt noe grunnet inkubasjonstiden. Vi setter sikkerhet først og vet at noen av spillerne var i kontakt med han på tirsdagens internkamp.»

«Det er et stort sjokk for oss alle. Jock Curran meldte inn sykdomsbildet elektronisk torsdag morgen og det var slik vi fikk vite om det.»

«Treningsanlegget vil nå bli lukket i fjorten dager og de tre neste kampene må bli avlyst. Dette fikk jeg nettopp beskjed om.»

Grimsby holdt spillerne sine permittert så lenge de klarte. Dette resulterte i den korteste preseason noensinne med kun en treningskamp. Resultatet ser vi vel nå med 23. plass i ligaen?

«Spillerne må nå drive egentrening. Vi er noe bekymret over dette med den sportslige situasjonen vi er inne i fra før av.»

Morton leies inn

James Morton var ment å få sin debut på lørdag før Covid 19-utsettelsen.

Midtbanespilleren kommer på et sesonglangt lån fra et høytflyvende Bristol City.

21-åringen har til gode å få sin debut i Championship, men er nok en spiller man har troen på da han i 2019 fikk en fireårskontrakt.

Morton går læringskurven og har tidligere hatt en del utlån nedover i divisjonene. I fjor fikk han tolv kamper for Forest Green Rovers i League Two.

Grimsby kan ha fem lån og dette var vår fjerde deal. Fra før har vi inne Owura Edwards (Bristol City), Terry Taylor (Wolves) og Danny Preston (Forest).

Ian Holloway er ennå aktiv inne på transfermarkedet. I disse dager har man også inne to franske prøvespillere, mens en homecoming for Omar Bogle nå synes å ha rent ut i sanden.

Straffet av Salford


Sean Scannell og Danny Rose ble hvilt for Grimsby som satte innpå James Tilley og Harry Clifton. Ellers la vi merke til at Bilel Mohsni var på benken.
Grimsby med to forsøk som ble reddet på strek i første omgang, men havnet under da Hewitt laget et klønete straffespark etter drøye halvtimen.

Jevn, om noe kjedelig start på andre omgangen. Så får Salford en ny straffe. Ingen forstår noe, men fra bildene er det trolig for innlegget som går i hånden på Hewitt.

Ian Henderson med sitt hattrick da han fikk heade fritt mellom stopperne våre. Salfords tredje straffespark kom på overtid da Ludvig Öhman ble utvist. Streng dobbelstraff med våre briller. Richard Towell satte inn 0-4, noe som var et slag i magen for Grimsby som nå ligger på 23. plass etter sin svakeste seriestart siden 2009.

2. serierunde:
Grimsby – Salford 0-4
Blundell Park

Mål: 0-1 Ian Henderson (str) 33′, 0-2 Ian Henderson (str) 63′, 0-3 Ian Henderson 76′, 0-4 Richard Towell (str) 93′

Grimsby (4-3-3): 1. James McKeown (C) – 22. Elliott Hewitt, 5. Ludvig Öhman, 32. Duncan Idehen, 3. Danny Preston – 15. Harry Clifton, 8. Terry Taylor, 10. George Williams (29. Joe Starbuck 77′) – 21. James Tilley (12. Montel Gibson 58′), 7. Matt Green (18. Bilel Mohsni 70′), 20. Owura Edwards. Innbyttere: 23. Sam Russell, 4. Danny Rose, 14. Luke Spokes, 34. Louis Boyd.

Gult kort: James Tilley 48′
Rødt kort: Ludvig Öhman 92′

Luke Hendrie og Bilel Mohnsi returnerte til trening denne uken. James Hanson og Max Wright er fremdeles på skadelisten for fiskerne. Mattie Pollock har vrikket ankelen, men pleier å hele raskt. Luke Waterfall har muligens brukket et ribbein. Alhagi Touray Sisay har vi heller ikke fått sett i aksjon ennå selv om han ikke nevnes blant de skadde.
Ian Holloway har budsjett for å hente et par spillere til, her stod Omar Bogle på ønskelista, men nå virker det sjanseløst.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell