Vi fulgte svenskene med argusøyne

Vi fulgte debutene til Sebastian Ring og Ludvig Öhman spark for spark. Sebbe startet kampen, mens Ludde kom inn etter 70 minutter.

Ikke den beste kampen å spille i for svenskene da Grimsby virket slitne etter et hardt juleprogram for en liten tropp. Det sprudlet ikke like mye som det gjorde i desember måned, samtidig ble kampen preget av at man  slapp inn to billige mål tidlig.

Svenskene minutt for minutt
1-15 minutter:
 En mulig overtroisk Sebastian Ring var sist ut av spillertunnellen. Den særs høye lysluggen Ludvig Öhman lusket ut etterpå og måtte bøye seg ned da han skulle inn i innbytterskuret.
Sebbes første touch kommer etter få sekunder da han headet presist til Jake Hessenthaler og fikk ballen tilbake før han slo i støtte til Akin Famewo. Ring hadde Ben Pringle foran seg i starten og vår nye nummer 3 var ikke redd for å støte høyt opp i banen. Dette etterlot en del bakrom, men Akin Famewo virket å ha kontroll på arbeidsfordelingen. Etter 13 minutter byttet Grimsbys kantspillere side slik at Ring nå skulle samarbeide med en ny mann i Charles Vernam.

16-30 minutter: Grimsby mer bakpå i denne fasen og Ring står ikke like langt oppe i banen som i starten.
Sebastian er for sent inn i en takling etter 23 minutter og lager frispark på hjørnet av boksen. Ring er uenig i dommeravgjørelsen, men det så ut som et greit frispark utfra TV-bildene. Frisparket slås lavt av Michael Rose og en umarkert Tyrone MARSH flikker inn fra kort hold. Ring er den Grimsby-spilleren som står nærmest Marsh, men løpet kom inn bak hans rygg og det er vanskelig å si hvem som ikke fulgte løpet fra kameravinkelen.
26 minutter nå og Grimsby har lagt om til 4-4-2 med Vernam flyttet opp på topp i tospann med Wes Thomas. Det betyr samtidig at Pringle har kommet tilbake på venstrekanten. Ring er involvert mye i denne perioden, slår gode pasninger og viser tekniske ferdigheter i nærspillet, men har også noen lange forsøk som var svake.

31-45 minutter: God periode av Grimsby rundt halvtimen, men man har ennå ikke hatt et skudd. Så etter 32 minutter halvklarerer Macclesfield ut på hjørnet av boksen. Sebastian Ring prøver et skudd på direkten, men forsøket er svakt og blokkes på høyde med straffemerket.
33 minutter nå og Grimsbys innbytter Mitch Rose mister ballen unødvendig på 25 meter. En rusten Rose så ikke Scott WILSON komme i lange klyv. Dermed motorvei mot mål og «Game Over».  Personlig feil og den tidligere Örebro-spilleren kunne ikke ha gjort noen forskjell.
Med 0-2 var det kun for Macclesfield å legge seg bakpå og gjøre jobben enda vanskeligere for kontringslaget Grimsby. Mot etablert forsvar slet Grimsby å finne rom. I perioden som følger vinner den 23 år gamle svensken flere hodedueller og er involvert i noen offensive veggspill, men vi ser også at ballen lugger for han noen ganger og at ballen spretter annerledes en på alle kunstgressbanene i Sverige.
Fint spill av Ring i kampens 44. minutt, hvor han etter et kort veggspill sprer ballen over til høyre hvor Luke Hendrie fosser frem. Her får han ros hos ekspertene i BBC sitt studio.

Pause
Ring har klart seg bra. Vi sitter litt med hjertet i halsen da han spiller på små premisser og er offensiv i posisjoneringen. Også litt ballwatching hvor han ikke har helt oversikt hva som foregår bak seg. Lagde frisparket som førte til målet pga litt dårlig timing som kan påskrives av at han nok er rusten etter å ha hatt ferie i to måneder.

46-60 minutter: Grimsby fortsatte i 4-4-2. Ring veksler mellom å passe på spissen Smith og høyrekanten Marsh, samtidig kom Hodgkiss på noen ekle overlapper.
Managerlegenden Alan Buckley uttaler seg om Ring som ekspertkommentator på den lokale BBC-stasjonen. «Han viste noen fine detaljer helt fra start. Han virket rolig med ballen, men det så ut som om han manglet litt fart og at han ikke helt kom opp i kampens tempo, men fyren kommer fra Sverige og har ikke spilt kamp på lenge. Man må gi han tid til å finne seg tilrette og la han få vise hva han er god for.»
Ring viser noen flotte tekniske detaljer i nærspillet, men igjen slår han en svak langpasning etter 52 minutter. Det skal sies at vinden er sterk på Blundell Park.
Ring dømmes i mot for feilkast etter 55 minutter for å ikke ha begge beina i bakken.
Grimsby presset nå mye på. Ring var nærmest som kantspiller å regne. Etter 58 minutter får Ring ballen på halvspretten ute på 18 meter, men ballen sklir av foten og skuddet går to meter utenfor. Nå var Ring den spilleren med flest avslutninger for Grimsby!

61-75 minutter: Grimsby sliter med å finne åpninger her. Grimsby bytter ut venstrekanten Pringle etter 63 minutter. Inn kommer spissen Ahkeem Rose. Dermed er det nå England U20-spilleren Elliot Embleton som skal være kollega med Ring på venstresiden.
Sebastian bryter en ball i boksen etter 64 minutter. Viktig involvering, men pasningen fra Macclesfield i forkant var riktignok svak.
Ring treffer endelig på en langpasning etter 66 minutter, men ingen var på innlegget til Jake Hessenthaler som gikk inn i boksen.
Etter 67 minutter strakk Akin Famewo seg i en takling og ble liggende. Trolig slo han opp hamstringskaden som hadde holdt han ute i to måneder. Grimsby spiller en liten stund med ti mann, mens Ludvig Öhman gjorde seg klar.
Sebastian Ring lager så et unødvendig frispark nede ved hjørneflagget. Unødvendig da Macclesfield-spilleren hadde ryggen mot banen.
Den svenske stopperen Ludvig Öhman kom inn etter 70 minutter. Dermed hadde plutselig Grimsby to svensker på banen etter å ha gått 16 år og 10 måneder uten en eneste skandinav på banen.
Det påfølgende frisparket ble stusset på første stolpe, men James McKeown reddet flott til hjørnespark. På corneren header Sebastian Ring flott unna.
Grimsby er litt usikre over arbeidsoppgavene bak nå med så mange nye folk og en avslutning fra venstre blokkes først av Reece Hall-Johnson på streken før Sebastian Ring får frem en lang tå foran en blå inne i femmeteren slik at han hindrer 0-3.
Ludvig Öhman presenterte seg skikkelig med en spektakulær heading da han svevde over både Luke Hendrie og en Macclesfield-spiller før han landet oppå dem som en «wrecking ball». Hjemmepublikumet applauderte det luftige svevet.
Sebbe kom så til et innlegg fra venstre etter 73 minutter, men keeper bokset ut på noe overdramatisk vis.

76-90 minutter: Öhman viser godt igjen her og vinner det meste på hodet.

«Han har kommet godt inn i kampen. Öhman har vunnet noen dueller med en gang,» sa BCC’ John Tondeur.
«Er det slikt du uttaler navnet hans, altså. Jeg trodde det var Oh-man,» undrer Alan Buckley.
«Jeg tror det uttales slikt da han har to prikker over O’en, men jeg skal spørre han senere,» svarte Tondeur.

Buckley påpekte videre at Macclesfields nummer 10 ikke hadde vunnet noe mot svensken.
Öhman slo så et flatt frispark rett i en motspiller, men Grimsby var heldige som vant tilbake ballen.
Ring var tredje sist på ballen da Mitch Rose la en stikker til Wes Thomas. Grimsbyspissen kom alene mot keeper i det som var hjemmelagets største sjanse, men touchen ble for lang og keeper ruset ut.
Så to svake pasninger på rad av Ring. Den siste startet en kontringsmulighet for bortelaget, muligens startet venstrebacken å bli litt sliten i hodet nå?
Ring rettet opp inntrykket ved å slå en fin ball i korridoren til Ahkeem Rose, men spissen spolerte muligheten.
Sebastian Ring pådro seg så gult kort etter 83 minutter da han obstruerte en farlig overgang for Sol Campbells Macclesfield.
BBC Radio Humberside legenden John Tondeur kommenterer så at landsmennene slo en pasning til hverandre og får pes av Alan Buckley om at han aldri sier det når engelskmennene på laget sentrer til hverandre.
Ludvig Öhman får kastet seg imellom på noen baller og ligner litt på Mark Lever i storhetstiden for dem som tar den Grimsby-referansen.
Etter 86 minutter blokker den svenske stopperen med nummer fem på ryggen et skudd. Da går det litt i krøll for Mr Tondeur som i farten kaller han Øhring.
Öhman slår like etter en ball opp i retning Ahkeem Rose, ballen spretter ut av banen.
Hjemmesupporterne startet nå gå hjem i hopetall. Öhman er en røff spiller, kanskje med litt mye armer og bein og det dømmes i mot etter 86 minutter. Det påfølgende frisparket halvklareres før det skytes svakt utenfor.
Offensivt innlegg av Ring etter 90 minutter, men han klarer ikke å løfte over førsteforsvareren som header unna.
Kampen dødde litt hen her.
En fin involvering av Öhman som kontrollert headet ballen tilbake til keeper etter 92 minutter.
Grimsbys tredje strake tap i 2019 var et faktum. Nå venter tøff kamp mot Lincoln på lørdag. Da spillerne takket tilskuerne etter kampen hadde de fleste gått hjem.