Öhman om tiden i Grimsby


Ludvig Öhman har kun vært seks uker i Grimsby Town, men har forlengst blitt en kulthelt for sin uredde spillestil. Noen beist av noen spisser i League Two har meislet albuer i nesegrevet på 27-åringen slik at blodet har fosset, men som en hærfører har Ludde nektet å gi seg.

Det vet tilskuerne på Blundell Park å sette pris på!

Den norske supporterklubben var så heldig å få til et kjapt revolverintervju med Öhman før mandagens trening.

Halvannen måned har gått. Hva er inntrykket av byen, klubben og ligaen?
«Det er en fin by med mange engasjerte mennesker. Hele byen gir alt for klubben. Det er en relativt liten klubb, men alle som jobber for klubben gjør en kjempegod jobb og gjør alt for å hjelpe til og tilrettelegge for en når en kommer utenfra.
League Two var ganske mye som jeg hadde forventet meg, en fysisk liga med mange jevne kamper. Det er en annerledes liga enn i Sverige, delvis grunnet fotballfilosofien, men også at man kun spiller på naturgress her.»

Du og Sebastian Ring har bodd på hotell uten eget kjøkken og har spist mye ute. Er det godt endelig å ha fått egen leilighet? Hvor havnet dere hen?
«Jeg flyttet inn i min egen leilighet i slutten av forrige uke og det var deilig. Det blir godt å kunne lage sin egen mat og være mer fri. Både Sebastian og jeg har bosatt oss i Cleethorpes.»


DRO FRA UMEÅ SOM UNG: Ludvig i 2007 før han flyttet fra Umeå til Kalmar som 15-åring.

Din lillebror William Silwerfeldt Öhman (23) spiller ishockey for Tønsberg Vikings i Norge. Hvor lenge spilte du selv hockey og har du tatt med deg tøffheten fra den sporten?
«Jeg spilte hockey til jeg var 14 år. Da var jeg tvunget til å ta et valg mellom fotball og hockey. Jeg har alltid savnet tøffheten fra hockeyen og jeg var en fysisk spiller på isen. Jeg håper å ha tatt med meg litt fra hockeyen.»


Du kommer fra Umeå som er kjent for metal og punk. Hvilken type musikk hører du selv på?
«Jeg hører ikke så mye på metal. Jeg er mer altspisende, det kan variere mye. Alt i fra pop hits på radioen, brasiliansk musikk og Ted Gärdestad.»


Alle svenske fotballspillere snuser. Har lagkameratene i Grimsby kommentert denne vanen?

«Snus er noe som også har blitt populært blant spillerne i England, men det er ikke så mange som snuser her. Jeg tror det er en engelskmann på laget som snuser. De fleste har prøvd en gang, men har dårlige minner fra det.»

Skandinaver har ofte en fascinasjon til Engelsk fotball. Var det en av grunnene til at du signerte? Hadde du en favorittklubb som barn?
«Absolutt, jeg har alltid likt engelsk fotball og har selv ønsket å spille der. Jeg har aldri hatt et direkte favorittlag i fotballen, min pappa likte også ofte å se på engelsk fotball, men hadde aldri noe favorittlag, så det er vel på grunn av det.»


KONG LUDVIG: Ludvig var posterboy i programbladet mot Cheltenham.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.