Grimsbyspiller smittet av Covid 19


Grimsby ble den andre klubben som må utsette kamper grunnet Covid 19 i troppen. Det var i torsdagens intervjurunde med den lokale pressen at manager Ian Holloway snakket om Jock Currans sykdomsbilde. Fredag kom svaret – positiv for Covid 19.

Nå stenges treningsanlegget i fjorten dager og de tre neste kampene må avlyses.

Nittenåringen Jock Curran følte seg ganske syk og holdt seg hjemme på onsdag og torsdag, men han minglet med troppen på mandag og tirsdag. Symptomene var vondt i hodet og sår hals. Vi forstår at hans siste involvering på feltet var et innhopp i tirsdagens internkamp.

Torsdag sendte klubben spilleren avgårde for å bli testet og på fredag viste prøven seg altså å være positiv.

Den defensive midtbanespilleren er fortiden utleid til Spalding United, men trener med førstelaget på Cheapside. Grimsby har vært flinke til å overholde sosiale distanse selv under treningsøktene, men Jock spilte slutten av en internkamp på tirsdag.

For å være sikre på at ingen av de andre Grimsby spillerne har blitt smittet er alle de ansatte satt i hjemmekarantene. Klubben ønsket å teste alle spillerne med en gang, men helsevesenet ønsket først å teste etter fem dager grunnet virusets inkubasjonstid. Dermed vil troppen trolig bli testet på søndag eller mandag før man så må vente et døgn på resultatet.

Lørdagens kamp mot Morecambe blir altså utsatt, men etter samtaler med EFL sitt helseteam er det nå klart at treningsanlegget må bli stengt i fjorten dager og også kampene mot Bradford og Hull går ut.

Ingen av de andre Grimsby-spillerne skal ha vist sykdomstegn foreløpig.

League One og League Two-klubber har ikke råd til å teste spillerne hver uke slik man gjør i de øverste divisjonene, men man melder inn hver morgen elektronisk samtidig som man har en febermåler. Det var jo ved en tilfeldighet at Leyton Orient ble det første laget som fikk en positiv test tidligere i uka. Tottenham skulle nemlig spandere en test på sin ligacup motstander for å være på den sikre sida.

Formann Philip Day snakket med BBC fredag kveld. «Spillerens identitet skal ikke slippes ved slike saker, men Ian Holloway fortalte jo at det var Jock Curran i gårsdagens intervjuer, noe jeg kan bekrefte,» forklarte Day, som videre sa at spilleren nå holder seg hjemme.

«Han har vist milde symptomer. Vi håper han blir frisk igjen snart. Resten av troppen har ingen tegn til sykdom. Alle de ansatte må fylle ut et skjema og ta feberen hver morgen, men det har ikke vært noen utslag på de andre.»

Jock Curran er sønn av den gamle storspilleren Terry Curran som også var innom The Mariners.

«Det var klubben som tok avgjørelsen om å avlyse sammen med helsemyndighetene. Vi ville teste troppen i dag, men de ville ikke ha vært verdt noe grunnet inkubasjonstiden. Vi setter sikkerhet først og vet at noen av spillerne var i kontakt med han på tirsdagens internkamp.»

«Det er et stort sjokk for oss alle. Jock Curran meldte inn sykdomsbildet elektronisk torsdag morgen og det var slik vi fikk vite om det.»

«Treningsanlegget vil nå bli lukket i fjorten dager og de tre neste kampene må bli avlyst. Dette fikk jeg nettopp beskjed om.»

Grimsby holdt spillerne sine permittert så lenge de klarte. Dette resulterte i den korteste preseason noensinne med kun en treningskamp. Resultatet ser vi vel nå med 23. plass i ligaen?

«Spillerne må nå drive egentrening. Vi er noe bekymret over dette med den sportslige situasjonen vi er inne i fra før av.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.