Streaming ennå i det blå

Supportere i utlandet har vært så heldige å kunne streame Grimsbys seriekamper gjennom iFollow siden 2017. Vi vet at flere av oss skandinaviske supportere har benyttet seg av dette tilbudet. Grimsbys nye eiere har ønsket å tilby noe tilsvarende da de uansett filmer kampene selv, men etter å ha rykket ut av EFL er det nye regler som nå gjelder.

«I øyeblikket (27. juli) har vi ikke mottatt en bekreftelse fra National League og FA om deres retningslinjer for streaming. Om situasjonen blir slik den var før forrige sesong, så er det slik at BT Sport og National League holder eksklusive rettigheter for bildene av kampene i minimum 24 timer etter at kampen ble blåst av,» forteller Sam Strandt til oss.

«Dette gjelder både nasjonalt og internasjonalt, så om ikke reguleringene endrer seg eller om dem forblir som forrige sesong, da vil uheldigvis streaming ikke være mulig.»

«Med en gang vi har mottatt konkret informasjon fra ligaen vil vi selvsagt legge ut alle detaljene om dette.»

Det positive får være at radiorettighetene til BBC Radio Humberside fritt vil kunne høres i utlandet. Her var det jo geoblokkeringer i EFL om man ikke lyttet via iFollow.

«Ja, jeg forstår at vi kan kringkaste kommenteringen online neste sesong, slik vi gjorde sist gang vi var i National League – om ikke ting har endret seg og ingen har fortalt det til meg, noe som absolutt er mulig,» fortalte BBC’ John Tondeur til oss.

BT Sport sender omlag 30 kamper per sesong fra National League. Grimsbys åpningskamp borte mot Bromley vil jo bli sendt på BT Sport 1 lørdag 21. august klokken 18:20. Så her får folket ha en spørrerunde på diverse fotballpuber med respekt for seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.