Samler inn penger for klubben

Har du penger til overs og ønsker å støtte Grimsby Town over kneiken?

Det har nå blitt startet en supporterstyrt innsamling på crowdfunder. Sjekk ut mer her!

Vil du ha litt igjen for pengene? Da kan en tur innom klubbens nettbutikk kanskje være noe for deg? Neste års drakt kommer forøvrig straks i hyllene.

Flere gode navn frigis

Grimsby har så godt som frigitt samtlige spillere som var på utgående kontrakter nå i sommer. Situasjonen er nok et resultat av den nye økonomiske hverdagen etter Covid 19. I England vet man rett og slett ikke når man kan ta opp igjen seriespill med tilskuere og det å forlenge med spillere nå er rett og slett ikke forsvarlig.

Blant spillerne som ikke tilbys ny kontrakt er etablerte spillere som Jake Hessenthaler og Harry Davis. Heller ikke Bradley Garmston, Brandon Buckley, Elliott Whitehouse, Elliot Grandin, Harry Cardwell, Ahkeem Rose og Jordan Cook får en nye avtaler med klubben.

Josh Benson og Anthony Glennons låneavtaler har også gått ut.

Charles Vernams kontrakt går også ut i sommer, men der var det noen opsjoner om forlengelse. Max Wright og Billy Clarke er andre spiller man vil forhandle med. Hva klubben er i stand til å tilby er en annen ting, men markedet vil være likt for klubbene på dette nivået.

Grimsby bekrefter at følgende spillere er under kontrakt med klubben frem til sommeren 2021; James McKeown, Sam Russell, Ollie Battersby, Ludvig Öhman, Luke Waterfall, Mattie Pollock, Luke Hendrie, Elliott Hewitt, Harry Clifton, Jock Curran, James Tilley, James Hanson og Matt Green. Vi forstår at disse spillerne kan være permitterte av klubben frem til oktober.

Klubben vil tilby et antall juniorspillere proffkontrakter og dette vil bli publisert når det er klart.

Formann Philip Day innrømmer at man nok ville ha ønsket å tilby flere nye kontrakter. «Det er nok spillere som vi ville ha likt å tilby kontrakter for neste sesong, men den finansielle situasjonen skapt av COVID-19 har gitt oss en utrolig vanskelig situasjon.»

Day med statusoppdatering

Klubben ved formann Philip Day har kommentert situasjonen rundt avslutte League Two-sesongen.

Les klubbens uttalelse på den offisielle nettsiden her!

Her kommer det frem at man jobber med flere budsjetter i en uavklart situasjon. Når styret har enet om et budsjett vil man gå i samtaler rundt spillersituasjonen.

Sesongen avsluttes nå


League Two-klubbene har stemt frem et forslag som avslutter seriesesongen nå. Tabellen vil bli basert på poengkoeffisient med vekta hjemme- og bortepoeng. Rammeverket man har jobbet frem sier også at Play Off skal bli spilt. Det eneste man ikke ble enige om var nedrykk, her ber man om at nedrykk ses bort i fra denne sesongen slik at Stevenage beholder plassen. Dette må i tilfelle godkjennes av EFL.

Det er jo noen løse tråder med opprykk fra non-league også, men ryktene sier at Barrow får komme opp og ta over plassen til Bury i ligasystemet. Bury ble jo kastet ut av League One forrige sesong.

Det var et økonomisk spørsmål for de mindre bemidlede klubbene på nivå fire. Å ferdigspille sesongen for tomme tribuner med store utgifter i koronatesting er en ting, for klubbene ville det også ha betydd at man måtte ha startet å betale igjen for permitterte spillere og ansatte, som nå får penger via det britiske NAV.

Det skal sies at EFL og FA har ikke fastsatt denne løsningen, men det virker klart at klubbene har fått et nikk om å jobbe ut i fra de nye rammene.

For League One er situasjonen en annen. Fredagens møte ga ikke et gjennombrudd og man vil gjenoppta forhandlingene på mandag. Seks klubber her ønsker nemlig å ferdigspille sesongen. Mye tyder på at Premier League og Championship vil bli forsøkt ferdigspilt.

For Grimsbys del betyr dette at man ender på en 14. plass. Grimsby hadde igjen ni kamper denne sesongen, hvor fem var hjemmekamper.

Trolig vil vi få noen nyheter rundt spillere som er på utløpende kontrakter også de neste ukene. Hva som er klart er at pausen har vært dyr for en rekke klubber i divisjonssystemet og det er ventet at en rekke spillere vil bli frigitt og erstattet av klubbens egne juniorer. Det positive er at Grimsby er en av de klubbene som er best skikket økonomisk og som trolig vil komme langt bedre ut av situasjonen enn flere av konkurrentene.

Men for spillere som var på vippepunktet rundt en ny kontrakt er det nok ikke nødvendigvis så lyst for.

Spillere på utgående kontrakter er Max Wright, Ahkeem Rose, Harry Cardwell, Billy Clarke, Jordan Cook, Elliot Grandin, Elliott Whitehouse, Jake Hessenthaler, Harry Davis og Bradley Garmston. Anthony Glennon og Josh Benson har også kun vært på lån, mens Brandon Buckleys kontraktlengde aldri ble publisert da den ble signert i fjor sommer.

Trakk frem unggutter

Ian Holloway har troen på flere av juniorene som kommer opp. Etter at koronastormen er over tror han det vil oppstå en endring i fotballen hvor flere egenproduserte får sjansen.

I podcastintervjuet med «Locked Down, But Not Out» trakk han frem tre spillere fra Neil Woods sin juniorstall.

«Det hadde vært meget gledelig om vi fikk opp noen egne spillere,» sa Holloway. «Vi har allerede noen med Max Wright og Harry Clifton, mens Mattie Pollock er det beste 18 år gamle talentet jeg har hatt.»

«Nå kommer det opp flere spillere. Vi har unge (Joe) Starbuck som jeg er ganske så begeistret for. Han har aldri gjort noe feil når vi har flyttet han opp.»

«Vi har en ung venstreback som heter Joey (Hope), som jeg virkelig liker. Vi leide inn Anthony Glennon fra Burnley i hans posisjon da vi ikke følte han var helt klar ennå.»

«Vi har også en venstrebeint stopper kalt Duncan (Idehen) som jeg også virkelig liker. Så jeg er ikke bekymret over noe i klubben.»

Day blir ny formann

Philip Day har blitt valgt som ny formann i klubben etter mandagens styremøte som ble gjennomført via video.

John Fenty styrte jo klubben fra 2004 til inntil nylig, men grunnet sin dobbelrolle i politikken og klubbens planer om ny stadion trakk han seg tilbake for noen måneder siden.

Day har vært i styret siden 2013 og er en lokal forretningsmann som har fulgt klubben siden han var åtte år.

69-åringen er nå pensjonist, men har vært Fentys høyrehånd en stund.

Det siste året har det vært to grupper utenfra som har ønsket å kjøpe opp klubben, men etter ansettelsen av Ian Holloway har det nåværende styret fått fornyet energi og et salg er ikke aktuelt lenger.

Så får vi se om fansen vil slutte seg opp rundt Day. Flere er jo kritiske til ambisjonsnivået klubben har lagt seg på de senere år, men den fornuftige driften kan komme oss til gode da flere konkurrerende klubber sliter langt mer økonomisk grunnet koronapausen.