Morton bekreftet

Klubben har nå endelig bekreftet det sesonglange lånet av James Morton fra Bristol City.

Spilleren var allerede meldt inn før den utsatte kamp mot Cheltenham sist lørdag, men nyheten har blitt holdt tilbake etter at Covid 19-utbruddet i klubben.

Morton er en midtbanespiller med en svært presis pasningsfot. Championship-klubben har troen på spilleren og ga han en fireårskontrakt i fjor sommer.

James tilfører Grimsbys midtbane noe vi har manglet. Hans kreativitet og blikk for spillet vil nok skape flere sjanser fremover.

Fortsatt i karantene


Grimsby har fått tre kamper utsatt grunnet korona hos en av sine spillere. Treningsanlegget stenges i to uker og spillerne vil først bli testet når dem returnerer.

Det er hovedtrekket i et kaos hvor det synes som om klubbene selv kan legge føringer på hvordan dem skal håndtere smitteutbrudd.

Stevenage hadde også et utbrudd i troppen, men her testet man alle spillerne og fikk påvist smitte hos tre spillere. Samtidig skulle lørdagens kamp mot Bradford bli spilt. En lignende situasjon i West Ham ga også grønt lys for spill samme kveld.

For Grimsbys del ble man rådet til å vente i fem dager før man testet spillerne da sykdommens inkubasjonstid regnes å være så lang. Så ble det plutselig lagt frem et krav om at treningsanlegget skulle stenges i fjorten dager.

At det koster £5000 for hver gang man tester kan også ha spilt inn i dette, samtidig som det trolig er politikk fra klubber som nå ikke lenger ønsker å fullføre sesongen med tomme tribuner? Vel det er mange løse tråder her som får fansen til å gjette.

I en offisiell melding fra klubben heter det som følger:
“Grimsby Town Football Club kan bekrefte at våre to neste kamper mot Bradford City og Hull City har blitt utsatt.

“Etter medisinske råd gitt fra EFL har vårt eget medisinske team i linje med de rådene retningslinjene fra styresmaktene sendt førstelaget og trenerteamet i selvisolasjon grunnet en positiv Covid 19-test i troppen vår.

EFL har bekreftet nyheten, men har også sagt at dem vil undersøke omstendighetene rundt avgjørelsen.

Reglementet er dog meget uklart. Grimsby-spilleren som testet positivt var Jock Curran, spilleren er fortiden utleid til Spalding United, men selv om han spiller kamper for dem i helgene så har dem turet på i non-league. Spalding United spilte kamp på lørdag som var og har neppe testet seg om det ikke har vært noen sykdomstegn. Så skal det sies at viruset knapt slår ut på unge folk med god helse…

Kampen utsettes


En positiv koronatest for en Grimsby-spiller betyr at lørdagens kamp mot Cheltenham må utsettes. Spillerne er nå i hjemmekarantene og det er klart at treningsanlegget vil bli holdt stengt i fjorten dager. Også kampene mot Bradford og Hull går ut.

Jock Curran følte seg dårlig med en sår hals og vondt i hodet og deltok ikke på torsdagens trening. Spillerne er nå satt i egenkarantene, men vil ikke bli testet ennå da viruset ofte kan ta fem dager før det blir synlig på testene.

Grimsby skal ha vært flinke med å holde sosial distanse i sine øvelser på feltet, men arrangerte en internkamp på tirsdag som Jock spilte slutten av. Midtbanespilleren er fortiden utleid til Spalding United hvor han spiller kamper i helgene, men han trener med Grimsby i uka.

3. serierunde:
Cheltenham – Grimsby UTS.
Jonny-Rocks Stadium

Grimsby (4-3-3), trolig lag: 1. James McKeown – 2. Luke Hendrie, 6. Luke Waterfall, 25. Mattie Pollock, 3. Danny Preston – 15. Harry Clifton, 4. Danny Rose, 10. George Williams – 11. Sean Scannell, 7. Matt Green, 20. Owura Edwards. Innbyttere: 8. Terry Taylor, 12. Montel Gibson, 18. Bilel Mohnsi, 21. James Tilley, 23. Sam Russell, 29. Joe Starbuck, 32. Duncan Idehen.

Preview
Gode nyheter er at Mattie Pollock og Luke Waterfall er tilbake. Luke Hendrie og Sean Scannell skal også være aktuelle.
Dårlige nyheter er at Elliott Hewitt er ute med en kneskade, mens Duncan Idehen sliter med en hamstringskade. Ludvig Öhman er suspendert. Max Wright og James Hanson er ute med langtidsskader. Danny Rose ventes også å være tilbake etter å ha blitt hvilt sist.
Klubben har fortiden to franske prøvespillere på plass, det skal være snakk om en spiss og en kantspiller på 24 og 21 år. De kommer fra gode klubber og skal ha tatt en to ukers karantene for å få prøvd seg i Grimsby.
Cameron Painter og Jock Curran trener med laget, men spiller kamper for Spalding United. Her holdt man Curran hjemme på torsdag da han følte seg småsyk med vondt hode og sår hals.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Grimsbyspiller smittet av Covid 19


Grimsby ble den andre klubben som må utsette kamper grunnet Covid 19 i troppen. Det var i torsdagens intervjurunde med den lokale pressen at manager Ian Holloway snakket om Jock Currans sykdomsbilde. Fredag kom svaret – positiv for Covid 19.

Nå stenges treningsanlegget i fjorten dager og de tre neste kampene må avlyses.

Nittenåringen Jock Curran følte seg ganske syk og holdt seg hjemme på onsdag og torsdag, men han minglet med troppen på mandag og tirsdag. Symptomene var vondt i hodet og sår hals. Vi forstår at hans siste involvering på feltet var et innhopp i tirsdagens internkamp.

Torsdag sendte klubben spilleren avgårde for å bli testet og på fredag viste prøven seg altså å være positiv.

Den defensive midtbanespilleren er fortiden utleid til Spalding United, men trener med førstelaget på Cheapside. Grimsby har vært flinke til å overholde sosiale distanse selv under treningsøktene, men Jock spilte slutten av en internkamp på tirsdag.

For å være sikre på at ingen av de andre Grimsby spillerne har blitt smittet er alle de ansatte satt i hjemmekarantene. Klubben ønsket å teste alle spillerne med en gang, men helsevesenet ønsket først å teste etter fem dager grunnet virusets inkubasjonstid. Dermed vil troppen trolig bli testet på søndag eller mandag før man så må vente et døgn på resultatet.

Lørdagens kamp mot Morecambe blir altså utsatt, men etter samtaler med EFL sitt helseteam er det nå klart at treningsanlegget må bli stengt i fjorten dager og også kampene mot Bradford og Hull går ut.

Ingen av de andre Grimsby-spillerne skal ha vist sykdomstegn foreløpig.

League One og League Two-klubber har ikke råd til å teste spillerne hver uke slik man gjør i de øverste divisjonene, men man melder inn hver morgen elektronisk samtidig som man har en febermåler. Det var jo ved en tilfeldighet at Leyton Orient ble det første laget som fikk en positiv test tidligere i uka. Tottenham skulle nemlig spandere en test på sin ligacup motstander for å være på den sikre sida.

Formann Philip Day snakket med BBC fredag kveld. «Spillerens identitet skal ikke slippes ved slike saker, men Ian Holloway fortalte jo at det var Jock Curran i gårsdagens intervjuer, noe jeg kan bekrefte,» forklarte Day, som videre sa at spilleren nå holder seg hjemme.

«Han har vist milde symptomer. Vi håper han blir frisk igjen snart. Resten av troppen har ingen tegn til sykdom. Alle de ansatte må fylle ut et skjema og ta feberen hver morgen, men det har ikke vært noen utslag på de andre.»

Jock Curran er sønn av den gamle storspilleren Terry Curran som også var innom The Mariners.

«Det var klubben som tok avgjørelsen om å avlyse sammen med helsemyndighetene. Vi ville teste troppen i dag, men de ville ikke ha vært verdt noe grunnet inkubasjonstiden. Vi setter sikkerhet først og vet at noen av spillerne var i kontakt med han på tirsdagens internkamp.»

«Det er et stort sjokk for oss alle. Jock Curran meldte inn sykdomsbildet elektronisk torsdag morgen og det var slik vi fikk vite om det.»

«Treningsanlegget vil nå bli lukket i fjorten dager og de tre neste kampene må bli avlyst. Dette fikk jeg nettopp beskjed om.»

Grimsby holdt spillerne sine permittert så lenge de klarte. Dette resulterte i den korteste preseason noensinne med kun en treningskamp. Resultatet ser vi vel nå med 23. plass i ligaen?

«Spillerne må nå drive egentrening. Vi er noe bekymret over dette med den sportslige situasjonen vi er inne i fra før av.»

Morton leies inn

James Morton var ment å få sin debut på lørdag før Covid 19-utsettelsen.

Midtbanespilleren kommer på et sesonglangt lån fra et høytflyvende Bristol City.

21-åringen har til gode å få sin debut i Championship, men er nok en spiller man har troen på da han i 2019 fikk en fireårskontrakt.

Morton går læringskurven og har tidligere hatt en del utlån nedover i divisjonene. I fjor fikk han tolv kamper for Forest Green Rovers i League Two.

Grimsby kan ha fem lån og dette var vår fjerde deal. Fra før har vi inne Owura Edwards (Bristol City), Terry Taylor (Wolves) og Danny Preston (Forest).

Ian Holloway er ennå aktiv inne på transfermarkedet. I disse dager har man også inne to franske prøvespillere, mens en homecoming for Omar Bogle nå synes å ha rent ut i sanden.

Straffet av Salford


Sean Scannell og Danny Rose ble hvilt for Grimsby som satte innpå James Tilley og Harry Clifton. Ellers la vi merke til at Bilel Mohsni var på benken.
Grimsby med to forsøk som ble reddet på strek i første omgang, men havnet under da Hewitt laget et klønete straffespark etter drøye halvtimen.

Jevn, om noe kjedelig start på andre omgangen. Så får Salford en ny straffe. Ingen forstår noe, men fra bildene er det trolig for innlegget som går i hånden på Hewitt.

Ian Henderson med sitt hattrick da han fikk heade fritt mellom stopperne våre. Salfords tredje straffespark kom på overtid da Ludvig Öhman ble utvist. Streng dobbelstraff med våre briller. Richard Towell satte inn 0-4, noe som var et slag i magen for Grimsby som nå ligger på 23. plass etter sin svakeste seriestart siden 2009.

2. serierunde:
Grimsby – Salford 0-4
Blundell Park

Mål: 0-1 Ian Henderson (str) 33′, 0-2 Ian Henderson (str) 63′, 0-3 Ian Henderson 76′, 0-4 Richard Towell (str) 93′

Grimsby (4-3-3): 1. James McKeown (C) – 22. Elliott Hewitt, 5. Ludvig Öhman, 32. Duncan Idehen, 3. Danny Preston – 15. Harry Clifton, 8. Terry Taylor, 10. George Williams (29. Joe Starbuck 77′) – 21. James Tilley (12. Montel Gibson 58′), 7. Matt Green (18. Bilel Mohsni 70′), 20. Owura Edwards. Innbyttere: 23. Sam Russell, 4. Danny Rose, 14. Luke Spokes, 34. Louis Boyd.

Gult kort: James Tilley 48′
Rødt kort: Ludvig Öhman 92′

Luke Hendrie og Bilel Mohnsi returnerte til trening denne uken. James Hanson og Max Wright er fremdeles på skadelisten for fiskerne. Mattie Pollock har vrikket ankelen, men pleier å hele raskt. Luke Waterfall har muligens brukket et ribbein. Alhagi Touray Sisay har vi heller ikke fått sett i aksjon ennå selv om han ikke nevnes blant de skadde.
Ian Holloway har budsjett for å hente et par spillere til, her stod Omar Bogle på ønskelista, men nå virker det sjanseløst.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Kjempet hardt, men måtte se seg slått


Typisk bortekamp av Grimsby med mye innsats og kriging. Walsall kom til få sjanser, men man slet også selv med å produsere særlig.
Best for Grimsby i dag var stopperne Ludvig Öhman og den 18 år gamle seriedebutanten Duncan Idehen.

Matt Green var den som skulle gjøre det for Grimsby, men han ble pakket godt inn. Nærmest var spissen da han dra av tre-fire mann, men skuddet skulle ikke bære frukter. Så etter timen gikk Walsall opp i 1-0 da ballen gikk på tverrs av mål et par ganger, Grimsby-forsvaret slet med tellefeil slik at Elijah Adebayo kunne tuppe inn fra kort hold.

Spillerne startet å bli slitne nå og man gjorde sine bytter, blant dem som kom innpå var femtenåringen Boyd, som nok forsvant mer enn på tirsdag. Det skal sies at lagdelene var rimelig isolerte her.
Først i sluttminuttene da man kastet frem Ludvig Öhman fikk man skapt et trykk og to minutter på overtid fikk man sin største sjanse da James Tilley skjøt stolpe ut!

Alt sett under et var det nok greit at Walsall vant denne krigen av en fotballkamp.

Serierunde 1
Walsall – Grimsby 1-0
Banks’s Stadium

Mål: 1-0 Elijah Adebayo 60′

Grimsby (4-3-3): 1. James McKeown – 22. Elliott Hewitt, 5. Ludvig Öhman, 32. Duncan Idehen, 3. Danny Preston – 8. Terry Taylor, 4. Danny Rose (34. Louis Boyd 70′), 10. George Williams (21. James Tilley 78′) – 11. Sean Scannell, 7. Matt Green (12. Montel Gibson 70′), 20. Owura Edwards. Innbyttere: 23. Sam Russell, 6. Luke Waterfall, 15. Harry Clifton, 25. Mattie Pollock.

Gult kort: Owura Edwards 44′, Duncan Idehen 68′

Luke Hendrie, James Hanson, Bilel Mohsni og Max Wright er ute med skader. Evan Khouri vil sone sitt røde kort i EFL Trophy, men var uansett med juniorlaget.  Luke Spokes og Ira Jackson ikke i troppen.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Louis Boyd ble tidenes yngste


Grimsby gjorde ti bytter til dette oppgjøret i EFL Trophy. Benken var rekordung med Harvey Tomlinson (16), Ben Grist (15) og Louis Boyd (15). De to sistnevnte kunne slå Tony Fords rekord for yngste debutant. Ford var 16 år og 143 dager da han debuterte, men nå kan jo også femtenåringer få spille.

Ben Grist er født 15.10.04, som gjorde han 15 år 10 mnd 24 dager. Louis Boyd er født 20.10.04, som gjorde han 15 år 10 mnd 29 dager.

Vaklevorent av Grimsby i en 3-4-3, men etter at man la om midtveis i første omgang ble man med ett bedre. Owura Edwards ordnet straffespark etter å ha blitt felt etter en corner. Montel Gibson var kald fra 11 meter og åpnet kontoen for The Mariners.

Tempoet dalte noe i andre omgang, noe som vel ikke var helt uventet. Så etter 67 minutter satte man klubbrekord da Louis Boyd kom inn til sin debut kun 15 år, 10 måneder og 29 dager gammel. Dermed slo han Tony Fords gamle rekord.

Så mer historie da Owura Edwards la igjen til Louis Boyd som la til rette og vridde ballen oppe i krysset til 2-0 etter 74 minutter!

Ny spenning i kampen da Ludvig Öhman handset i boks. Straffen ble skutt i stolpen, men Brendan Kiernan satte inn returen til 2-1.
Grimsby mistet det nå og 2-2 kom da linjemannen vinket ballen inne etter en corner ble styrt mot mål av Kevin Lokko og ble reddet på strek av keeper.

Evan Khouri satte så en tofotstakling inn og ble sendt av banen med rødt kort like før slutt.

Grimsby holdt ut og det stod 2-2 etter full tid. Det betød straffekonkurranse om ett bonuspoeng i gruppespillet. Her scoret Grimsby på alle sine, mens Harrogate satte sitt siste i stolpe ut.

Dermed to poeng i gruppespillet som ledes av Leicester U21 som i dag slo Hull 2-1.

EFL Trophy – gruppespill
Grimsby – Harrogate 2-2 (5-4 etter straffekonkurranse)
Blundell Park

Mål: 1-0 Montel Gibson (str) 36′, 2-0 Louis Boyd (Edwards) 74′, 2-1 Brendan Kiernan 81′, 2-2 Kevin Lokko 85′
Straffekonkurranse: 1-0 Montel Gibson, 1-1 George Thomson, 2-1 Terry Taylor, 2-2 Aaron Martin, 3-2 Owura Edwards, 3-3 Mark Beck, 4-3 Joe Starbuck, 4-4 Warren Burrell, 5-4 Ira Jackson Jr, BOM Lloyd Kerry.

Grimsby (3-4-3): 23. Sam Russell – 22. Elliott Hewitt (16. Ira Jackson Jr), 32. Duncan Idehen, 5. Ludvig Öhman – 15. Harry Clifton, 14. Luke Spokes (31. Evan Khouri 59′), 8. Terry Taylor, 28. Joey Hope (34. Louis Boyd 67′) – 29. Joe Starbuck, 12. Montel Gibson, 20. Owura Edwards. Innbyttere: 1. James McKeown, 27. Harvey Tomlinson, 33. Louis Adlard, 35. Ben Grist.

Gule kort: Ludvig Öhman 74′, Terry Taylor 80′
Rødt kort: Evan Khouri 90′

Max Wright må skanne lårskaden sin og det er ukjent hvor lenge han er ute. Fysio Dave Moore mente det ikke så bra ut. James Hanson, Bilel Mohnsi og Luke Hendrie gjør sakte fremgang og det er usikkert når dem kan returnere. Matt Green og George Williams gikk av med krampe og blir hvilt her. Heller ikke Sean Scannell skal spille etter at han måtte spille hele kampen sist på tynt grunnlag.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Spillerbørsen mot Morecambe

Spillerbørsen fra lørdagens ligacupkamp.

Grimsby (4-3-3):
1. James McKeown 7
Kan ikke lastes for baklengsmålet selv om han kom på mellomdistanse etter sin duell. Hadde eller lite å gjøre. Fikk kritikk for å ta straffesparket som han bommet på, men ingen andre ville ta ansvaret.

19. Max Wright 7
Våget seg lite fremover som høyreback og man fikk ikke utnyttet styrkene hans. Langt bedre når man byttet posisjoner etter halvtimen og han ble gitt frie tøyler offensivt. Hans innleggsfot var ikke like presis som Scannells, men traff godt da Scannell headet like over.

6. Luke Waterfall 7
Timet feil på 0-1. Var heller ikke helt på alerten da Morecambe sendte løp inn bak han. Skulle dog spille seg kraftig opp og hadde en heading i tverrleggeren.

25. Mattie Pollock 7
Rimelig anonym, men det betyr vel at han ikke gjorde noen feil? Tydeligvis instruert til å slå mer langt enn tidligere, det var hans ball som fant Preston på løpet som ga 1-1.

3. Danny Preston 8
Rose var nærmest en tredje stopper til tider og Preston stakk masse på løp, fikk flere gode diagnonalballer å jobbe på og hadde da også assisten på 1-1.

22. Elliott Hewitt 6
Startet som høyre indreløper. Dekker svære rom, men slår mye feil med ball. Hans voldsomme innkast er et angrepsvåpen.

4. Danny Rose 8
Lå virkelig dypt på midten og dikterer spillet. Har noen harde presise baller som åpner opp. En bunnsolid jobb foran stopperne hvor han sveiper opp slik at man kan sende frem en armada med folk. Startet å gjøre mer feil da han ble sliten. Liten av vekst, men tåler en del trøkker. Ut etter timen.

10. George Williams 6
Viste frem sin presise frisparkfot da han løftet inn på nøtta til Waterfall som headet i krysset og ut. Litt veik i lufta og har ikke helt tempoet i seg ennå, bruker all for lang tid til å orienterer seg når han har fått ball.

11. Sean Scannell 8
Har en ro over seg som er sjelden på dette nivået. Flink til å heve blikket på sine innlegg. Klassisk kant helt ute til krittet, men er ennå lynrask.

7. Matt Green 7
Var oppspillspunkt. Hadde noen gode stusser. Brant noen sjanser i starten, men gjorde det godt igjen med sitt 1-1 mål.

21. James Tilley 6
Venstrekanten trakk mye innover da Preston overtok rommet hans. Ble dermed ofte ikke så synlig, men har et flott balldriv når han først får ballen. Gikk ned i midtbaneleddet da Wright ble flyttet frem.

Innbyttere:

33. Evan Khouri 6
Litt overraskende ble 17-åringen vår første innbytter da han kom inn rundt timen for Rose. Virket uredd i å ta ansvar med kula.

20. Owura Edwards 7
Fikk spilletid selv om han ikke hadde noen treninger med laget! Møtte først lagkameratene på hotellet før kampen. Meget underholdene spiller når det kommer til å passere mann mot mann. Rufsete pasningsfot. Tok ansvar fra krittmerket.

12. Montel Gibson 6
Kom inn da medspillerne var slitne og man stort sett forsvaret seg, maktet ikke å markere seg.

Ute etter straffekonk


Grimsby tilbake i manesjen, men kom under allerede etter syv minutter da James McKeown og Luke Waterfall gikk for den samme ballen slik at Adam Phillips fikk en enkel jobb. Grimsby kom til hektene og Luke Waterfall hadde blant annet en avslutning i tverrlegger, mens Matt Green og Sean Scannell og hadde noen halvsjanser. Så etter 34 minutter utlignet man etter et flott raid av Danny Preston, Matt Green brukte lang tid på å få avsluttet, men skjøt kontrollert oppe i topphjørnet til 1-1.

I andre omgang mistet man noe av trøkket da de nye spillerne ble slitne, mens de unge erstatterne nok var litt lette i en slik kamp. Vel man holdt ut og man gikk direkte til straffesparkkonkurranse. Her fulgte lagene hverandre lenge, men keeper James McKeowns forsøk ble reddet i runde fem. Dermed kunne John O’Sullivan sette inn 3-4 og sende Shrimps videre i cupen.
Mye bra å bygge videre på her, men man trenger nok noen uker på å finne toppformen og ble innspilt. Noe annet er kanskje ikke å forvente etter en slik kort preseason med stadig nye spillere rennende inn?

Ligacupen 1. runde:
Grimsby – Morecambe 1-1 (3-4 etter straffer)
Blundell Park

Mål: 0-1 Adam Phillips 7′, 1-1 Matt Green (Preston) 34′

Straffesparkkonkurranse: 1-0 Mattie Pollock (Grimsby), BOM Alex Kenyon (Morecambe), BOM James Tilley (Grimsby), 1-1 Liam McAlinden (Morecambe), 2-1 Danny Preston (Grimsby), 2-2 Stephen Hendrie (Morecambe), 3-2 Owura Edwards (Grimsby), 3-3 Ben Pringle (Morecambe), BOM James McKeown, 3-4 John O’Sullivan.

Grimsby (4-3-3): 1. James McKeown – 19. Max Wright, 6. Luke Waterfall, 25. Mattie Pollock, 3. Danny Preston – 22. Elliott Hewitt, 4. Danny Rose (33. Evan Khouri 61′), 21. James Tilley – 11. Sean Scannell, 7. Matt Green (12. Montel Gibson 77′), 10. George Williams (20. Owura Edwards 72′). Innbyttere: 14. Luke Spokes, 23. Sam Russell, 29. Joe Starbuck, 32. Duncan Idehen.

Preview og lagnytt
Grimsby første kamp på et halvår, men over halve laget som startet i seieren mot Scunthorpe er borte.
Inn på laget kommer dog de nye signeringene Danny Preston, Danny Rose, Sean Scannel og George Williams. Owura Edwards og Luke Spokes er helt nyankomne og sitter på benken.
Ian Holloways har nærmest uttalt at denne kampen og tirsdagens kamp i EFL Trophy blir ansett på som preseason-kamper. Dagens motstander Morecambe bør være overkommerlige da de forrige sesong endte på 22. plass i League Two.
Luke Hendrie, James Hanson, Alhagi Touray Sisay, Bilel Mohsni sliter med skader. Heller ikke Ira Jackson er klar, mens vi ikke er klar over situasjonen rundt Ludvig Öhman. Harry Clifton er på vei hjem fra landslagsoppdrag for Wales U21.
Evan Khouri er en juniorspiller, det var også snakk om Louis Adlard, men han ble nok skjøvet ut etter de siste signeringene.
I kulissene foregår det ting rundt assistenttrener Limbrick som er permittert og vi får håpe at det ikke skaper uro i rekkene.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell