Opp på hesten etter fadesen i Tranmere

 

Grimsby svarer etter 5-0 tapet sist. Vår første seier her i ligafotballen.

Vi havnet under allerede etter fire minutter, da fryktet man en ny fiasko.

Matt Greens utligning løftet Grimsby noe voldsomt og vi spilte meget bra. Max Wright ordnet 1-2 tidlig i andre omgang med en perlescoring.

Vi fortsatte og trøkke på lenge og kunne ha punktert det. Så de siste tjue minuttene kom Crawley bedre med, men vi forsvarte oss heroisk.

Gode prestasjoner over hele linja, men Rose, Wright og Scannell var viktige i dag.

Det var et hardt presset Grimsby og Ian Holloway som skulle reise seg etter det forsmedelige 5-0 tapet mot Tranmere på lørdag. Man gjorde seks endringer og en rekke spillere var vraket fra troppen da man ryddet plass til ungdommen i Louis Adlard, Joe Starbuck på benken, samtidig som Duncan Idehen startet.

Crawley – Grimsby 1-2
Broadfield Stadium

Mål: 1-0 Max Watters 4′, 1-1 Matt Green (Waterfall) 35′, 1-2 Max Wright (Edwards) 51′

 Grimsby (4-2-3-1): 1. James McKeown – 2. Luke Hendrie, 6. Luke Waterfall, 32. Duncan Idehen (15. Harry Clifton 75′), 3. Danny Preston – 4. Danny Rose, 22. Elliott Hewitt – 19. Max Wright, 11. Sean Scannell (33. Luis Adlard 90′), 20. Owura Edwards (38. Virgil Gomis 83′) – 7. Matt Green (29. Joe Starbuck 90′). Innbyttere: 13. Ollie Battersby, 14. Luke Spokes, 26. Terry Taylor.

Gult kort: Elliott Hewitt 79′

Ludvig Öhman og Bilel Mohsni har nå blitt frigitt, selv om Mohsni nekter for det. På Ian Holloway høres det ut som man ønsker å kvitte seg med ytterligere spillere også, men da helst på lån. Med to stoppere sluppet kan det bli snakk om å flytte unge Ben Grist opp i A-troppen.
James Hanson og James Tilley er på skadelisten. Mattie Pollock skal ha en vond lyske.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Motstridene meldinger rundt Mohsni


Bilel Mohsni (bildet) dukket opp på mandagens trening selv om han ble avskjediget sist fredag.

Det var under pressekonferansen etter lørdagens 5-0 tap mot Tranmere at manager Ian Holloway bekreftet at Bilel Mohsni og Ludvig Öhman var ferdige i klubben.

Grimsby Telegraph og BBC Radio Humberside skriver nå motstridene meldinger rundt statusen på disse spillerne. Til BBC har Holloway sagt at begge spillerne har forlatt klubben og at de ikke vil spille mer for dem. Til Grimsby Telegraph sa Holloway at Mohsni har en kontrakt og at man ikke har fått avsluttet denne, men at dette var utenfor hans arbeidsområde å ta seg av det.

Det var etter lørdagens 5-0 tap mot Tranmere at Holloway slapp bomben om at tuniseren og svensken hadde blitt frigitt. Søndag kveld gikk Mohnsi ut i sosiale medier og fortalte at han skulle stille på mandagens trening.

Dermed startet kaoset.

Ny utvikling

Etter lørdagens kamp fortalte Ian Holloway på BBC Radio Humberside at man hadde skilt veier med Bilel Mohnsi og Ludvig Öhman.

Nå har saken tatt en dramatisk vending. Bilel Mohnsi har nemlig opprettet en twitterkonto hvor han forteller at han rett og slett ikke har forlatt klubben.

«Jeg har ikke forlatt Grimsby Town FC. Jeg er fremdeles under kontrakt med og føler meg bra og fit. Jeg kommer veldig godt overens med mine lagkamerater og det er ingen problemer overhodet,» skriver han på @bilel_mohsni.

Han bekrefter siden at dette er hans egen konto både via sin instagramkonto, samt med en video på den samme twitterkontoen.

«Vi sees i morgen på Cheapside (treningsanlegget),» skriver han videre.
Öhman frigis sammen med Mohsni


Ludvig Öhman og Bilel Mohnsi ble fredag frigitt av klubben. Det bekreftet Ian Holloway etter lørdagens kamp.

Dette er to spillere som nok har vært på relativt høye lønninger.

At Bilel Mohsni slippes kommer ikke som den største bomben da han knapt har vært involvert. Å frigi Ludvig Öhman kommer litt mer overraskende da han har spilt seks kamper denne sesongen, men han har nok vært tredjevalget på stopperplass bak Mattie Pollock og Luke Waterfall?

Vår svenske venn var i ferd med å bli en kulthelt på Blundell Park med sin voldsomt brutale stil som resulterte i en rekke hodeskader og gule kort. Da Sebastian Ring og Moses Ogbu slet med å tilpasse seg ligaens fysikk så det ut som den passet Ludde som hånd i hanske.

Vi forstår at klubben prøver å permittere spillerne for å slippe unna all kostnad med å betale dem ut, uten at dette ble bekreftet av Ian Holloway i intervjuet med BBC lørdag kveld.

Krisestemning for Holloway


Grimsbys første kamp i serien på nær tre uker. En god opptreden her og man glemmer raskt cupflausene.

Ian Holloway gjør syv endringer fra cupkampen mot Hull sist, men bare to endringer fra dem som slo Barrow i vår forrige seriekamp som var 3. november.

Grimsby havnet under etter 10 minutter da James Vaughan fikk headet inn fra kort hold på et innlegg etter at Hendrie først hadde blokkert et skudd.
Peter Clarke kriget inn en corner etter 27 minutter på en retur etter at man ikke fikk headet unna i forkant. Deretter lagde Danny Rose et straffespark slik at det skulle stå 0-3 før halvtimen var spilt etter Vaughans andre for dagen.
Det så ikke ut som om Grimsby forstod noe av den nye 4-2-3-1-formasjonen og katastrofen var komplett etter 33 minutter da Otis Khan fikk drible seg frem til 16 meter og skyte inn.

Noe bedre i andre omgang og man holdt i allefall nullen lenge, helt frem til Paul Lewis fyrte av etter 86 minutter.

Tja, nå trengs en stor motivasjonsjobb før tirsdagens kamp.

Tranmere – Grimsby 5-0
Prenton Park

Mål: 1-0 James Vaughan 10′, 2-0 Peter Clarke 27′, 3-0 James Vaughan (str.) 29′, 4-0 Otis Khan 33′, 5-0 Paul Lewis 86′

Grimsby (4-2-3-1): 1. James McKeown – 2. Luke Hendrie, 6. Luke Waterfall, 25. Mattie Pollock, 15. Harry Clifton – 4. Danny Rose (19. Max Wright 62′), 26. Terry Taylor (22. Elliott Hewitt 55′) – 20. Owura Edwards, 8. Owen Windsor (11. Sean Scannell 62′), 10. George Williams (3. Danny Preston 38′) – 12. Montel Gibson (7. Matt Green 55′). Innbyttere: 13. Ollie Battersby, 14. Luke Spokes.

Gule kort: Luke Hendrie 35′, Luke Waterfall 65′, Ian Holloway 79′

Når det kommer til skadesituasjonen så er det mye positivt der nå. Luke Hendrie og Elliott Hewitt er aktuelle for dagens tropp. James Hanson er også i lett trening, men vil tidligst spille kampen om en uke. Kyle Bennett er ny mann på skadelisten med et hamstringproblem. James Tilley er ennå ute.
Evan Khouri er flyttet opp i seniorgruppa og kan dermed bli aktuell for troppen igjen.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Samuelsen straffet Grimsby


Grimsby måtte vinne denne kampen for å avansere og startet med et tilnærmet toppet lag mot det som var et B-preget Hull. The Mariners åpnet da også sterkt og Max Wright burde ha gitt oss ledelsen allerede etter 33 sekunder da han var på vei igjennom alene mot keeper.
Norske Martin Samuelsen ville det annerledes og scoret to ganger før pause. Det første målet var en perle fra seksten meter, mens han headet inn 2-0 fra kort hold.

Det så ut som man skulle holde nullen i andre omgang, men James Scott ville det annerledes med et kremmerhus etter 79 minutter.
Like før slutt kunne Martin Samuelsen få sitt hattrick, men han brant straffen han selv skaffet. Dermed står Jan Åge Fjørtofts norske rekord. Som vi alle husker netta Fjøra tre mål mot Grimsby i 1997 for Sheffield United.
George Williams fikk omsider testet keeper inn i overtiden med et par friske skuddforsøk, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne den siste timen.

Så nok en cupexit for fiskerne som nå er ute av samtlige cuper. Trøsten får være at vi fikk ryddet bort potensielt fem kamper fra det tette programmet, selv om premiepengene i denne turneringen er gode.

Dette var den første offisielle kampen mellom disse naboklubbene siden januar 1998. Den gangen vant Grimsby 1-0 etter et mål av Danny Butterfield, det var i den samme turneringen og Grimsby skulle gå hen og løfte trofeet på Wembley på vårparten.

Papa John’s Trophy, gruppe H
Hull City – Grimsby 3-0
KCOM Stadium

Mål: 1-0 Martin Samuelsen 27′, 2-0 Martin Samuelsen 32′, 3-0 James Scott 79′

Grimsby (3-4-3): 1. James McKeown (C) – 5. Ludvig Öhman, 25. Mattie Pollock, 6. Luke Waterfall – 19. Max Wright (20. Owura Edwards 54′), 4. Danny Rose, 14. Luke Spokes, 3. Danny Preston – 11. Sean Scannell, 7. Matt Green (17. Alhagi Touray Sisay 59′), 37. Kyle Bennett (10. George Williams 71′). Innbyttere: 13. Ollie Battersby, 29. Joe Starbuck, 32. Duncan Idehen, 36. James Morton.

Gule kort: Max Wright 3′, Owura Edwards 64′

Lagnytt før kampen var at Max Wright, Elliott Hewitt og Owura Edwards er klare igjen etter skader. Luke Hendrie har joinet James Tilley og James Hanson på skadelista. Harry Clifton og Terry Taylor var opptatt med Wales U21, mens Owen Windsor var utilgjengelig etter å ha deltatt for WBA tidligere i denne turneringen.


1. Hull 2 0 1 6-2 6p
2. Leicester U21 2 0 1 6-5 6p
3. Harrogate 1 1 1 3-4 4p
4. Grimsby 0 1 2 3-7 2p

 

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Ingen kamp på lørdag

Om du ikke har fått det med deg så er helgens seriekamp mot Newport utsatt grunnet landslagsoppdrag hos begge lag.

Det var Newport som la inn søknaden til EFL etter at fire av deres spillere skulle på oppdrag, Grimsby var nok ikke så vanskelige å be da både Harry Clifton og Terry Taylor er på oppdrag med Wales U21.

Det positive med dette er at man endelig får jobbet litt på feltet uten å måtte ta hensyn til kampforberedelser, reise eller restitusjon.

Tirsdag spiller vi riktignok i EFL Trophy mot Hull, men det er en kortreist kamp hvor man kan gi matching til dem som trenger det mest.

I andre nyheter skal EFL-klubbene nå ha blitt enige om en redningspakke fra Premier League. Pakken er på £50-millioner og skal gå til League One og League Two-klubbene for å dekke tapte tilskuerinntekter i 2019/20 og 2020/21-sesongene. Det spekuleres i at Grimsby vil få rundt £1-million.

EFL og PL skal også være nærmere hverandre i en avtale som vil sikre fremtidig finansiering nedover i divisjonene.


Både Harry Clifton og Terry Taylor startet for Wales U21 som vant 3-0. Taylor scoret også 1-0 målet mot Moldova.

Må slå Hull neste uke


Grimsby må neste uke slå Hull skal man avansere i denne turneringen. Ian Holloway gjorde syv endringer og det så lenge bra ut etter at Mattie Pollock headet inn en corner midtveis i første omgang.
The Mariners kunne ha punktert kampen før hvilen, men brant som vanlig sjansene.
Det var et annet Leicester vi så i andre omgang. Tre baklengs ble det slik at det endte 1-3. Ikke noe å si på det. Vi holdt rett og slett ikke følge på balltempoet.

Papa John’s Trophy, gruppespill:
Grimsby – Leicester U21 1-3

Blundell Park

Mål: 1-0 Mattie Pollock (Williams) 21′, 1-1 Callum Wright 58′, 1-2 Sidnei Tavares 60′, 1-3 Admiral Muskwe 74′

Grimsby (3-4-1-2): 13. Ollie Battersby –  25. Mattie Pollock, 5. Ludvig Öhman, 32. Duncan Idehen – 29. Joe Starbuck, 36. James Morton, 4. Danny Rose, 3. Danny Preston (14. Luke Spokes 75′) – 11. Sean Scannell (16. Ira Jackson Jr. 39′) – 12. Montel Gibson (38. Virgil Gomis 69′), 10. George Williams. Innbyttere: 23. Sam Russell, 17. Alhagi Touray Sisay, 18. Bilel Mohsni, 28. Joey Hope.

Gult kort: Luke Spokes 89′

Öhman og Gomis tilbake fra skader. Vi ser at Hope og Touray Sisay er tilbake. Da det ikke er lov med fotball under nivå seks så har nok alle disse utlånte spillerne returnert, dette gjelder nok også Jock Curran og Cameron Painter. Edwards har nå startet å trene lett og må bare bite i seg smerten, ellers på skadelisten finner vi Hewitt, Hanson, Wright og Tilley.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

1. Leicester U21 2 0 1 6-5 6p
2. Harrogate 1 1 1 3-4 4p
3. Hull 1 0 1 3-2 3p
4. Grimsby 0 1 1 3-4 2p

Mot løsning rundt redningspakken

EFL takket nei til det første tilbudet man fikk fra Premier League, men nå skal man nærme seg en løsning.

Det er Grimsbys formann Philip Day som avslører dette ovenfor BBC.

Pakkens storleik vil være i størrelseorden £50 millioner. EFL-klubbene skal diskutere dette på torsdag, men det skal nå være langt mer positive signaler.

 
Ydmyket av Dagenham & Redbridge


Grimsby hadde mye ball, men fikk lite ut av det, som vanlig. Sjokkstart da Scott Wilson sendte hjemmelaget i ledelsen etter ti minutter etter svak forsvaring. Dagenham satte så opp en mur og Grimsby slet med å skape noe annet et en drøss med cornere.

Matt Green ble så felt og straffespark til Grimsby som Owen Windsor konverterte etter timen.

Det var bare Grimsby her, men forsøk på trilling ut av eget forsvar kostet oss nok en gang etter 90 minutter og Scott Wilson ga Dagenham & Redbridge 2-1 etter nitti minutter. Grimsby kastet nå frem Luke Waterfall som spiss, men det skapte kaos for oss og vi lagde straffespark ut av en desperat situasjon. Mitch Brundle gjorde ydmykelsen komplett med 3-1.

Det betyr at Grimsby er ute av årets turnering selv om vi topper laget mot et bunnlag fra National League. Krise for The Mariners som må tilbake til tegnebrettet.

FA Cup 1. runde
Dagenham & Redbridge – Grimsby 3-1
Victoria Road

Mål: 1-0 Scott Wilson 10′, 1-1 Owen Windsor (str) 60′, 2-1 Scott Wilson 90′, 3-1 Mitch Brundle (str) 94′

Grimsby (4-3-3): 1. James McKeown – 2. Luke Hendrie, 6. Luke Waterfall, 25. Mattie Pollock, 3. Danny Preston – 15. Harry Clifton, 4. Danny Rose (11. Sean Scannell 87′), 36. James Morton – 37. Kyle Bennett, 7. Matt Green (10. George Williams 68′), 8. Owen Windsor (12. Montel Gibson 81′). Innbyttere: 5. Ludvig Öhman, 13. Ollie Battersby, 26. Terry Taylor, 29. Joe Starbuck.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Stream (UK only)

  • Ludvig Öhman kan bli involvert i troppen etter å ha en trent en uke, men han spilte ikke for reservelaget i midtuka.
  • James Hanson vil være ute i seks uker grunnet en hamstringstrekk.
  • James Tilley trenger nok et par uker til før han er klar etter lårskaden.
  • Max Wright følte smerter etter kampen sist og det må undersøkes litt nærmere med Dave Moore.
  • Owura Edwards har returnert til lett trening.
  • Elliott Hewitt er langtidsskadd.
  • Terry Taylor får ikke lov å spille her av moderklubb Wolverhampton.
  • Virgil Gomis har pådratt seg en skade.