Hewitt klar


Grimsby har hentet inn Elliott Hewitt på en toårskontrakt, spilleren rykka ned med Notts County i vår.

25-åringen som har aldersbestemte landskamper for Wales kan bekle alle roller i forsvar og på midten.

Elliott er 191 cm høy og har en fortid i Macclesfield, Ipswich og Notts County, men har også vært utleid til Gillingham og Colchester.

Spillerne returnerte på feltet

Sesongens første trening ble i dag avholdt på Cheapside. Økten bestod stort sett av fysiske tester, men det var nok greit å komme i gang for nykommerne James Hanson, Matt Green og Moses Ogbu.

Samtidig ble sommerens fjerde signering klar senere på kvelden. Elliott Hewitt har signert for to sesonger.

Moses bekreftet

Grimsbys tredje svenske spiller er et faktum. Moses Ogbu ble tirsdag ettermiddag bekreftet av klubben.

Den offensive spilleren har signert kontrakt for en sesong. Han ble dermed får tredje signering for sommeren.

Moses har spilt det siste halvåret i Saudi Arabia for Al-Ain på nivå to der, men ønsket ikke å forlenge.

I 2009 kom han til Sverige fra Nigeria, her har han hovedsaklig spilt for Sirius i ni år i de tre øverste divisjoner. Hos de blåsvarte har han nærmest et ikonisk status for sin blendende fart og evne til å få med seg ballen.

Dermed vil 28-åringen være på plass når Grimsby på onsdag starter sin preseason.

Moses Ogbu på vei inn portene?


Grimsby Telegraphs Liam Wood tvitret tirsdag morgen at Grimsby er nær å presentere en ny signering og at denne spilleren har blitt linket til klubben tidligere.

Bloggen Up The Mariners, som tidligere har vært veldig presise i sine spådommer, fulgte senere opp med at spilleren skal være Moses Ogbu.

Dette er et navn vi husker ble linket til Grimsby tilbake i januar, den gangen gikk han for en halvårskontrakt i Saudi Arabia, men det ble sagt at man skulle holde kontakten.

For halvannen uke siden så vi Moses Ogbu besøke England på sin Instagram story. Moses og Sebastian Ring har også nylig blitt venner på den samme sosiale appen.

Den offensive spilleren ble født i Nigeria, men flyttet til Sverige i 2009 og har et svensk pass slik at han kan signere for Grimsby uten vanskelige krav om arbeidstillatelse.

I sommer har han hatt flere tilbud både fra Hellas, sentral Europa, England og i Sverige, men mye tyder nå på at Grimsby er klubben som har vunnet kappløpet.

Sportsjournalisten Daniel Meisels i Upsala Nya Tidning fornektet ikke akkurat ryktet da vi henvendte oss til han på twitter. «Jeg forventer at avtalen blir gjort i dag.»

 

– Investor prøver å ta over

Dramatisk rykteflom fra Blundell Park fredag kveld. En rik, lokal businessmann skal ha sagt seg villig til å ta over ledelsen av klubben. Dermed kan vi se regimeskifte i Grimsby Town for første gang på 15 år.

John Fenty har jo styrt klubben med jerngrep gjennom tøffe økonomiske tider etter ITV Digital-kollapsen. Klubben har nå liten gjeld, men også få sportslige suksesser å vise til for et kravstort publikum.

Fenty har lenge vært meget åpen for tilbud og vil nok ikke tviholde på aksjene, men det er viktig for han å vite at dem som overtar har økonomiske muskler. Nå synes det som om at dette endelig har klaffet og fredag kveld kokte internettet med hashtaggen GTFC.

Lokale medier har også omtalt saken, men klubben har ikke offisielt gått ut med noe ennå.

Skal vi tro ryktebørsen er Thomas Henry Shutes (51) det heteste navnet.

I et intervju med The Guardian i 2018 sa Tom Shutes at han ønsker å investere i byen etter å ha sett forfallet der siden tiden da bestefaren hans eide båter i byen. Grimsby ønsker jo å bygge en ny stadion og ved å flytte den Freeman Street kan man se hele byen få en real ansiktsløftning.

Klikk CHAT i den øvre margen i konsollet under for å si din mening.

Sommerens andre signering


Grimsby har gått for kvalitet foran kvantitet denne sommeren.

Tirsdag klokken 13:00 ble det kjent at spissen James Hanson har signert et toårskontrakt for fiskerne. James var sist å se i AFC Wimbledon, men avstand til kjæreste og unge ble så lang at han ønsket seg tilbake til nord-England.

Var for liten for Huddersfield og «måtte» jobbe på supermarket
31-åringen er født i Bradford og spilte aldersbestemt for Huddersfield, men ble frigitt som 15-åring for å være for lav.
Da er det ironisk at han nå er 193 cm høy på sokkelesten.
Bradford tok sjansen på talentet og han var der ut juniortida.

James hadde en slow start på karrieren da han i starten spilte seniorfotball for Eccleshill og Guiseley samtidig som han jobbet på supermarkedet i Idle, Bradford.

Etter 44 mål på 91 kamper for Guiseley var han i 2009 tilbake i ligafotballen som 21-åring da han signerte for Bradford.

Hanson var på Valley Parade fra 2009 til 2017 og scoret 77 mål på 83 kamper. Høydepunktet her var nok han skjøt laget sitt til Ligacup-finalen i 2013.
Han spilte flere sesonger i League One til gode kritikker.

I 2017 signerte han for Sheffield United og han fikk sin debut i Championship i november samme år.
Grunnet lite spilletid ble han leid ut til Bury våren 2018.

Foran forrige sesong signerte han for AFC Wimbledon. Her spilte han så lenge han var skadefri. Klubben gikk med på å frigi han forrige uke grunnet hjemlengsel og spekulasjonene om en overgang ble ikke mindre da folk fortalte de hadde spottet giganten i korridorene på Blundell Park.

For en drøy uke siden ble det klart at vi har signert spissen Matt Green.

Hanson linkes til Grimsby


AFC Wimbledon-spissen James Hanson skal være aktuell for Grimsby.

«Jeg har blitt fortalt at James Hanson er villig til å gå ned i lønn for å signere for Grimsby,» skriver BBC’ Matt Dean på twitter. «Det sies at 31-åringen ønsker å flytte tilbake nordover etter en sesong i AFC Wimbledon.»

Hanson er en 197 cm høy spiss som gikk gradene i akademiene til Huddersfield og Bradford. Etter å ha slått gjennom i non-league for Eccleshill United og Guiseley ble han hentet tilbake av Bradford i 2009. Her spilte han over 300 kamper for dem frem til 2017.
En sesong i Sheffield United var ikke av den største suksessen og han ble leid ut til Bury. Forrige sesong spilte han for AFC Wimbledon.

Kjæresten Jodie har beholdt lærerjobben i nord og bor der med dattera Lexie, nå ønsker James seg tilbake og Grimsby skal være et hett alternativ.

Etter at Matt Green ble signert tidligere i sommer har Grimsby litt alternativer fremme. Jordan Cook, Harry Cardwell, Charles Vernam og Ahkeem Rose er de øvrige spissene, men av dem er det vel kun Cardwell som har litt høyde å by på. I en heller fysisk liga kan det derfor bli viktig å ha en murbrekker mot enkelte klubber – da passer James Hanson bra inn.

Starter Grimsby Town WFC

Kvinnefotballen står ovenfor en revolusjon, nå har også Grimsby Town (omsider) meldt seg på.

I 19/20-sesongen vil Grimsby Town entre Lincolnshire Women’s League.

På lørdag vil man holde åpne prøvespill på Oasis Academy Wintringham, mens kun inviterte spillere vil være med lørdagen etter. I følge rapporter har det vært stor påmelding.

Dette damelaget vil være offisielt affiliert med klubben og det satses. Dale Houlston har blitt ansatt som trener for laget som vil starte på nivå fem.

Hvor er Grimsby-folket fra?

Dale Ladson i klubben sendte meg denne linken av en video hvor et lass med folk fra Grimsby tar en DNA-test. Blant de utvalgte finner man også fungerende formann John Fenty.

Kan det være noe vikingblod i årene?

Ny draktdesign sluppet

Natt til onsdag slapp Grimsby bildene av de nye draktene. Modellene på bildet er Jordan Cook, Harry Cardwell, Brandon Buckley og Max Wright.

Klubbsjappa vil starte salget på lørdag.


Harry Cardwell viser frem førstedrakten.


Max Wright i bortedrakten.


Jordan Cook i den rød-rosa tredjedrakten.