Status på troppen

Lørdag spilles siste serierunde. Samtidig vil man nok se enkelte spillere i den stripede trøya for en siste gang.

Vi tar en statusoppdatering.


Keepere:

James McKeown – vil nok sveipe rent bord som Årets Spiller. Skal ha sendt brev til fotballforbundet i San Marino og informert om at bestefaren hans bodde i mikrostaten frem til 50-tallet. Blir han landslagsspiller kan han komme i fokus hos andre klubber. Under lang kontrakt med Grimsby til sommeren 2021.
Ollie Battersby – stortalent som har fått kontrakt frem til 2021. Vil ikke lenger kunne spille for U18-laget og vil kanskje ha godt av et utlån. Grimsby har hatt et par keepere på prøvespill i løpet av vårparten.
Sam Russell – den spillende keepertreneren har stått for reservelaget for å holde formen vedlike. Holder ennå et greit nivå, men 36-åringen truer ikke McKeown.


Forsvar:

Reece Hall-Johnson – er vel få som slår han i gym’en og har bevist at han takler å spille stopper tross sin lave høyde (173 cm). Litt variable prestasjoner med ball og må finne flyten for å fungere. Kontrakten hans går ut etter sesongen. En grei League Two-spiller, men om Jolley sikter høyere kan det være han slippes. Er fortsatt bare 23 år og jeg håper han får ny tillit.
Sebastian Ring – den første svensken som ble hentet i vinter. Teknisk god med ball og ivrig fremover. Noen plasseringsproblemer i 3-5-2 og har blitt tatt på både fysikk og fart. Det ble en lang sesong på Sebbe og han virket sliten på tampen. En spiller som kan blomstre etter en velfortjent ferie og en god preseason. Kontrakt til neste sommer.
Ludvig Öhman – ble hentet fra Brommapojkarna for en symbolsk sum i januar. Fikk raskt kultstatus for sin uredde stil. Gikk glipp av den siste måneden med en hamstringskade. Tar ligaens tøffe stil med glans, litt uvøren i stilen og lager mange dødballer. Ble også utvist en gang og plukket flush i gult. Kontrakt til 2021.
Danny Collins – superveteranen med Premier League-erfaring fyller 39 år i august. Litt mer skadeproblemer denne sesongen. Fantastisk på hodet og som en leder og kaptein, men skal Grimsby utvikle seg trenger en mer fart der bak, ellers blir hele laget skadelidende med å måtte ligge dypt. Utgående kontrakt og jeg er redd det er kroken på døren denne gangen.
Joe Grayson – leiesoldaten fra Blackburn lurte nok lenge på hvorfor han ble hentet da han ikke en gang var i troppen en stund. Det ble litt mer spilletid på tampen da «halve» troppen var skadd. Vi så at han hadde en venstrefot med Championship-kvaliteter, men store mangler i resten av spillefasene. Kan ha godt av å bli leid ut mer og bli tøffere enn hva U23-fotball gir, men om det blir i Grimsby er noe usikkert.
Harry Davis – stopperens kontrakt går ut i sommer, men det skal være en opsjon for et nytt år ved x-antall kamper. Til tider strålende, men må ha gode spillere rundt seg til å lede. Så noe vaklevorent ut i 3-5-2 uten Collins ved sin side. Blir nok med videre om han selv vil.
Alex Whitmore – har samme avtale som Davis med opsjon for nok et år. Det ble etter hvert mye benkesitting for Alex. Prøvde seg også litt på backen. En liten mistanke om at han fordufter, men har muligens nok kamper til å kunne kreve ny avtale.
Luke Hendrie – var fantastisk frem til og med januar. Etter å ha signert permanent overgang falt prestasjonene noe sammen med resten av laget. Fremdeles en av våre beste spillere. Slepen fot, men havnet ofte på mellomdistanse i 3-5-2. Gikk gradene i Manchester United og er meget godt teknisk skolert.
Mattie Pollock – supertalentet som fikk proffkontrakt til 2021. Fortsatt kun 17 år og da er det ikke alltid like lett å få spilletid i en såpass krevende fysisk posisjon som stopper. Kanskje litt for tung til å få matching som back også? Kanskje bør sønnen til Jamie Pollock ta en sesong med utlån ned på nivå fem eller seks, mye avhenger av hvem vi får signert i sommer. Er en spiller som raskt kan blomstre under tillit og bli en ny Ryan Bennett, men våger man å ta sjansen på det allerede neste sesong?


Midtbane

Jake Hessenthaler – kanskje sesongens beste utespiller? Satt faktisk litt på benken i starten av sesongen da man enda hadde troen på John Welsh og Mitch Rose… Vil ta fatt på sitt siste år under kontrakt og fansen mener han bør få tilbud om forlengelse. Defensiv midtbanespiller som løper og løper. Presis med ballen. Nesten 200 kamper for Gillingham på et høyere nivå og det spørs vel om Grimsby ikke må vise ambisjoner om opprykksplaner neste sesong?
Elliott Whitehouse – uheldige Elliott mistet hele sesongen med korsbåndskade påført i preseason. Var inntil da ansett som vår beste sommersignering. Har kunnet trent mer og mer i vår og ventes å være klar til å gi 100% når spillerne returnerer på feltet i sommer. Har selv sagt at han ønsker å betale tilbake til fansen. Kontrakt til neste sommer. Spent på hvor raskt han kommer opp på gammelt nivå.
Harry Clifton – he’s one of our own.  Den lokale helten blir nok årets unge spiller selv om han hadde en formdipp i vår. Når man ser på moderne statistikker ser man at Harry er den av Grimsby-spillerne som løper mest under kamp. Har kanskje ennå noe å lære taktisk, men i følge manager Jolley har han potensiale til å kunne spille i Championship og kanskje enda høyere. Kontrakt til 2021.
Martyn Woolford – på utgående kontrakt. Den gamle vingen har ikke lenger fart, men har vært smart i en trio på midten. Har rukket å bli 33 år, noe som muligens taler mot han. Ikke alltid like populær blant fansen, men jeg synes han er kraftig undervurdert. Har startet opp en egen business, noe som kan tyde på at han vil trappe ned.
Max Wright – kom nyss tilbake fra utlån til Boston så godt som hele sesongen. Har nytt godt av å få matching på nivå seks samtidig som han har trent med Grimsby. Har noe ekstra ved seg og kan bli en sensasjon neste sesong om han får sjansen. Det som taler mot han er at Michael Jolley har en hang til wingbacker, mens Max er langt mer offensiv i stilen. Kontrakt i en sesong til.
Elliot Embleton – var innleid fra Sunderland. Grimsby tok knapt poeng eller goala etter at Embleton ble skadd på vårparten. En fremtidig stjernespiller med kamper for England U20. Om Black Cats rykker opp til Championship kan det være at veien til førstelaget blir lengre for midtbanespilleren? Virker å trives i Cleethorpes og The Mariners er nok en sterk kandidat om utlån blir aktuelt i nok en sesong.
Jock Curran – unggutt som fikk proffkontrakt i april. Defensiv midtbanespiller som ikke er redd for å kaste seg inn i taklinger. Anfører for juniorlaget som var i tittelrace hele sesongen. Faren Terry var fotballhelt på 70- og 80-tallet, var faktisk innom Grimsby i 1987. Det har ikke blitt oppgitt hvor lang avtale han har fått, vi antar en sesong. Blir trolig utleid.
Brandon McPherson – satt på benken som første års junior denne sesongen. Har ikke proffkontrakt. Leken kantspiller som ble en youtube-stjerne etter en perlegoal for juniorlaget. Venstrekant slash spiss som Neil Woods tok med seg fra Walsall. Har hårfrisyre som en stjerne, men har tynt grunnlag å vurdere han på.


Angrep

Kristian Dennis – ble leid inn fra bunnlaget Notts County. Litt underlig at et lag i trøbbel slapp sin stjernespiss, men han ble jo ikke brukt særlig. Pådro seg nylig en hofteskade og er tilbake i Nottingham hvor han får behandlinger. Skal ha kontrakt på Meadow Lane for ett år til, men synes ikke å bli værende. En goalgetter av rang når han er på. I Grimsby har han slitt med å finne rytmen, er nok avhengig av å ha gode spillere rundt seg for å fungere. Alene har han ikke nok motor, noen kilo for mye. Spørs vel om han ønskes med videre?
JJ Hooper – utleid til Bromley. Hans leieavtale gikk ut til 30. april og han kan i teorien være aktuell for siste seriekamp mot Crewe. Tviler på at det skjer. Virker å ha hjemlengsel mot London. Var så imponerende på tampen av forrige sesong hvor han viste sitt potensiale, litt synd at det ikke riktig fungerte. Utgående kontrakt og kan ikke se at han får nytt tilbud.
Jordan Cook – hardtarbeidende spiss som scoret i faser. Cookie startet sesongen forrykende med en perlescoring mot Macclesfield i andre serierunde. Dabbet så av og ble mye benket. En del skader ødela også. Viktig førsteforsvarer, men blir aldri den 20-mål-per-sesong-spissen alle jakter på. Ble hentet fra Luton forrige sommer og har kontrakt for en sesong til. Litt smågal type som det er lett å elske.
Harry Cardwell – høyreist spiss og et oppspillspunkt. Ennå relativt ung med 22 år. Kontrakt for en sesong til. Bekymringsverdig skadehistorikk. Fikk omsider åpnet målkontoen denne sesongen, men må snart begynne å bevise at han er mer en ung og lovende. Gikk gradene i større klubber som Hull og Reading, men var mye utleid til mindre klubber.
Charles Vernam – offensiv spiller med kontrakt i en sesong til. Svært anvendelig da han kan benyttes i alle offensive posisjoner fra midtbane og opp. Det blir kanskje også hans svakhet da han slet med å erobre en fast posisjon. Var supertalent i Derby og var i sin tid toppscorer i Europa på U23-nivå. Har påvist en uhelbredelig defekt i kneet som han må leve med ut karrieren. Er nok best i en 10-errolle, men hadde stor konkurranse der av Clifton og Embleton. Har noe ved seg i gode stunder, men det kan være langt mellom høydepunktene.
Ahkeem Rose – lagets raskeste spiller. Med aner fra Jamaica er det som om vi har en toppsprinter på banen, men det er sjeldent vi har fått sett han dra nytte av det på førstelaget. Typisk spiller som herjer mot svakere lag, men har nok ikke helt tatt dette nivået ennå. Ekstremt fysisk potensiale, men trenger mye spilletid. Var mye hvassere med en gang han returnerte fra Boston i høst, en skygge av seg selv i våres. Ett år igjen av kontrakten. Stor favoritt hos fansen.
Brandon Buckley – stortalent som fikk proffkontrakt i april. Ryktene sier at han fikk kontraktforslaget allerede for ett år siden da det har vært storklubber som har oppdaget han. Slepen spiller, men mangler nok ennå litt fysikk. Barnebarnet til managerlegenden Alan Buckley bør nok leies ut for matching. Har vært i klubben siden har var ni år. Faren Adam Buckley spilte også for Grimsby, men ble mest kjent da han ble arrestert etter å ha nasket fra medspillernes lommer under sin tid i garderoben til Lincoln City i 2003.
Rumarn Burrell – en av U18-spillerne som fikk proffkontrakt. Spiss som på sine to sesonger på juniorlaget scoret imponerende 32 mål. Som Rose svært rask, men virker litt coolere foran mål og har smartness i spillet. Fikk litt spilletid på tampen av sesongen. Må nok leies ut for å få matching, ennå ganske så skinny i kroppen.
Wes Thomas – på utgående kontrakt. Lagets toppscorer har ikke vært involvert siden Oldham-kampen. Ryktene sier at han gikk fysisk i tottene på manager Jolley etter en krangel om hvordan fotballen ble spilt. Det skal ha vært en splittet garderobe der og MJ har muligens mistet noe av garderoben etter den hendelsen? Mistenker at han har trent med juniorlaget ut kontraktstiden, har blitt bekreftet at han ikke har en fremtid i klubben.

Whitmore med trøstemål


Grimsby kunne bestemme skjebnen for storklubben Notts County som kunne ryke ut av ligasystemet for første gang siden oppstarten i 1888.
Notts County tok gradvis mer over etter en god start av Grimsby. Et småvokst The Mariners slet med å etablere angrep. Spissene er nok bedre i bakrom enn som møtende spisser og man fikk mye rett tilbake.
Grimsby forsvarte seg dårlig på et innlegg fra høyre og Craig Mackail-Smith brystet inn 1-0 fra kort hold etter 51 minutter.
Mange unge og lette spillere for Grimsby og det ble kanskje litt for pent og pyntelig ettersom County doblet da et frispark ble headet inn etter 69 minutter.
Innbytter Max Wright var dagens beholdning for Grimsby, han kom inn og satte fart på fiskerne. Hans skudd etter 82 minutter var vår beste sjanse.
Så seks minutter på overtid reduserte man da Alex Whitmore satte ballen i mål etter et frispark fra keeper James McKeown.

Notts County – Grimsby 2-1
Meadow Lane, 8598 tilskuere

Mål: 1-0 Craig Mackail-Smith 51′, 2-0 Pierce Bird 69′, 2-1 Alex Whitmore (McKeown) 96′

Grimsby (3-5-2): 1. James McKeown – 24. Harry Davis, 25. Alex Whitmore, 2. Reece Hall-Johnson (20. Max Wright 55′) – 27. Luke Hendrie, 15. Harry Clifton, 7. Jake Hessenthaler, 16. Martyn Woolford, 14. Joe Grayson – 18. Charles Vernam (17. Harry Cardwell 71′), 21. Ahkeem Rose (29. Ruman Burrell 71′). Innbyttere: 3. Sebastian Ring, 23. Sam Russell, 30. Jock Curran, 31. Mattie Pollock.

Gult kort: Reece Hall-Johnson 50′

Danny Collins (suspendert), Kristian Dennis (hofte – ute for sesongen) og Wes Thomas (uønsket) står over. Ludvig Öhman, Elliot Embleton og Elliott Whitehouse er fremdeles ute. Brandon Buckley har en liten skade og får dermed ikke sitte på benken de siste kampene.
Jordan Cook var torsdag 50/50 til å rekke kampen, men rakk det tydeligvis ikke. Harry Cardwell som ble omtalt som ankelskadd rakk overraskende å bli med i troppen. Max Wright har blitt tilbakekalt fra Boston.,

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Ungt reservelag tapte

Et særdeles ungt reservelag møtte i dag et sterkt Port Vale som hadde med syv spillere fra A-troppen. Grimsby lå under 3-0 til pause, men spilte jevnbyrdig i andre omgang da også Port Vale byttet innpå mange unge spillere.

Port Vale – Grimsby 3-0
Vale Park

Mål: 1-0 Theo Vassell 8′, 2-0 Toby Edser 19′, 3-0 Dan Turner 41′

Grimsby: Ollie Battersby, Blakely, Joey Hope, Jock Curran, Mattie Pollock, Joe Starbuck, Joshua Smaller, Cameron Painter, Rumarn Burrell, Ayodeji Owoeye, Brandon McPherson.

Burrell, Buckley og Curran tilbudt kontrakter

Andre årsjuniorene fikk tirsdag beskjed dommen over sin fremtid i klubben. Her skal Rumarn Burrell, Brandon Buckley og Jock Curran ha fått kontraktstilbud.

Fra før er det kjent at Ollie Battersby og Mattie Pollock har fått proffavtaler fra dette kullet.

Uoffisielt betyr dette at Tom Jamieson, Emil Powles, Kyle Richardson, Conley Poynter og Ollie Saunders ikke blir med videre.

 

Første seier på elleve forsøk


Grimsby holdt ajour med topplaget, men slet med å skape de klare sjansene.
Så på overtid satte Joe Grayson et innlegg fra Vernam! En viktig boost for Grimsby som hadde ti kamper bak seg uten seier.

Grimsby – Carlisle 1-0
Blundell Park, 3647 tilskuere

Mål: 1-0 Joe Grayson (Vernam) 91′

Grimsby (4-3-3): 1. James McKeown – 2. Reece Hall-Johnson, 25. Alex Whitmore, 24. Harry Davis, 3. Sebastian Ring (16. Martyn Woolford 63′) – 27. Luke Hendrie, 7. Jake Hessenthaler, 15. Harry Clifton – 18. Charles Vernam, 8. Kristian Dennis (14. Joe Grayson 83′), 21. Ahkeem Rose (31. Mattie Pollock 92′). Innbyttere: 23. Sam Russell, 29. Rumarn Burrell, 30. Jock Curran, 32. Brandon McPherson.

Gult kort: Harry Clifton 64′

Danny Collins ble utvist etter to gule sist, men vi tror han må sone to kamper da han også har pådratt seg utvisning tidligere i sesongen. Sebastian Ring hvilte trolig sist, men er med igjen her. Jordan Cook kan rekke kampen kommende helg, men står over her sammen med Ludvig  Öhman, Elliott Whitehouse og Elliot Embleton. Wes Thomas er satt ut i kulden grunnet en hendelse etter Oldham-kampen.
Grunnet påsken har det ikke blitt gjort noen intervjuer siden kampen sist, men det synes som om Harry Cardwell er skadd. Vi tror også at unge Brandon Buckley er skadd etter at han ble byttet av for reservene sist..

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Toppscoreren

Statistikken var sist oppdatert 04.05.2019.
Totalt scoret Grimsby 54 mål i alle konkurranser (League Two, Carabao Cup, Checkatrade Trophy og Emirates FA Cup).
Det har vært fire selvmål.

#
Navn
Serie
Cup
18/19
GTFC
Notat
1 Wes Thomas
11
1
12
12
 
2
Jordan Cook
4
1
5
5
 
3
Charles Vernam
3
2
5
6
 
4
Elliot Embleton 3
1
4
4
 
5
Mitch Rose
3
1
4
13
Solgt 
6
Harry Davis
4
0
4
4
 
7
Harry Clifton
2
1 3
3
 
8
Martyn Woolford
3
0
3
5
 
9
Luke Hendrie
2
0
2
2
 
10
Joe Grayson
2
0
2
2
 
11
JJ Hooper
1
1
2
9
Utleid
12
Ahkeem Rose
1
0
1
1
 
13
Jake Hessenthaler
0
1
1
1
 
14
Kristian Dennis
1
0
1
1
 
15
Alex Whitmore
1
0
1
1
 

Grimsby slo ikke gnister


Grimsby gjør langfredag litt kortere med kamp borte mot Colchester. Michael Jolley gjør en endring med Reece Hall-Johnson inn for Sebastian Ring på venstrebacken. Samtidig kommer Ahkeem Rose og Jock Curran inn på benken. Jock (t.h) er sønn av Terry (t.v) som var innom Grimsby på 80-tallet.
Rolig start på kampen før Colchester tok mer over. CUFC virket dog å ha liten selvtillit foran kassen. Så en horribel tverrsoverpasning av Martyn Woolford som ble straffet av Frank Nouble etter 25 minutter.
Grimsby slet med å svare og det stod 1-0 til pause.
To endringer ble gjort i pausen da Clifton og Rose kom inn.
Grimsby nøytraliserte Colchester mer her, mens James McKeown tok resten. Fremover på banen var dog presisjonen ikke god nok. Mange spillere ut av posisjon gjorde at man knapt kom til innlegg fra sidene.
I sluttsekundene blir Danny Collins utvist for to gule kort.
Når man ikke får avsluttet på mål blir det sjelden mål. Kreativiteten manglet her og det ender med 1-0 tap.

Colchester – Grimsby 1-0
JobServe Community Stadium, 3677 tilskuere

Mål: 1-0 Frank Nouble 25′

Grimsby (4-4-2): 1. James McKeown – 27. Luke Hendrie, 24. Harry Davis, 6. Danny Collins (C), 2. Reece Hall-Johnson (29. Rumarn Burrell 91′) – 18. Charles Vernam, 7. Jake Hessenthaler, 16. Martyn Woolford (15. Harry Clifton 46′), 14. Joe Grayson (21. Ahkeem Rose 46′) – 17. Harry Cardwell, 8. Kristian Dennis. Innbyttere: 23. Sam Russell, 25. Alex Whitmore, 30. Jock Curran, 31. Mattie Pollock.

Gule kort: Reece Hall-Johnson 36′, Kristian Dennis 42′, Harry Clifton 66′, Danny Collins 92′
Rødt kort, to gule: Danny Collins 94′

Ahkeem Rose har deltatt på noen økter denne uka og kan være aktuell. Ludvig  Öhman og Jordan Cook er fremdeles ute, her ligger Jordan best an. Elliott Whitehouse og Elliot Embleton vil neppe spille mer denne sesongen. Wes Thomas er satt ut i kulden grunnet en hendelse etter Oldham-kampen.
18-åringen Jock Curran kan få sin debut.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Feige lag

Et juniorbasert reservelag gikk på en liten smell mot et mer rutinert Notts County.

Grimsby Res. – Notts Co Res. 2-5
Cheapside

Mål: 0-1 Etete 9′, 0-2 Etete 25′, 1-2 Jock Curran 42′, 2-2 Brandon Buckley 45′, 2-3 Campbell 50′, 2-4 Patching 79′, 2-5 Osborne (str) 83′

Grimsby Reservene: 1. Ollie Battersby, 2. Joe Starbuck, 3. Ollie Saunders, 4. Jock Curran, 5. Mattie Pollock, 6. Joey Hope, 7.  Brandon McPherson, 8. Kyle Richardson, 9. Rumarn Burrell, 10. Brandon Buckley (14. Ayodeji Owoeye 62′), 11. Conley Poynter. Innbyttere: 12.  Cameron Painter, 13. Lennon Stead, 15. Lewis Derrick, 16. Hugo Banks.

Vernam utligna

Morecambe tok ledelsen på et straffespark etter 80 minutter.
Charles Vernam kvitterte tre minutter før full tid.
Dermed har Grimsbys rekke uten seire økt til ni. Dette var vårt første mål på fem kamper.

Morecambe – Grimsby 1-1
Globe Arena, 1897 tilskuere

Mål: 1-0 Aaron Collins (str) 80′, 1-1 Charles Vernam (Dennis) 87′

Grimsby (4-4-2): 1. James McKeown – 27. Luke Hendrie, 24. Harry Davis, 6. Danny Collins, 3. Sebastian Ring (2. Reece Hall-Johnson 83′) – 18. Charles Vernam, 7. Jake Hessenthaler, 16. Martyn Woolford (25. Alex Whitmore 83′), 14. Joe Grayson – 17. Harry Cardwell (15. Harry Clifton 76′), 8. Kristian Dennis. Innbyttere: 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley, 29. Rumarn Burrell, 31. Mattie Pollock.

Ingen nye skader siden sist. Ludvig  Öhman, Jordan Cook, Ahkeem Rose og Elliott Whitehouse er fremdeles ute. Wes Thomas er ute i kulden.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Nok et nederlag

Öhman, Ring, Woolford og Thomas er ute siden sist. Inn kommer Collins, Whitmore, Vernam og Cardwell. Tre juniorspillere på benken i Buckley, Burrell og Pollock.
Mye fint spill av Grimsby i starten, men havnet allikevel under da Kurtis Guthrie løp fra Collins på en stikker og satte bak McKeown.
Grimsby var best i første omgang spillemessig, men det er resultatet som teller.
Stevenage doblet ledelsen etter 50 minutter da Guthrie litt for enkelt fikk heade inn et innlegg. Danny Collins kom rett og slett ikke opp der.
Målet virket som et nådestøt på Grimsby vel aldri så ut til å komme tilbake. Eneste lyspunkt var at unggutten Rumarn Burrell fikk sin debut.

Grimsby – Stevenage 2-0
Blundell Park, 3689 tilskuere

Mål: 0-1 Kurtis Guthrie 23′, 0-2 Kurtis Guthrie 50′

Grimsby (4-1-4-1): 1. James McKeown – 27. Luke Hendrie, 6. Danny Collins, 25. Alex Whitmore, 2. Reece Hall-Johnson (14. Joe Grayson 57′) – 24. Harry Davis (29. Rumarn Burrell 84′) – 18. Charles Vernam, 15. Harry Clifton, 7. Jake Hessenthaler, 17. Harry Cardwell (16. Martyn Woolford 70′) – 8. Kristian Dennis. Innbyttere: 3. Sebastian Ring, 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley, 31. Mattie Pollock.

Gult kort: Harry Clifton 54′

Ute er Ludvig Öhman (hamstring), Ahkeem Rose (hamstring), Elliot Embleton (hamstring), Elliott Whitehouse (korsbånd), Jordan Cook (lyske) og Ollie Battersby. Wes Thomas er i unåde hos manageren.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell