Tharme scoret i debuten


Grimsby hadde skiftet ham her. Slutt var det med at alt skulle innom Conteh. Det ga en mer primitiv fotball og i første omgang var det et langt gjesp før Glennon havnet på feil side av mann slik at Rob Apter fikk motorvei.
Grimsby svarte like etter da dagens debutant Doug Tharme smekket inn på restene av et frispark.
Tranmere virket ikkke å kunne score fem mål. Godt er det ellers hadde man blitt historiske på et negativt vis. Sist et lag slapp inn fem eller mer i tre hjemmekamper på rad var i 1932 ved Rochdale.

Mer rot i andre av Glennon som mistet ball. Innlegg fra høyre går inn via Toby Mullarkey til 1-2.

Først det siste kvarteret går man for det, men det blir bare nesten dermed vårt tredje strake hjemmetap i 2024.

Grimsby – Tranmere 1-2
Blundell Park, 6421 tilskuere

Mål: 0-1 Rob Apter 35′, 1-1 Doug Tharme 39′, 1-2 Selvmål (Mullarkey) 54′

Grimsby (4-1-4-1): 1. Harvey Cartwright –  28. Toby Mullarkey, 5. Harvey Rodgers, 24. Doug Tharme (31. Niall Maher 61′), 3. Anthony Glennon – 4. Kieran Green (8. Gavan Holohan 86′) – 15. Harry Clifton, 18. Harry Wood (10. Charles Vernam 66′), 19. Jamie Andrews, 7. Abo Eisa (20. Justin Obikwu 86′) – 32. Danny Rose. Innbyttere: 12. Jake Eastwood, 25. Donovan Wilson, 34. Aaron Braithwaite.

Gult kort: Danny Rose 4′

Luke Waterfall har signert permanent for Hartlepool, mens Otis Khan har gått på lån samme plass ut sin kontraktstid. Efete og Amos ryktes også på vei bort. Kamil Conteh er bekreftet til Bristol Rovers, det ryktes om £300 000, samt penger for x antall kamper, pluss 20% i videresalg. Gavan Holohan har også blitt linket til Hartlepool, men man ønsker å beholde han til sommeren. Det kan være aktuelt å låne ut Evan Khouri. Callum Ainley har blitt kreftoperert og ventes ikke tilbake på feltet på en måneds tid. Rekeil Pyke trenger mer tid, mens Arthur Gnahoua er nærmere. Man jager to nye spillere. Det sies at venstrebacken Kemar Lawrence har trent med oss de to siste ukene.  Den kontraktløse kantspilleren Charlie Kirk har blitt linket til oss tidligere.

Radio | Mariners TV | Lokalavisa | Fakta | Tabell

Conteh solgt

Kamil Conteh bekreftes solgt til Bristol Rovers. Overgangssummen holdes hemmelig, men det ryktes om £300 000 med 20 prosent ved videresalg.

Conteh signerte i sommer da han kom fra Middlesborough på en treårskontrakt, men Rovers han innfridd klausulsummen som stod i kontrakten.

21-åringen med landskamper for Sierra Leone var tidvis meget god for Grimsby og det enorme potensialet ble spottet av andre klubber, men man håpte jo å beholde han minst ut sesongen.

Tidligere gikk det rykter om en sum rundt £500 000, men i følge Fabrizio Romano gikk han for £300 000. Om forrige klubb Middlesborough skal ha en skjerv av overgangssummen vites ikke.

Grimsbys dyreste salg
John Oster til Everton £1,5M
Gary Croft til Blackburn £1,5M
Clive Mendonca til Charlton £877K
Omar Bogle til Wigan £875K
Paul Groves til WBA £716K
Ryan Bennett til Peterborough £675K
Siriki Dembele til Peterborough £660K

Cupexit for heroisk juniorlag


En meget godt første halvtime av Grimsby U18 før det jevnet seg mer ut. Millwall tok føringen etter 58 minutter og doblet ti minutter senere.
Etter dette flyttet man laget lengre opp og ble straffet til 0-3 som var noe flatterende kampen sett under ett. Det stod 0-4 da Jack Collins ordnet et trøstemål like før slutt.

Fjerde runde av FA cupen dette og juniorlaget har ikke kommet så langt siden 2011.

The Mariners stod jo for en utrolig bragd sist da dem slo ut Nottingham Forest. Vinneren her møter Coventry borte.

Mariners TV streamer kampen om man har engelsk IP.

Neil Woods’ gutter har hatt en forrykende sesong hvor det har gått en evighet siden forrige tap, men spillerne har hatt en tøff oppbygging til kampen. Cameron Walsh som spilte venstreback mot Forest døde jo sammen med sin far i en bilulykke. Det vil være en markering før avspark med ett minutts applaus.

Grimsby U18 – Millwall U18 1-4
Blundell Park

Mål: 0-1 Frankie Maciocia 58′, 0-2 Frankie Baker 68′, 0-3 Kavalli Heywood 76′, 0-4 Oliver Whitby 84′, 1-4 Jack Collins 90′

Grimsby U18: 1. Seb Auton – 2. Finley Axcell, 4. Alfie Foy, 5. Finn Abraham, 14. Billy Bradley – 7. Henry Brown (Callum Storr 78′), 6. Harvey Cribb, 8. Charlie Clements (Jaxon Blankley 74′), 11. Jack Collins – 9. Grayson Giles (Harry Shipstone 68′), 10. Cameron Gardner. Innbyttere: Will Mitchell, Henry Burt, Fortune Onoh, Thomas David Rennardson.

Millwall U18: Albert Penney, Elias Mansor, Adedapo Olugbodi, Alfie Massey, Harvey Whiteman, Joshua Stephenson, Elidon O’Boyle, Frankie Maciocia, Frankie Baker, Kavalli Heywood, Jack Howland. Innbyttere: Oliver Whitby, Jakub Przewozny, Jayden Tektas, Archie Kirby, Sacha Tsugita Vieira, Sheldon Kendall, Jaydon Thomas-Smith.

Filmanmeldelse «All Town Aren’t We»: Formkurven er som Grimsby

Dokumentaren om Grimsbys opprykkssesong er rørende, men sliter også med sin form i historisk presens.

DOKUMENTAR
«All Town Aren’t We»
England 2024. Regi: Jack Spring og Giles Andersson. Shush Films.
Med: Harry Clifton, John McAtee, Thomas Turgoose, Lloyd Griffith, Ryan Reynolds m. fl

Har blitt vist på kino i Cleethorpes. Kan fortiden sees på Mariners TV for £10 i 24 timer. Vil bli tilgjengelig på en strømmetjeneste som TV-serie i tre episoder.

«All Town Aren’t We» har gått to uker på kino i Cleethorpes for fulle saler og har i skrivende øyeblikk 9,8 på IMDb når de lokale har talt, men hvor god er den egentlig?

Vel ATAW vil fort bli sammenlignet med «Welcome to Wrexham», men man oppnår aldri den samme nærheten, noe som bokstavligt talt understrekes med en rekke dronebilder som fyllstoff mellom kamphøydepunkter og intervjuer. Hovedproblemet er at filmen ble klippet i sammen av andres bilder etter at det fantastiske opprykket var klart for drøye halvannet år siden. Noe flue på veggen opplevelse blir det dermed naturligvis ikke selv om representantene fra klubben er åpne nok i sine intervjuer.

For å skape en rød tråd kryssklippes det hele altså med en rekke intervjuer av både klubbrepresentanter, supportere og lokale nasjonalkjendiser, samt stjerneopptredener av Mr-Deadpool-himself Ryan Reynolds og «han andre fyren» på link fra USA. Intervjuene tar for seg utviklingen underveis, men her skurrer det til tider litt i den historiske presensformen mellom intervjuobjektene.

Det som løfter det hele er det fantastiske kampbildene som ble tatt av Liam Emmerson på vegne av klubben.

At alle intervjuene har blitt filmet foran det samme svarte backdroppet gjør det litt ensformig. Å ha blitt tatt med hjem til intervjuobjektene hadde gjort det mer forseggjort. Nå skal det sies at produksjonen til Shush Film ikke har de samme midlene som Hollywood, så da får man ta slik kosmetikk med en klype lettsaltet torsk.

Det som drar voldsomt opp er at man har en fantastisk historie å fortelle. Grimsbys Play Off-drama er nesten for godt til å være sann. Da har man faktisk en mer Hollywood-ending enn Hollywood-gutta har fått til på Disney+.

Filmen (og den fremtidige TV-serien) starter med å sette det hele i et historisk perspektiv. Fysioterapaut og klubblegende Dave Moore setter byens fiskerihistorie i perspektiv uten at det dveles for mye om det. Lloyd Griffith snakker om at man alltid har vært vitsen lett hjulpet av navnet. Det vies også tid til Alan Buckley, som skal vise hva slags potensiale klubben har da han løftet klubben til nye høyder på nittitallet.

Når det er unnagjort vises en graf med ligaplasseringene under tidligere formann John Fenty, før Ian Holloway står der med six-pencen i hånda og man hører liksom-radio tatt opp i post. Man går aldri helt i dybden på klubbens fall, noe som hadde vært en meget interessant historie å fortelle. Det har nok en sammenheng med at klubbens nye formenn er delaktige i produksjonen og ikke ønsker «å gå der».

Man skyves inn i hovedfortellingen når eierskapet er i boks og Paul Hurst vender tilbake som manager uten at han unngår nedrykket fra League Two.

Så følger man jubelsesongen hvor det klippes pent i de vakre bildene til Liam Emmerson. Det hele er pimpet opp med litt overdramatisk spenningsmusikk, som dessverre er noe ensformig i lengden. Ja, jeg forstår at man ikke har hatt råd til å hyre inn Hans Zimmer, men litt variasjon hadde ikke skadet.

Den siste tredjedelen vies til selve Play Off-kampene og her har man jo det unike i historien.

Wrexham har vunnet fans over hele verden for sin serie. Når serien om Grimsby kommer på en strømmetjeneste spørs det vel om man får samme drahjelpen til å se det hele uten verdensstjerner?

En sesong to om FA Cup-eventyret forrige sesong sies å være på trappene, men det lille produksjonsteamet sies å ha andre prosjekter å konsentrere seg om nå, så det kommer muligens an på hvor bra denne kortserien slår an?

Undertegnede er selv Grimsby Town-supporter på sin hals og jeg lar meg selvsagt underholde, selv om det kanskje ikke kan høres slik ut i min småharske beskrivelse. Her har jeg prøvd å være nøytral og når jeg har vurdert serien opp mot de beste i klassen vitner det om at jeg har meget stor respekt for produktet. Hele tre ganger underveis fikk jeg våte glugger, så noe har man utvilsomt lykkes med.

Håpet er jo at serien kan slå an til fotballsupportere verden over som kanskje ikke har fått med seg Grimsby Town og vil revet med av den utrolige historien og de ville supporterne.

Vi matcher dessverre ikke dybden til seriene om Wrexham og Sunderland, så verdensherredømme tviler jeg noe på, men det er en sult for slike fotballserier som vel er den nye «True Crime» i strømmeverden, slik sett er timingen perfekt.

«All Town Aren’t We» er et must for alle Grimsby-supportere og er godt verdt en kikk inne på Mariners TV nå.

Kampen avlyst

KAMPEN ER AVLYST
Like før ett ble det klart at kampen blir avlyst grunnet frost.

Grimsby håper å ha ordnet opp i det defensive kaoset her etter elleve baklengs på de to siste kampene. Fremover på banen ser det jo ikke så verst ut. Sist scoret man fem mål uten å vinne!

Doug Tharme er nå offisielt spilleklar etter at han måtte se kampen sist fra tribunen. Det jobbes med ytterligere signeringer, men ingen nye har blitt annonsert.

Harrogate – Grimsby Uts
The EnviroVent Stadium

Grimsby (4-2-3-1), trolig lag: 1. Harvey Cartwright – 28. Toby Mullarkey, 5. Harvey Rodgers, 0. Doug Tharme, 3. Anthony Glennon – 42. Kamil Conteh, 19. Jamie Andrews – 10. Charles Vernam, 15. Harry Clifton, 7. Abo Eisa – 32. Danny Rose. Innbyttere: 8. Gavan Holohan, 12. Jake Eastwood, 18. Harry Wood, 20. Justin Obikwu, 25. Donovan Wilson, 29. Alex Hunt, 31. Niall Maher.

Et par spillere har fått beskjed om at dem aktivt kan gå ut og søke etter en ny arbeidsgiver.
Callum Ainley har blitt operert for kreft i skjoldbruskkjertelen og vil hvile fremover, men håpes tilbake på feltet på tampen av februar.
Det skal være interesse for noen av våre spillere, både dem som ikke får spilletid og dem som er ønsket av bedre klubber. Det svirrer rykter om at Bristol Rovers er interessert i Kamil Conteh, men ingen tilbud har blitt akseptert.
Det har vært litt sykdom, men trolig blir alle tilgjengelige. Pyke og Gnahoua har gjort fremgang, men har ikke trent med laget ennå.

Radio | Mariners TV | Lokalavisa | Fakta | Tabell

Supporterklubben på Facebook

For dem som ønsker mer felleskap mellom våre supportere så har vi en gruppe på facebook som du finner du her!

Her kan man planlegge turer, sende inn reisebrev og ha gode diskusjoner.

Siden har også en egen chatfunksjon for dem som synes det er noe tungvint å bruke vårt litt ustabile kampsenter.

5-5!


David Artell gjør to endringer. Charles Vernam kommer inn for Kieran Green og debuterer fra start etter sitt lange skadeavbrekk. Harvey Rodgers kommer inn på stopperplass for Luke Waterfall som ryktes på vei til York.

Nykommerne Justin Obikwu og Harry Wood starter på benken. Doug Tharme er ikke involvert.

Pangstart for Grimsby. Eisa felt før Rose setter straffen etter syv minutter. Så doblet man etter kvarteret da Mullarkey vant ballen etter en corner og la igjen til Eisa som dundret inn fra 15 meter.

Et innbitt Grimsby forsatte med storspillet med et energiske spill hvor man nærmest mannsmarkerte Notts County ut av stilen. Ledelsen kunne ha vært langt større og Clifton kom nærmest da han traff tverrliggeren.

Litt mot spillets gang reduserte Notts County da David McGoldrick sklei inn et innlegg. Etter dette kom gjestene bedre med og etter 45 minutter satte dem inn 2-2 da et nytt legg fra venstre ble satt inn.

Grimsby kom foran igjen etter 52 minutter. Abo Eisa stormet frem og slapp ballen perfekt til Harry Clifton som kom på et sugende løp før han satte inne ved bortre stolpe.

Så etter timen stod det 3-3 da Nemane satte inn et legg fra venstre fra kort hold.

En meget åpen kamp dette og like etter stod det 4-3. Toby Mullarkeys legg går via en motspiller til Abo Eisa som dundret inn. Bra løp av Danny Rose som åpnet det opp i boksen.

Ikke over dette. Grimsby i en god fase, men kontres i mot til 4-4. Copy and paste igjen med innlegg fra venstre fra Jones som sklis inn.

Kamikazefotball dette og 4-5 settes to minutter på overtid ved McGoldrick.

Debutanten Harry Wood kom inn og satte vakkert inn 5-5 på sin første berøring!

Det var første gang på ganske nøyaktig 70 år at en Grimsby-kamp ender 5-5.

Grimsby – Notts County 5-5
Blundell Park, 7567 tilskuere

Mål: 1-0 Danny Rose (str) 7′, 2-0 Abo Eisa (Mullarkey) 15′, 2-1 David McGoldrick (Jones) 39′, 2-2 Macaulay Langstaff (Jones) 45′, 3-2 Harry Clifton (Eisa) 52′, 3-3 Aaron Nemane (Jones) 60′, 4-3 Abo Eisa 62′, 4-4 Aaron Nemane (Jones) 79′, 4-5 David McGoldrick 92′, 5-5 Harry Wood (Green) 95′

Grimsby (4-2-3-1): 1. Harvey Cartwright – 28. Toby Mullarkey, 5. Harvey Rodgers, 31. Niall Maher, 3. Anthony Glennon – 42. Kamil Conteh (8. Gavan Holohan 92′), 19. Jamie Andrews (4. Kieran Green 73′) – 10. Charles Vernam (25. Donovan Wilson 73′), 15. Harry Clifton (18. Harry Wood 92′), 7. Abo Eisa – 32. Danny Rose (20. Justin Obikwu 85′). Innbyttere: 2. Michee Efete, 12. Jake Eastwood.

Gult kort: Harry Clifton 87′

Donovan Wilson er tilbake fra skade. Pyke, Ainley, Gnahoua og Waterfall ikke involvert. Unngutta Tomlinson og Essel har nå forlenget sine utlån ut sesongen og kontraktstiden.

Radio | Mariners TV | Lokalavisa | Fakta | Tabell

Historisk stortap på Blundell Park


Grimsby gikk fra å lede kampen til et av sine største hjemmetap i klubbhistorien.

En endring siden sist med Kamil Conteh inn for lyskeskadd Gavan Holohan. Alex Hunt er tilbake i troppen.

Bra start av Grimsby og det var fortjent at vi kom foran rundt halvtimen da Green slo flatt inn fra høyre. Man var noe heldige at ballen gikk helt frem til Danny Rose som var nådeløs fra 6-7 meter.

Saddlers svarte da Douglas James-Taylor tok Waterfall på farten, dro innover og smekket inn oppunder nettaket etter 38 minutter. Så var kampen snudd på fem minutter da Isaac Hutchinson avsluttet klinisk etter at en halvklarert ball i boks ble slått kort til han.

Marerittaktig start på andre omgang da Jack Earing satte inn 1-3 etter at vi på nytt ga bort ballen lavt. Grimsby ville så ha straffe for Green, men isteden gikk Walsall i angrep og fikk straffe da Conteh felte en motspiller. Hutchinson var sikker fra 11 meter og The Mariners lå plutselig under med skrekksifrene 1-4.

Fra vondt til verre da Walsall enkelt fikk satt inn en corner til 1-5 ved Farquarson. Så på overtid ble det et historisk stortap på hjemmebane med 1-6.

Grimsby – Walsall 1-6
Blundell Park, 6355 tilskuere

Mål: 1-0 Danny Rose (Green) 29′, 1-1 Douglas James-Taylor 38′,  1-2 Isaac Hutchinson 43′, 1-3 Jack Earing 50′, 1-4 Isaac Hutchinson (str) 55′, 1-5 Priestley Farquarson 66′, 1-6 Danny Johnson 95′

Grimsby (4-1-4-1): 1. Harvey Cartwright – 28. Toby Mullarkey, 6. Luke Waterfall (C), 31. Niall Maher, 3. Anthony Glennon – 4. Kieran Green (34. Aron Braithwaite 72′) – 15. Harry Clifton. 42. Kamil Conteh (29. Alex Hunt 55′), 19. Jamie Andrews (11. Otis Khan 79′), 7. Abo Eisa (10. Charles Vernam 79′) – 32. Danny Rose. Innbyttere: 5. Harvey Rodgers, 12. Jake Eastwood, 35. Cameron Gardner.

Før kampen snakket David Artell om litt skader og sykdom i troppen. Ainley, Pyke og Gnahoua står over igjen. Holohan er ute siden sist. Wilson skal nærme seg, men er ikke med her. Khouri, Efete og Amos er heller ikke involvert slik at unggutta Braithwaite og Gardner igjen er på benken.

Radio | Mariners TV | Lokalavisa | Fakta | Tabell