Henter fra øverst hylle

Andy Monkhouse ble onsdag klar for Grimsby frem til 2016. Den storvokste venstrekanten kommer gratis fra Bristol Rovers.

Dermed syner Grimsby å ha styrket seg voldsomt før sin sjette sesong i National League. De gis kun 6,5 i tittelodds hos Sky Bet.

Klubbens tredje signering for sommeren startet karrieren i Rotherham hvor han var lagkamerat med manager Paul Hurst.

Grimsby blir kun 34-åringens femte klubb. Etter tiden i Rotherham har han vært innom Swindon, Hartlepool og sist Rovers hvor han spilte fast forrige sesong.

Tidligere i sommer har man hentet Danny East fra Portsmouth og Omar Bogle fra Solihull Moors.

East (23) ble skolert i Hull hvor han var i ti år, men kun fikk cupkamper for førstelaget. Fra 2013 til 2015 var den anvendlige forsvarsspilleren i League Two-klubben Portsmouth, men han var utleid til Aldershot forrige sesong.

Bogle (22) gikk gradene i storklubben Birmingham og prøvde seg også i Celtic før han gikk ned divisjoner for å få spilletid. Forrige sesong ble han toppscorer på nivå seks med 29 mål og flere klubber ønsket han. Paul Hurst har ønsket spissens tjenester en god stund.

Samtidig har Chris Doig lagt opp, nå vil han kun fokusere på assistentrollen. Doig spilte lite forrige sesong.

Grimsby med unik kampanje

Gjennom Crowdfunder ønsker Mariners Trust å hjelpe Paul Hurst med sommerens transferbudsjett. Etter få dager har man allerede fått inn £35 000.

Supportermedlem 0005 Geir Myklebust har tipset fotballbladet Josimar om aksjonen, kanskje kommer det noe på trykk der?

Mange nordmenn som er glade i fotball støtter, foruten sitt norske lag, også en klubb i utlandet. De fleste holder med de store lagene i toppdivisjonen, men så er det noen av oss som også har sympati med de små klubbene hvor hver dag er en kamp for å overleve.

I forbindelse med dette har supportere av fotballklubben Grimsby Town (Som spiller i Conference, 5. nivå i engelsk fotball) kjørt i gang en «crowdfunding»-kampanje for å samle inn penger til å finansiere spillere til høstens lag.
Flere detaljer finner du her: http://www.crowdfunder.co.uk/gtfc
Litt avhengig av hva du velger å donere, så vil du kunne motta forskjellige ting i retur som takk for støtten.

På dag 1 av kampanjen har klubben allerede samlet inn målet som var 20,000 pund. I Grimsby bor det også et par fans av klubben, et ektepar, som vant et kjempebeløp i EuroLotto – disse har lovet å doble det som blir samlet inn i eget bidrag.

Om klubben:
Grimsby Town er en sympatisk klubb med tilhold på østkysten av England, med nordsjøen som nærmeste nabo. Klubben er helprofesjonell – en status de deler med ca. halvparten av klubbene i divisjonen. Stadion heter «Blundell Park» og ligger i byen Cleethorpes som er sammenvokst med Grimsby. Klubben har en av de største og ivrigste supportermassene blant lag i de lavere divisjonene – dette kan du bl.a. se på supportersidens forum her: http://thefishy.co.uk/
De siste årene har de spilt fotball oftere på Wembley enn f.eks. Manchester United, men det skal jo sies at United oftere spiller i utlandet enn det Grimsby gjør, så det går vel opp i opp.
Byen har slitt med en del problemer etter at store deler av fiskeflåten tilknyttet stedet måtte slutte med sin aktivitet grunnet økonomiske nedgangstider, men har fortsatt en del arbeidsplasser tilknyttet fiskeindustrien, bl.a. Young`s Seafood og Findus. Derav klubbens klengenavn «The Mariners» og diverse supportersanger- og effekter med fisk som tema.
Den kjente komikeren Sacha Baron Cohen, som har spilt i filmer og serier som «Ali G», «Borat» og «Bruno», er i ferd med å lage en film med arbeidstittelen «Grimsby». Denne tar utgangspunkt i bl.a. supportermiljøet rundt klubben.
Klubben har et stort potensiale på veldig mange måter, og har vært så høyt oppe som en 5. plass på nest øverste nivå i sesongen 1983/84. Så for de som ønsker å investere mer i klubben enn via denne kampanjen, så kan det være vel verd investeringen med tiden.