Grimsby med unik kampanje

Gjennom Crowdfunder ønsker Mariners Trust å hjelpe Paul Hurst med sommerens transferbudsjett. Etter få dager har man allerede fått inn £35 000.

Supportermedlem 0005 Geir Myklebust har tipset fotballbladet Josimar om aksjonen, kanskje kommer det noe på trykk der?

Mange nordmenn som er glade i fotball støtter, foruten sitt norske lag, også en klubb i utlandet. De fleste holder med de store lagene i toppdivisjonen, men så er det noen av oss som også har sympati med de små klubbene hvor hver dag er en kamp for å overleve.

I forbindelse med dette har supportere av fotballklubben Grimsby Town (Som spiller i Conference, 5. nivå i engelsk fotball) kjørt i gang en «crowdfunding»-kampanje for å samle inn penger til å finansiere spillere til høstens lag.
Flere detaljer finner du her: http://www.crowdfunder.co.uk/gtfc
Litt avhengig av hva du velger å donere, så vil du kunne motta forskjellige ting i retur som takk for støtten.

På dag 1 av kampanjen har klubben allerede samlet inn målet som var 20,000 pund. I Grimsby bor det også et par fans av klubben, et ektepar, som vant et kjempebeløp i EuroLotto – disse har lovet å doble det som blir samlet inn i eget bidrag.

Om klubben:
Grimsby Town er en sympatisk klubb med tilhold på østkysten av England, med nordsjøen som nærmeste nabo. Klubben er helprofesjonell – en status de deler med ca. halvparten av klubbene i divisjonen. Stadion heter «Blundell Park» og ligger i byen Cleethorpes som er sammenvokst med Grimsby. Klubben har en av de største og ivrigste supportermassene blant lag i de lavere divisjonene – dette kan du bl.a. se på supportersidens forum her: http://thefishy.co.uk/
De siste årene har de spilt fotball oftere på Wembley enn f.eks. Manchester United, men det skal jo sies at United oftere spiller i utlandet enn det Grimsby gjør, så det går vel opp i opp.
Byen har slitt med en del problemer etter at store deler av fiskeflåten tilknyttet stedet måtte slutte med sin aktivitet grunnet økonomiske nedgangstider, men har fortsatt en del arbeidsplasser tilknyttet fiskeindustrien, bl.a. Young`s Seafood og Findus. Derav klubbens klengenavn «The Mariners» og diverse supportersanger- og effekter med fisk som tema.
Den kjente komikeren Sacha Baron Cohen, som har spilt i filmer og serier som «Ali G», «Borat» og «Bruno», er i ferd med å lage en film med arbeidstittelen «Grimsby». Denne tar utgangspunkt i bl.a. supportermiljøet rundt klubben.
Klubben har et stort potensiale på veldig mange måter, og har vært så høyt oppe som en 5. plass på nest øverste nivå i sesongen 1983/84. Så for de som ønsker å investere mer i klubben enn via denne kampanjen, så kan det være vel verd investeringen med tiden.