Maktet ikke presset

Paul Hurst med fire endringer hvor Ryan Taylor returnerer fra skade. En av de mer lokale kampene dette, noe som betyr over 2100 bortefans og fremskutt avspark.
Grimsby har lite å spille for, men spillerne har en fremtid å spille for.

Grimsby fikk tidlig en i fleisen da man ikke fikk unna et innlegg. Andy Cook fikk lagt tilbake til Alex Gilliead. Skuddet gikk mellom beina på Emmanuel slik at Crocombe ikke så utgangen av skuddet.

Harry Clifton kom på en ball like før keeper og ble felt etter 22 minutter. Gavan Holohan steppet opp og satte ballen midt i mål til 1-1.

Like før pause kranglet Andy Smith ballen over streken på en corner. Vi er nok litt heldige som leder, men vi er organiserte og slipper motstanderen til få sjanser.

Voldsomt press fra Bradford i starten av andre omgang og man måtte gi etter da Jamie Walker satt inn en retur etter 63 minutter.

Det er av sine egne man skal ha det. Andy Cook satte inn det som så ut som vinnermålet etter 81 minutter da han sveipet inn et innlegg.

Grimsby slet med å svare og pådrar seg sitt første serietap på syv kamper.

Bradford – Grimsby 3-2
Valley Parade, 19 011 tilskuere

Mål: 1-0 Alex Gilliead 6′, 1-1 Gavan Holohan (straffe) 22′, 1-2 Andy Smith 44′, 2-2 Jamie Walker 63′, 3-2 Andy Cook 81′

Grimsby (4-3-1-2): 1. Max Crocombe – 7. Josh Emmanuel, 26. Andy Smith, 31. Niall Maher, 3. Anthony Glennon (22. Danny Amos 79′) – 15. Harry Clifton (17. Bryn Morris 79′), 4. Kieran Green, 8. Gavan Holohan – 10. John McAtee (11. Otis Khan 79′) – 9. George Lloyd, 29. Ryan Taylor. Innbyttere: 16. Alex Hunt, 18. Mikey O’Neill, 20. Danilo Orsi, 30. Evan Khouri.’

Gult kort: Harry Clifton 19′

Ryan Taylor er tilbake fra skade, men Luke Waterfall og Michee Efete fortsatt er ute.

Radio | Mariners TV | Lokalavisa | Fakta | Tabell

Tok ikke vare på overtaket

Grimsby burde ha punktert denne kampen, men sliter med å sette sjansene. Samtidig gjør man noen bytter og mister taket på kampen. Harry Clifton ga oss 1-0 før Crawley svarte på et straffespark etter at Niall Maher felte en motspiller.

Crawley – Grimsby 1-1
Broadfield Stadium, 2668 tilskuere

Mål: 0-1 Harry Clifton 42′, 1-1 Dominic Telford (str) 87′

Grimsby: 1. Max Crocombe – 7. Josh Emmanuel, 26. Andy Smith, 31. Niall Maher, 22. Danny Amos – 15. Harry Clifton, 17. Bryn Morris, 16. Alex Hunt (23. Owen Gallacher 81′), 11. Otis Khan (44. Sean Scannell 62′) – 9. George Lloyd (20. Danilo Orsi 81′), 10. John McAtee (18. Mikey O’Neill 69′). Innbyttere: 3. Anthony Glennon, 4. Kieran Green, 8. Gavan Holohan.

Gule kort: Otis Khan 33′, Max Crocombe 86′

Luke Waterfall og Michee Efete var nye på skadelista. Heller ingen Ryan Taylor.

Walsall svarte

Etter tre bortekamper på rad er det i dag duket for hjemmekamp på Blundell Park. Tabellnabo Walsall vil passeres ved seier. Etter fire seriekamper på rad uten tap har man nå en luke på 15 poeng til nedrykksplass. Det er for øyeblikket 13 poeng opp til Play Off og selv med to hengekamper skal det litt til for at man skal makte en slik opphenting.

Som sist skapte man mye i starten, denne gangen fikk man også uttelling. Et corner ble halvklarert ut i returrommet til Bryn Morris som skjøt vakkert inn fra drøye 20 meter.

Walsall svarte tidlig i andre omgang da man kriget inn restene på en corner.

Resten av kampen ble mer kriging enn godt spill og man så hele ni gule kort bli delt ut.

Grimsby – Walsall 1-1
Blundell Park, 6106 tilskuere

Mål: 1-0 Bryn Morris 19′, 1-1 Donervorn Daniels 50′

Grimsby (3-4-1-2): 1. Max Crocombe – 26. Andy Smith, 6. Luke Waterfall, 31. Niall Maher – 2. Michee Efete, 4. Kieran Green, 17. Bryn Morris, 22. Danny Amos – 10. John McAtee – 9. George Lloyd (11. Otis Khan 85′), 29. Ryan Taylor. Innbyttere: 7. Josh Emmanuel, 15. Harry Clifton, 16. Alex Hunt, 18. Mikey O’Neill, 20. Danilo Orsi, 30. Evan Khouri.

Gule kort: Niall Maher 48′, Andy Smith 73′, Bryn Morris 81′, Kieran Green 85′, Danny Amos 88′

Hele troppen er skadefri, men man har hvilt slitne spillere ved å gjøre en håndfull endringer til hver kamp. Owen Gallacher som har vært skadd er tilbake på feltet, men vil trenge noen økter til før han kommer inn i troppen. Kieran Green er fin igjen etter å ha blitt hvilt sist. Tom Dickson-Peters er på landslagsoppdrag med Skottland U21, han kom inn etter timen mot Sverige på torsdag.
Stephen Wearne har gått gratis til Gateshead. Braithwaite (Whitby), Essel (Cleethorpes) og Goundry (Grimsby Boro) vil nå være utleid for resten av sesongen.

Nytt poeng

Grimsbys midtukekamp denne uken går på onsdag klokken 20:45. Grimsby spilte på søndag sist og spillerne hadde derfor fri på mandag.

Ikke helt uventet gjør man fem endringer her. Interessant er det at man har fått plass til tre offensive ess i McAtee, Taylor og Lloyd.

Den offensive 3-4-1-2 formasjonen ga flere sjanser i første omgang, samtidig var det litt åpnere bakover. En underholdende omgang hvor McAtee var nærmest med et skudd i stolpen.

Mansfield justerte seg i andre omgang og kom langt bedre med. På tampen gjorde Grimsby noen bytter som hevet oss noe.

Mansfield – Grimsby 1-1
One Call Stadium

Grimsby (3-4-1-2): 1. Max Crocombe – 26. Andy Smith, 6. Luke Waterfall, 31. Niall Maher – 7. Josh Emmanuel, 8. Gavan Holohan, 17. Bryn Morris, 3. Anthony Glennon – 10. John McAtee (11. Otis Khan 82′) – 9. George Lloyd (18. Mikey O’Neill 82′), 29. Ryan Taylor (15. Harry Clifton 70′). Innbyttere: 2. Michee Efete, 16. Alex Hunt, 20. Danilo Orsi, 30. Evan Khouri.

Gult kort: Niall Maher 53′

Tom Dickson-Peters er på landslagsoppdrag for Skottland U21 hele uken. Owen Gallacher er tilbake i trening og kan nå lørdagens kamp, men er ikke aktuell her. Ingen nye skader fra Brighton-kampen, men man må vurdere opp mot hvem som er slitne.

Satt i sjakk

Paul Hurst gikk for en ultradefensiv tilnærming og vraket også den største stjerna i John McAtee for å ha en 5-4-1 med en arbeidsom Orsi godt tilbaketrukket også han.

Målet var nok å holde nullen lengst mulig, men vi fikk isteden en tidlig kalddusj da Deniz Undav satte inn en retur fra keeper Crocombe allerede før seks minutter.

Et lite håp ble tent for Grimsby etter drøye halvtimen, men VAR var ikke enig i at keeper Sanchez tok ballen med hendene utenfor boksen. Et rødt kort der og det kunne fort ha blitt interessant.

To bytter i pausen med McAtee og Hunt inn, men Brighton fortsatte bare å pushe på. Seagulls doblet etter 51 minutter ved Evan Ferguson, som flott tok ned og satte i kroken.

Nå måtte Grimsby enda lengre frem og det åpnet seg opp. Etter 70 minutter ble det 3-0 ved tomålsscorer Ferguson. Et nytt dobbelbytte fulgte, men Brighton senket skuta ved March og Mitoma til 5-0 like før slutt.

Grimsby spilte faktisk sin beste fotball helt på tampen før det var man meget defensive og primitive baller mot en enslig spiss ble på lykke og fromme.

Uansett en stor prestasjon av Grimsby å komme såpass langt. Norsk Tipping hadde jo ekstreme 35 i odds for borteseier så vi var gitt lite håp mot Premier League-klubben som jager Champions League-plass.

Et par sjanser hadde man. John McAtee ble nektet av keeper, mens et skummelt tilbakespill nær gikk i eget mål.

Kampen ble kommentert på norsk av Rolf-Otto Eriksen som kom til jobb meget godt forberedt, slik at man fikk en fin opplevelse fra sofaen tross utklassing.

Man hadde solgt 4621 billetter og supporterne stod lenge igjen etter kampen hvor man sang og applaudert sine egne.

Brighton & Hove Albion – Grimsby 5-0 (1-0)
The American Express Community Stadium, 29 415 (4319) tilskuere

Mål: 1-0 Deniz Undav 6′, 2-0 Evan Ferguson 51′, 3-0 Evan Ferguson 70′, 4-0 Solly March 82′, 5-0 Kaoru Mitoma 90′

Grimsby (3-1-4-1-1): 1. Max Crocombe – 26. Andy Smith, 6. Luke Waterfall, 31. Niall Maher – 4. Kieran Green (16. Alex Hunt 46′) – 2. Michee Efete, 8. Gavan Holohan (30. Evan Khouri 84′), 15. Harry Clifton (17. Bryn Morris 71′), 3. Anthony Glennon – 11. Otis Khan (29. Ryan Taylor 71′) – 20. Danilo Orsi (10. John McAtee 46′). Innbyttere: 5. Shaun Pearson, 7. Josh Emmanuel, 13. Ollie Battersby, 22. Danny Amos.

Owen Gallacher nyss tilbake fra skade, men ikke aktuell her allerede. Stephen Wearne, George Lloyd og Mikey O’Neill var cuptied.

Radio | Mariners TV (radio) | Lokalavisa | TV | FaktaKvartfinaler

Rekordlaget Grimsby

Historisk sus over Grimsbys kvartfinale. Her er noen av rekordene.

• Grimsby har ikke vært i en kvartfinale siden 1939 og ikke tapt en kvartfinale siden 1908. Ingen League Two klubber har nådd kvartfinalen siden 1990, men Lincoln kom så langt i 2017 da dem spilte i National League.
  • Grimsbys 84 år siden forrige kvartfinale er ny rekord, Reading hadde den forrige rekorden på 83 år mellom 1927 og 2010.
  • Siden nivå fire ble innført i 1958/59 har kun fire lag nådd kvartfinalen derfra. Oxford i 1964, Colchester i 1971, Bradford i 1976 og Cambridge i 1990.
  • Kun Wrexham har scoret like mange mål som Grimsby i årets turnering med 15 mål hver. Ikke siden Crewe scoret 15 mål i 1992/93 har et lag fra nivå 4 scoret så mange. Rekorden fra nivå 4 har Colchester med 18 mål i 1970/71.
  • Ikke siden Tottenham i 1900/01-sesongen scoret 16 mål har et lag scoret så mange mål mot klubber fra et høyere nivå regnet fra 1. runde.
  • Man er uansett kun en kamp unna Wembley da semifinalene spilles der, men intet lag fra nivå fire har noen gang nådde semifinalene.

Grimsby største meritter i FA-cupen

Dette er fjerde gang man har nådd kvartfinalen i FA-cupen, men første gang i moderne tid. Statistikken nedenfor tar for seg gangene man har nådd fjerde runde eller mer.

Stod til laud

Meget god lagspill ga en overraskende 1-0 seier mot et høytflyvende Sutton som ikke hadde tapt på ni kamper.

Et nydelig mål av Michee Efete i første omgang sendte oss foran og man forsvarte seg klokt ut kampen.

Sutton – Grimsby 0-1
VBS Community Stadium, 2751 tilskuere

Mål: 0-1 Michee Efete (Lloyd) 34′

Grimsby (3-5-2): 1. Max Crocombe – 26. Andy Smith, 6. Luke Waterfall, 31. Niall Maher – 2. Michee Efete, 15. Harry Clifton, 4. Kieran Green (8. Gavan Holohan 74′), 17. Bryn Morris, 22. Danny Amos (7. Josh Emmanuel 91′) – 10. George Lloyd, 29. Ryan Taylor. Innbyttere: 10. John McAtee, 11. Otis Khan, 18. Mikey O’Neill, 20. Danilo Orsi, 30. Evan Khouri.

Gule kort: Danny Amos 38′, Harry Clifton 66′

Owen Gallacher er på skadelista. Harry Clifton ble hvilt sist, så får vi se hvor mange endringer man gjør her.

Lloyd ga oss etterlengtet hjemmeseier

Grimsbys fjerde hjemmeseier i serien uten at man nødvendigvis spilte blendende fotball mot bunnlaget. Seks poeng mot Rochdale er dog viktig i kampen om videre spill i divisjonen.

Paul Hurst med to endringer i Green og Khan for Khouri og Clifton.

Nok en søvndyssende affære av Grimsby, men Blundell Park ble vekket da George Lloyd løftet over keeper på et langt gjennomspill fra Clifton halvveis i andre omgang.

Målet ga oss en boost og seieren ble etter hvert fortjent. Ryan Taylor kom inn i pausen og med han fikk vi etablert mer spill inne på motsatt halvdel.

Grimsby – Rochdale 1-0
Blundell Park, 5963 tilskuere

Mål: 1-0 George Lloyd (Clifton) 68′

Grimsby (3-5-2): 1. Max Crocombe – 2. Michee Efete, 6. Luke Waterfall, 31. Niall Maher – 7. Josh Emmanuel, 4. Kieran Green, 8. Gavan Holohan (15. Harry Clifton 60′), 11. Otis Khan (30. Evan Khouri 83′), 3. Anthony Glennon – 9. George Lloyd (20. Danilo Orsi 83′), 10. John McAtee (29. Ryan Taylor 46′). Innbyttere: 16. Alex Hunt, 18. Mikey O’Neill, 26. Andy Smith.

Gule kort: Anthony Glennon 14′, Max Crocombe 77′, Niall Maher 81′, Luke Waterfall 93′

Kieran Green har trent den siste uken, men det ble sagt at han ikke var klar her… Owen Gallacher er fortsatt på skadelista. Ingen nye skader å melde om, men Bryn Morris har ikke vært involvert i de to siste kampene. Jordan Cropper har blitt leid ut en måned til Barnet.

TV-bekreftelse

Cupkampen mot Brighton er bekreftet til Viasport 2 søndag 19. mars med sendestart klokken 15:10.

For andre gang i verdenshistorien vil en Grimsby-kamp bli kommentert på norsk. Rolf-Otto Eriksen har fått det ærefulle oppdraget.

Sist det skjedde var jo i november 2000 da Olav Traaen kommenterte oss i Tippekampen mellom Fulham og Grimsby.

17:30 Manchester United – Fulham, TV3+

I Sverige er det Viasport 1 som sender kampen med Henrik Strömblad som kommentator. I Danmark vil kampen gå på Eurosport 2 med dansk kommentering.