Historisk triumf

Grimsby er videre til sin første kvartfinale siden 1939 etter at man onsdag slo Southampton 1-0. Som første klubb i FA Cup historien har et lag slått ut fem lag fra høyere divisjoner.
Southampton var enorme favoritter, men gjorde ni endringer. Med godt over 4200 bortesupportere hadde Grimsby en massiv støtte.

Et meget godt organisert lag slapp ikke Southampton til sjansene. VAR-gudene var med oss og to straffer satt inn av Gavan Holohan ga to mål rett før og etter pause. Southampton satte innpå tyngre skyts i andre omgang og svarte på en corner, men The Mariners holdt unna på heroisk vis.

5. runde av FA cupen:
Southampton – Grimsby 1-2
St. Mary’s Stadium

Mål: 0-1 Gavan Holohan (straffe) 45’+1, 0-2 Gavan Holohan (straffe) 50′, 1-2 Duje Caleta-Car 65′

Grimsby (3-6-1): 1. Max Crocombe – 2. Michee Efete, 6. Luke Waterfall, 31. Niall Maher – 7. Josh Emmanuel, 8. Gavan Holohan, 15. Harry Clifton (11. Otis Khan 73′), 16. Alex Hunt (17. Bryn Morris 73′), 10. John McAtee (30. Evan Khouri 82′), 3. Anthony Glennon – 20. Danilo Orsi (29. Ryan Taylor 66′). Innbyttere: 5. Shaun Pearson, 13. Ollie Battersby, 19. Tom Dickson-Peters, 22. Danny Amos, 26. Andy Smith.

Owen Gallacher var ny på skadelista. Stephen Wearne, George Lloyd og Mikey O’Neill har spilt for andre klubber i FA-cupen og må se kampen fra tribunen. Otis Khan var tilbake igjen etter langtidsskade, mens Kieran Green ikke maktet å fullføre en trening forrige uke etter sin ribbeinsskade.