Kulthelten vi aldri glemmer

Undertegnede har fulgt Grimsby siden starten av 90-tallet. En spiller stakk seg frem i de gamle Shoot og Match-bladene man fant på Narvesen eller rotet frem på bruktbua – Clive Mendonca.

Smak og sutt på navnet før du går over til å sikle.

Clive Mendonca.

Han var født i London, men vokste opp i Sunderland. Bestefaren var portugisisk, mens onkelen var cricketstjernen Ivor Mendonca som hadde kolonisert til Guyana i Sør Amerika.

Da BBC-lesere skulle stemme frem de største kultheltene ble Super-Clive kåret som vinner både i Grimsby og Charlton!

I skolefotballen fikk han et stort navn og 25 ulike ligaklubber ville gi han prøvespill, han skulle velge Sheffield United hvor han fikk sin profesjonelle debut i 1986.

Alan Buckley hentet han først på lån til Grimsby i januar 1992. Sommeren etter cashet man ut £85 000 til Blades for å få han permanent på Blundell Park.

Hos The Mariners ble det hele 60 mål på 166 kamper, det hadde nok blitt langt mere hadde det ikke vært for alle skadene.

Han var en nøkkelbrikke i Grimsbys svært gode periode fra 1992 – 1997, da dem lå på nivå to i England og vaket tett oppunder Play Off flere sesonger.

På sine to første hele sesonger for klubben scoret han 14 og 17 mål. 1994/95-sesongen startet han med å score et hattrick i 3-3 kampen mot Bolton før en ryggskade satte han ut i over en sesong.

I comeback-kampen mot Ipswich i april 1996 scoret han alle målene i 3-1 seieren!

I hans siste sesong for klubben i 1996/1997 ble han den første Grimsby-spilleren på 14 år som nettet over 20 mål på en sesong, dette tiltross for at fiskerne skulle rykke ned!

Etter nedrykket i 96/97-sesongen ble han solgt til Charlton for £700 000.

Her slo han til med 28 mål i debutsesongen. Hattricket i Play Off-finalen mot klubben han støttet som ung, Sunderland, skulle sende Londonklubben til Premier League dog etter straffesparkkonkurranse hvor han også scoret!

Han fikk bare 19 Premier League kamper i 1998/99 sesongen grunnet nye skader. Han tok dog nivået med åtte mål, tre av dem kom i 5-0 seieren mot Southampton på sesongens første hjemmekamp!

Dessverre måtte han legge opp i 2002 grunnet skade, da hadde han ikke spilt siden 1999. Like før hadde han blitt linket til en retur til Blundell Park, men dette ble det altså ikke noe av.

Etter karrieren ble Clive ansatt som trener i ungdomsavdelingen i Charlton, men han valgte like etter å dra hjem til Wearside.

De siste årene har det ikke gått like bra for den nå 43 år gamle spissen som har måttet auksjonere bort medaljer og drakter fra Charlton-tiden. Det ryktes at han har gamblet bort pengene på hester.

Mendonca er den portugisiske versjonen av Mendoza, som oppdelt på baskisk står for kaldt fjell. Mendoza er dem fra det kalde fjellet.

Han ruver som et fjell i minnene til Grimsby-supporterne. Legenden heter Clive Mendonca!

Hatten av for ny signering

Forsvareren Sam Hatton fra AFC Wimbledon ble lørdag formiddag avslørt som sommerens tredje signering. Han har signert for to år.

Grimsby begynner å vise muskler på overgangsmarkedet. Kanskje ikke på kvantitet, men kvaliteten på Andy Cook, Joe Colbeck og nå Sam Hatton virker bra.

Den 24 år gamle backen er ikke noen benkevarmer, sist sesong spilte han over 40 seriekamper i League Two! Han har to landskamper for England C fra da Dons var i Blue Square Premier.

Hatton kan også spille på midtbanen.

Grimsby trenger sårt nye menn i det bakerste ledd, etter at Silk, Townsend, I’Anson og Garner forlot klubben i sommer stod man kun igjen med tre forsvarere.

Mønstrer på

En eller kanskje to nye spillere er ventet å mønstre på Grimsby-skuta onsdag morgen.

Det bekrefter klubben i dag.

Managerne Hurst og Scott skal ha fire-fem spillere i kikkerten som kan bli klare i nærmeste fremtid.

Det har vært rolig på transferfronten i Grimsby med bare en signering så langt, men det jobbes hardt bak dørene på Blundell Park.

I følge ryktebørsen er neste mann inn Joe Colbeck. En midtbanespiller med fortid i Hereford og Bradford.

Spillerne vender tilbake på trening 27. juni.

Rolig silly season

De fleste er opptatt med EM om dagen og det er særs rolig på nyhetsfronten i Grimsby.

Så langt har man kun hentet en spiller i spissen Andy Cook fra Barrow som har signert for to år. Klubbene har blitt enige om en fornuftig overgangssum trolig i størrelseorden £10 000.

Det er meningen at troppen skal bestå av 22 spillere, det betyr at man trolig kan vente ti signeringer de neste åtte ukene før seriestart.

Managerne Hurst og Scott har is i magen og vet at jo lengre de venter jo bedre spillere er det mulig å få tak i. Det finnes nemlig flere kontraktsløse spillere på markedet med erfaring fra høyere divisjoner.

Viktig er det også at man ser ut til å beholde toppscoreren Liam Hearn som kom inn på sesongens lag for Blue Square Premier.

Rykteflommen har da også vært beskjeden så langt. Halifax’ forvareren Scott McManus er det nærmeste vi kommer et rykte med substans.

Optimismen er dog stor i Grimsby som per dags dato har solgt over 100 flere sesongkort enn på samme tid i fjor. Klubben skal ha ros for at prisen har vært frosset de siste fire sesongene. Man håper dermed å overstige sist sesongs tilskuersnitt på 3 300.

De nye draktene har også slått an. Den første dagen solgte man hele 400 drakter!

£3 600 i prispenger for FA-cupen kommer også godt med i en slunken klubbkasse.

Alan Buckleys hjemkomst er nå et faktum, dog som trener på aldersbestemt. Med han lurende i kulissene har man fått en voldsom kompetanseheving på trenersiden i klubben.

Bookmakerne har også troen på Grimsby og rangerer dem på fjerdeplass bak Wrexham, Mansfield og Luton.

Det ser bra ut før den kommende sesongen. Nå gjelder det bare å starte sesongen bedre enn i fjor hvor man ikke fant ut av det før i medio november.

Er du optimist foran den kommende sesongen? Kommenter innlegget.

Supporterklubben i nytt design

Ny sesong, nye muligheter.

Grimsbynorge.com har fått en ny layout som gjør det enklere å publisere nyheter da vi bruker WordPress. Jeg håper derfor at supportere med skrivekløe vil være med på lasset!

Noen vil kanskje si at dette ligner på en ungpikeblogg foreløpig, men jeg håper å få til å legge opp litt mer når jeg får dreisen på dette.

Man finner den gamle siden her – http://grimsbynorge.com/arkiv.html. Alt skal fungere utenom linken hjem som fører deg til denne siden.

Dårlige nyheter er at Coveritlive har blitt betalingstjeneste, som hadde kostet 250 kroner i måneden å drifte. Jeg har isteden installert en chat i høyremargen.

Buckley IV

Alan Buckley er tilbake i klubben, denne gang som trener for et nystartet U17-lag som skal gjøre overgangen fra skolefotball til juniorfotball lettere.

Han vil selvsagt også spre sin visdom til de enkelte lag på aldersbestemt.

Et klokt valg av klubben som har slitt med å produsere unge spillere de siste årene.

Alan Buckley er tidenes manager i Grimsby, med over 1000 kamper som trener i ligasystemet har han enorm rutine.

Tror du dette vil bære frukter for fremtiden?