Pollock fikk sin debut

17 år gamle Mattie Pollock fikk sin etterlengtede debut mot Exeter. Samtidig ble han den første spilleren født på 2000-tallet som fikk en seriekamp for Grimsby Town.

Født 28. september 2001 var han kun 17 år, 3 måned og 1 dag gammel da han entret banen. I klubben sammenlignes han allerede med vårt forrige store stoppertalent Ryan Bennett, som debuterte for Grimsby 17 år, 1 måned og 1 dag gammel.

Pollock startet ungdomskarrieren i Leeds United, men har hatt en fantastisk utvikling siden han kom til Grimsby. Allerede som U16-spiller debuterte han på reservelaget til klubben.

Å komme inn som stopper i League Two som 17 åring er ganske røffe saker, men han har fysikken til et beist og gjorde sine saker glimrende. På tribunen satt en stolt far Jamie Pollock som hadde en strålende karriere i Premier League. På tampen av sin karriere trente han faktisk med Grimsby Town i 2002, men han valgte isteden å spille i non-league og jobbe i familiens glassmesterfirma.

Poden var strålende fornøyd etter å ha gjort sin debut og virket rett og slett rørt.

Førstereisgutten

Sebastian Ring var med på bussen og overnattet i Exeter for å bli kjent med sine nye kolleger og rutinene rundt trening og kamp. Før kampen varmet han også opp ute på St James Park-matta i en lånt shorts fra skadde Harry Davis. Under kampen satt han sammen med de andre innbytterne på benken.

Svensken trente litt med klubben før jul og deltok også på økta man hadde da man rastet i Birmingham på fredagens lange busstur. Før det har han hatt få fotballøkter siden den svenske sesongen sluttet 11. november.

Etter lørdagens kamp fikk manager Michael Jolley mange spørsmål rundt Ring, både fra BBC Radio Humberside, Grimsby Telegraph og klubbens offisielle nettside gtfc.co.uk.

«Jeg syns Sebastian er en god spiller, men vi kan ikke forvente for mye av han for tidlig da sesongens hans sluttet tidlig i november. Vi må nok kjøre han gjennom en liten mini-preseason for å få han opp i kampform, slik at han kunne ha kommet rett inn i en kamp som dette,» fortalte manager Michael Jolley til klubbens hjemmesider etter en heseblesende 2-1 seier over Exeter.

Men det haster med å få han klar. Grimsby har nemlig enorme skadeproblemer, på lørdag ble også stopperen Alex Whitmore utvist for en tofotstakling.

«Ja, det er sant. Vi må få han klar så raskt som mulig. For vi trenger alle friske spillere som overhode mulig. I dag manglet vi selvsagt Harry Davis, Danny Collins og Akin Famewo fra våre bakre rekker. Så vi er fornøyde med å ha Sebastian hos oss og vi ser frem til å jobbe med han. Over medium eller lang sikt så mener jeg at folk vil se at vi har signert en god spiller og en som kan hjelpe laget.»

Stemningen på lagbussen nordover i går kveld var særdeles god og spilerne kunne lese skryt om seg selv på twitter og instagram helt til dem gikk i seng sent i natt.

Neste kamp for Grimsby er tirsdag 1. januar klokken 14:00 hjemme mot Mansfield. Nå ventes det at tribunene vil fylles opp etter fire strake seire i serien og generell fotballfeber i fiskeribyen med en forestående FA cupkamp mot Crystal Palace neste helg.

Det kan bli vanskelig å få Ring klar til kampen mot Mansfield. Overgangsvinduet åpnes nemlig på kampdagen og spilleren må registreres dagen før kamp, noe som kan bli teknisk vanskelig skal vi tro Sam Strandt som jobber i klubben og postet dette på twitter.

Det går dermed mot mulig debut for Ring på Selhurst Park mot et Crystal Palace som trenes av tidligere Örebro trener Roy Hodgson. Kampen vil bli vist i Norge på Viasat 2, i Danmark på TV3Sport og i Sverige på Eurosport Player, samt en rekke andre steder i verden inkludert den amerikanske giganten ESPN+. Hvem sa at Sebastian har signert for en bakgårdsklubb?

Michael Jolley tror Ring kan rekke å være i troppen mot Crystal Palace. «Jeg tror han vil være klar til da,» sa treneren til BBC Radio Humberside. «Men jeg er ikke den rette personen til å svare på det. Så lenge han blir signert i tide og får internasjonal klarering og alt slikt går i orden vel da blir han klar til cupkampen.»

Julemirakel: Svett seier med ti mann


Legendarisk borteseier av Grimsby som vinner 2-1 mot Exeter. Det var vår første seier her siden 1979!
Et skadepreget Grimsby tok ledelsen noe mot spillets gang da Luke Hendries innlegg ble halvklarert til Martyn Woolford som var dødelig fra skrå vinkel.
God forsvarskamp av Grimsby. Når ikke McKeown var der ble det blokket av utespillere. Exeter hadde også en goal avblåst for offside.
Jobben ble vanskeligere etter 51 minutter da Alex Whitmore ble utvist for en tofotstakling. Dermed måtte man avslutte med ti mann. Inn i midtforsvaret kom 17-åringen Mattie Pollock.
Etter et massivt press utlignet Jayden Stockley til 1-1 etter 77 minutter, men Ahkeem Rose gikk rett opp og skaffet oss en straffe like etter. Mitch Rose ble byttet inn og satte straffesparket. Nye utrolige redninger av McKeown fulgte i denne heroiske forsvarskampen.
Dette er en kamp som vil bli husket i tiår. For en laginnsats av spillerne!

Exeter – Grimsby 1-2
St James Park, 4956 tilskuere

Mål: 0-1 Martyn Woolford (Hendrie) 14′, 1-1 Jayden Stockley 77′, 1-2 Elliot Embleton (str) 79′

Grimsby (4-5-1): 1. James McKeown – 27. Luke Hendrie, 2. Reece Hall-Johnson, 25. Alex Whitmore, 19. Andrew Fox – 17. Harry Cardwell, 22. Elliot Embleton, 7. Jake Hessenthaler (8. Mitch Rose 79′), 15. Harry Clifton, 16. Martyn Woolford (31. Mattie Pollock 51′) – 39. Wes Thomas (21. Ahkeem Rose 75′). Innbyttere: 4. John Welsh, 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley, 30. Ben Pringle.

Gult kort: Martyn Woolford 9′, Luke Hendrie 72′
Rødt kort: Alex Whitmore 51′

Charles Vernams (kne), Akin Famewo (hamstring), Danny Collins (lår), Jordan Cook (syk?) og Elliott Whitehouse (korsbånd) er ute. Louis Robles har blitt frigitt. Sebastian Ring er med på turen, men er ikke spilleklar. Juniorspissen Rumarn Burrell var også med på bussen sørover, men sitter på tribunen.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Ring bekreftet av klubben


Klubben har nå bekreftet signeringen av Sebastian Ring. Den 23 år gamle svensken kommer på en fri transfer fra Örebro og har signert for 18 måneder frem til sommeren 2020.

Kun den medisinske testen og en internasjonal klarering gjenstår. Trolig vil han bli spilleklar til cupkampen mot Crystal Palace 5. januar.

«Jeg har levd hele livet mitt i  Örebro og spilt for klubben i nærmere seks år, nå er jeg glad for å være i England og oppleve et nytt eventyr,» sa Ring til klubbens offisielle nettside.

«Jeg er en venstrebeint back som er god med ballen. Selv om jeg ikke er så høy er jeg god i luften og kan krige om ballen. Jeg liker også å komme fremover på banen og slå innlegg.»

«Forrige sesong gikk ganske bra for meg syns jeg. Jeg har utviklet meg veldig mye som en spiller det siste året og jeg tror at jeg vil bli en bedre spiller  av å spille i England.»

Michael Jolley er fornøyd med det som kan bli den første av flere svensker i Grimsby. «Vi er henrykte over å bringe Sebastian til Grimsby Town og vi ser frem til  å jobbe sammen med han,» sa Jolley.

«I en alder av kun 23 år er han fremdeles ung, men han har en massiv erfaring fra Allsvenskan. Vi vil gi Sebastian støtten og tiden som er nødvendig for å tilpasse seg livet i England, men vi er sikre på at han i sin tid kontraktstid med oss kan hjelpe klubben å gjøre nye skritt. Velkommen til Grimsby, Sebastian!»

Mye av grunnen til at Ring kommer til Grimsby er manageren. «Jeg kjenner manageren fra i fjor da han trente Eskilstuna. Han lærte meg å kjenne der. Han har fortalt meg flere godord om klubben og området. Agenten og meg besøkte området for noen uker siden og nå er jeg bare veldig glad over å være her.»

Ring er allerede i Grimsby og var med på lagbussen til Exeter som dro fredag. «Jeg møtte spillerne sist jeg besøkte Grimsby, men det blir gøy å se dem igjen. Jeg reiser med laget i dag og vil trene i Birmingham før vi kjører videre til Exeter. Jeg vil se kampen på lørdag og håper vi tar med oss tre poeng!»

Expressen: -Ring vil signere for Grimsby

I følge den store svenske tabloidavisen Expressen er Sebastian Ring nå i England. Han vil signere en av de nærmeste dagene og bli Grimsby-spiller frem til sommeren 2020.

Verken klubb eller spiller har bekreftet dette, men Sveriges nest største avis viser til kilder.

Les hele saken her!

To our English readers. The story from Expressen translated:

Wes ga første borteseier siden 2. oktober


Et drømmetreff av Wes Thomas ga Grimsbys første borteseier i serien siden 2. oktober da vi møtte Carlisle.
Det var en svak første omgang av Grimsby hvor McKeown og Clifton avverget to svære sjanser til hjemmelaget. I andre omgang var det litt bedring før kampen åpnet seg opp da spillerne ble slitne på den svære banen.
Wes Thomas hadde vært veldig isolert gjennom hele kampen, men fikk drømmetreff etter drøye timen. Alex Whitmore sendte opp en høy ball som Thomas tok med seg før han på lekkert vis dundret ballen oppe i krysset.
Etter dette ble det en nervepirrende slutt. Skader på Harry Davis og Ahkeem Rose var malurt i begeret da Grimsby allerede på lørdag skal den lange turen til Exeter.

Port Vale – Grimsby 0-1
Vale Park, 5129 tilskuere

Mål: 0-1 Wes Thomas (Whitmore) 65′

Grimsby (4-5-1): 1. James McKeown – 2. Reece Hall-Johnson, 24. Harry Davis (8. Mitch Rose 83′), 25. Alex Whitmore, 19. Andrew Fox – 17. Harry Cardwell, 15. Harry Clifton, 7. Jake Hessenthaler, 22. Elliot Embleton, 30. Ben Pringle (16. Martyn Woolford 74′) – 39. Wes Thomas (21. Ahkeem Rose 79′). Innbyttere: 4. John Welsh, 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley, 31. Mattie Pollock.

Charles Vernams (kne), Akin Famewo (hamstring), Danny Collins (lår), Luke Hendrie (lyske), Jordan Cook (syk) og Elliott Whitehouse (korsbånd) er ute.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Bekreftet: Palace-kampen går på norsk TV

FA cup-kampen mellom Crystal Palace og Grimsby ble flyttet til lørdag 5. januar klokken 18:30 for det internasjonale TV-publikumet. Nå har redaksjonen fått bekreftet at kampen vil bli sendt på den norske Viasat-plattformen.

«Kjekt at dere spør. Har sjekket opp i dette og vi viser absolutt kampen dere etterspør. Det blir kjekt, det,» bekrefter Viaplay via twitter.

Uoffisielt ser det ut som om kampen går på Viasat 2 med engelske kommentatorer, men det offisielle TV-programmet er ikke oppdatert med kampen ennå så ta den informasjonen med en stor klype salt.

Viasat 2 ligger jo i Riks TV-pakken for dem som kjenner noen med det. Altibox-kunder kan også få kanalen om man velger å bruke 40 av 50 tilgjengelig poeng. Hos Get kan man få diverse pakker, men den billigste for å se sport ligger på 349 kroner/mnd. Da får man en større og bedre pakke direkte fra Viaplay for 329 kroner/mnd, men her da må man streame gjennom app eller nettside.

For våre danske lesere kan vi fortelle at kampen går på TV3 Sport. I Sverige er det Eurosport som har rettighetene til FA cupen.

Kampen vil også bli sendt i Canada, USA og på Malta!

PS: Et artig poeng med denne kampen er at det for første gang i historien vil bli benyttet VAR-dømming på en Grimsby-kamp.

Tre ganger Harry før Wes ga 4-0


Blundell Park har blitt et fort. Lørdagens 4-0 seier over Notts County betyr at vi nå har åtte hjemmekamper på rad uten tap i serie og FA cup. Samtidig klatret man fra 18. til 16. plass.
Selve kampen var ikke allverden. Notts County var temmelig svake og dem slapp inn noen billige mål her. Tre harrymål av Harry Clifton og Harry Davis (2) ga 3-0, før Wes Thomas scoret dagens fineste til 4-0 like før slutt.
Malurt i begeret var skadene og sykdommen i troppen. Charles Vernam skal ha pådratt seg noe som trolig er en alvorlig kneskade i løpet av uka, mens Luke Hendrie haltet av med lyskestrekk tidlig i andre omgang. Også Cook, Welsh, Famewo, Whitehouse og Collins var ute slik at unggutten Mattie Pollock satt på benken i serien for første gang i karrieren.

Grimsby – Notts County 4-0
Blundell Park, 4946 tilskuere

Mål: 1-0 Harry Clifton 4′, 2-0 Harry Davis 35′, 3-0 Harry Davis 65′, 4-0 Wes Thomas 88′

Grimsby (4-5-1): 1. James McKeown – 27. Luke Hendrie (2. Reece Hall-Johnson 54′), 25. Alex Whitmore, 24. Harry Davis, 19. Andrew Fox – 17. Harry Cardwell (16. Martyn Woolford 77′), 22. Elliot Embleton, 7. Jake Hessenthaler, 15. Harry Clifton, 30. Ben Pringle (8. Mitch Rose 61′) – 39. Wes Thomas. Innbyttere: 21. Ahkeem Rose, 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley, 31. Mattie Pollock.

Gule kort: Mitch Rose 69′, Wes Thomas 75′

Danny Collins gikk av sist med en lårskade som vil holde han ute i jule og nyttårsperioden. Charles Vernam skal ha pådratt seg en kneskade. John Welsh, Jordan Cook og Akin Famewo håpes å kunne hjelpe til i juleperioden, men stod over her. Elliott Whitehouse er langtidsskadd.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell

Flere aktuelle svensker?


Da man er mellom sesonger i Sverige kan det dra flere skandinaver over til Blundell Park i januar. Vi har allerede avslørt Sebastian Ring som en høyaktuell kandidat, men det kan være flere spillere der han kommer fra.

Da Michael Jolley la til to svenske spillere på sin twitterprofil i høst var den ene Ring og den andre Johan Hammar, som senere forlengte med BK Häcken. Felles for Ring og Hammar er dog at de bruker den samme agenten – Jonathan Chalkias. Det var derfor naturlig å gå gjennom agentens spillerstall som vi fant her!

Vi har luket ut spillere som nettopp har signert nye kontrakter, samt spillere vi mener er urealistiske basert på det sportslige nivået. Igjen sitter vi med noen kandidater som vi tror kan være aktuelle.

Vi streker under at dette er ren spekulasjon fra vår side.

Ludvig Öhman Silwerfeldt
Vi starter med Ludvig Öhman Silwerfeldt. En 27 år gammel stopper som interessant nok spilte under Michael Jolley i Eskilstuna. Da AFC rykket ned til Superettan hoppet Öhman over til Brommapojkarna i 2018-sesongen. Her er han under kontrakt ennå, men Brommapojkarna rykket ned i høst.
Pros and cons:
👍 Han vil ikke spille i Superettan. Grimsby må erstatte 38 år gamle Danny Collins med en hodesterk stopper.
👎 Vil han spille i League Two? Er under kontrakt til 2020.

Pontus Engblom
Svensk spiller med lang fartstid i Norge. Rykket ned med Sandefjord i høst og har fridd til hjemklubben Sundsvall i Sverige denne vinteren. Spissen ble årets spiller i Obos-ligaen 2016 etter 26 mål på 30 kamper og har noe ved seg.
Pros and cons:
👍 Kan være goalgetteren vi søker? 75 mål på 227 kamper på de to nest høyeste nivåene i Sverige og Norge.
👎 Ikke like målfarlig i Eliteserien som i Obosligaen. Ett år igjen av kontrakten med Sandefjord. Hjemlengsel?

Denni Avdić
Svensk-bosnier med en imponerende CV, ble i sin tid hentet av Werder Bremen for 20 millioner kroner. Kontraktløs etter at han tok gull med AIK.
Pros and cons:
👍 Imponerende CV. Kan spille både midtbane og spiss. Er hele 193 cm og har med det noe vi mangler. Har spilt brorparten av karrieren i utlandet.
👎 Er kanskje for god for Grimsby, men har blitt 30 år og startet bare en kamp for AIK i 2018, kom dog inn 18 ganger. Expressen meldte at han har fått kontrakttilbud fra AIK.

 

Swedish newspaper: -Grimsby close in on Ring


Both Grimsby Telegraph and Swedish newspaper Nerikes Allehanda (NA) today broke the news about Sebastian Ring being chased by Grimsby Town.

You can read what Grimsby Telegraph writes about the Swede here!

It’s understood that the out of contract Örebro player was three days in Grimsby last week together with his agent Jonathan Chalkias. The following story was printed at NA here! For the English readers have we tried to translate the story below.

ÖSK- back close on English league club
Sebastian Ring has, according to our information, visited Grimsby Town and a transfer to the English League Two club can be close.

Sebastian Ring has been out of contract since his contract with Örebro SK ran out at the end of November. Ring and ÖSK have been in talks since the summer, but the parts have failed to get a new contract deal.

Now unconfirmed information from England tells that Ring has been in England and visited the Swedish club Grimsby Town together with his agent. There is a Swedish connection to the club as they are trained by englishman Michael Jolley that last season managed AFC Eskilstuna in the Allsvenskan.

Jolley has been open about his intention to bring players in from Sweden. He has also confirmed that he will be active during the winter window to strengthen the club.

One player with a past in Sweden is Andrew Fox that used to play for AFC Eskilstuna last season. Fox is a left back in Grimsby, but is rumoured to leave in January.

His replacement could possibly be Sebastian Ring.

Grimsby Town was formed already in 1878 and played in the English league system until 2010 when they relegated to level five. It took some time for Grimsby to climb back. First in the 2016/17 season were they finally back in League Two.

Grimsby Town are now number 18 of 24 teams in League Two.

We have tried to reach out to Sebastian Ring for a comment.

Whom is he?
Ring is a versatile left footed defender. This season he played a lot as the left centre back in a 3-4-3, but he has earlier played as a wing back. However he played as a central midfielder during his whole youth career.

After his breakthrough has the 23 year old played 67 of 90 league games during the last three seasons for ÖSK in the Swedish top flight, Allsvenskan.

Last summer he got a contract offer, but wasn’t pleased with the offer. The club had however hopes that he would had returned to the training field last week, but Ring was nowhere to be seen. According to reliable sources close to the club was he then three days in Grimsby instead.