Satt i sjakk

Paul Hurst gikk for en ultradefensiv tilnærming og vraket også den største stjerna i John McAtee for å ha en 5-4-1 med en arbeidsom Orsi godt tilbaketrukket også han.

Målet var nok å holde nullen lengst mulig, men vi fikk isteden en tidlig kalddusj da Deniz Undav satte inn en retur fra keeper Crocombe allerede før seks minutter.

Et lite håp ble tent for Grimsby etter drøye halvtimen, men VAR var ikke enig i at keeper Sanchez tok ballen med hendene utenfor boksen. Et rødt kort der og det kunne fort ha blitt interessant.

To bytter i pausen med McAtee og Hunt inn, men Brighton fortsatte bare å pushe på. Seagulls doblet etter 51 minutter ved Evan Ferguson, som flott tok ned og satte i kroken.

Nå måtte Grimsby enda lengre frem og det åpnet seg opp. Etter 70 minutter ble det 3-0 ved tomålsscorer Ferguson. Et nytt dobbelbytte fulgte, men Brighton senket skuta ved March og Mitoma til 5-0 like før slutt.

Grimsby spilte faktisk sin beste fotball helt på tampen før det var man meget defensive og primitive baller mot en enslig spiss ble på lykke og fromme.

Uansett en stor prestasjon av Grimsby å komme såpass langt. Norsk Tipping hadde jo ekstreme 35 i odds for borteseier så vi var gitt lite håp mot Premier League-klubben som jager Champions League-plass.

Et par sjanser hadde man. John McAtee ble nektet av keeper, mens et skummelt tilbakespill nær gikk i eget mål.

Kampen ble kommentert på norsk av Rolf-Otto Eriksen som kom til jobb meget godt forberedt, slik at man fikk en fin opplevelse fra sofaen tross utklassing.

Man hadde solgt 4621 billetter og supporterne stod lenge igjen etter kampen hvor man sang og applaudert sine egne.

Brighton & Hove Albion – Grimsby 5-0 (1-0)
The American Express Community Stadium, 29 415 (4319) tilskuere

Mål: 1-0 Deniz Undav 6′, 2-0 Evan Ferguson 51′, 3-0 Evan Ferguson 70′, 4-0 Solly March 82′, 5-0 Kaoru Mitoma 90′

Grimsby (3-1-4-1-1): 1. Max Crocombe – 26. Andy Smith, 6. Luke Waterfall, 31. Niall Maher – 4. Kieran Green (16. Alex Hunt 46′) – 2. Michee Efete, 8. Gavan Holohan (30. Evan Khouri 84′), 15. Harry Clifton (17. Bryn Morris 71′), 3. Anthony Glennon – 11. Otis Khan (29. Ryan Taylor 71′) – 20. Danilo Orsi (10. John McAtee 46′). Innbyttere: 5. Shaun Pearson, 7. Josh Emmanuel, 13. Ollie Battersby, 22. Danny Amos.

Owen Gallacher nyss tilbake fra skade, men ikke aktuell her allerede. Stephen Wearne, George Lloyd og Mikey O’Neill var cuptied.