Status på troppen

Lørdag spilles siste serierunde. Samtidig vil man nok se enkelte spillere i den stripede trøya for en siste gang.

Vi tar en statusoppdatering.


Keepere:

James McKeown – vil nok sveipe rent bord som Årets Spiller. Skal ha sendt brev til fotballforbundet i San Marino og informert om at bestefaren hans bodde i mikrostaten frem til 50-tallet. Blir han landslagsspiller kan han komme i fokus hos andre klubber. Under lang kontrakt med Grimsby til sommeren 2021.
Ollie Battersby – stortalent som har fått kontrakt frem til 2021. Vil ikke lenger kunne spille for U18-laget og vil kanskje ha godt av et utlån. Grimsby har hatt et par keepere på prøvespill i løpet av vårparten.
Sam Russell – den spillende keepertreneren har stått for reservelaget for å holde formen vedlike. Holder ennå et greit nivå, men 36-åringen truer ikke McKeown.


Forsvar:

Reece Hall-Johnson – er vel få som slår han i gym’en og har bevist at han takler å spille stopper tross sin lave høyde (173 cm). Litt variable prestasjoner med ball og må finne flyten for å fungere. Kontrakten hans går ut etter sesongen. En grei League Two-spiller, men om Jolley sikter høyere kan det være han slippes. Er fortsatt bare 23 år og jeg håper han får ny tillit.
Sebastian Ring – den første svensken som ble hentet i vinter. Teknisk god med ball og ivrig fremover. Noen plasseringsproblemer i 3-5-2 og har blitt tatt på både fysikk og fart. Det ble en lang sesong på Sebbe og han virket sliten på tampen. En spiller som kan blomstre etter en velfortjent ferie og en god preseason. Kontrakt til neste sommer.
Ludvig Öhman – ble hentet fra Brommapojkarna for en symbolsk sum i januar. Fikk raskt kultstatus for sin uredde stil. Gikk glipp av den siste måneden med en hamstringskade. Tar ligaens tøffe stil med glans, litt uvøren i stilen og lager mange dødballer. Ble også utvist en gang og plukket flush i gult. Kontrakt til 2021.
Danny Collins – superveteranen med Premier League-erfaring fyller 39 år i august. Litt mer skadeproblemer denne sesongen. Fantastisk på hodet og som en leder og kaptein, men skal Grimsby utvikle seg trenger en mer fart der bak, ellers blir hele laget skadelidende med å måtte ligge dypt. Utgående kontrakt og jeg er redd det er kroken på døren denne gangen.
Joe Grayson – leiesoldaten fra Blackburn lurte nok lenge på hvorfor han ble hentet da han ikke en gang var i troppen en stund. Det ble litt mer spilletid på tampen da «halve» troppen var skadd. Vi så at han hadde en venstrefot med Championship-kvaliteter, men store mangler i resten av spillefasene. Kan ha godt av å bli leid ut mer og bli tøffere enn hva U23-fotball gir, men om det blir i Grimsby er noe usikkert.
Harry Davis – stopperens kontrakt går ut i sommer, men det skal være en opsjon for et nytt år ved x-antall kamper. Til tider strålende, men må ha gode spillere rundt seg til å lede. Så noe vaklevorent ut i 3-5-2 uten Collins ved sin side. Blir nok med videre om han selv vil.
Alex Whitmore – har samme avtale som Davis med opsjon for nok et år. Det ble etter hvert mye benkesitting for Alex. Prøvde seg også litt på backen. En liten mistanke om at han fordufter, men har muligens nok kamper til å kunne kreve ny avtale.
Luke Hendrie – var fantastisk frem til og med januar. Etter å ha signert permanent overgang falt prestasjonene noe sammen med resten av laget. Fremdeles en av våre beste spillere. Slepen fot, men havnet ofte på mellomdistanse i 3-5-2. Gikk gradene i Manchester United og er meget godt teknisk skolert.
Mattie Pollock – supertalentet som fikk proffkontrakt til 2021. Fortsatt kun 17 år og da er det ikke alltid like lett å få spilletid i en såpass krevende fysisk posisjon som stopper. Kanskje litt for tung til å få matching som back også? Kanskje bør sønnen til Jamie Pollock ta en sesong med utlån ned på nivå fem eller seks, mye avhenger av hvem vi får signert i sommer. Er en spiller som raskt kan blomstre under tillit og bli en ny Ryan Bennett, men våger man å ta sjansen på det allerede neste sesong?


Midtbane

Jake Hessenthaler – kanskje sesongens beste utespiller? Satt faktisk litt på benken i starten av sesongen da man enda hadde troen på John Welsh og Mitch Rose… Vil ta fatt på sitt siste år under kontrakt og fansen mener han bør få tilbud om forlengelse. Defensiv midtbanespiller som løper og løper. Presis med ballen. Nesten 200 kamper for Gillingham på et høyere nivå og det spørs vel om Grimsby ikke må vise ambisjoner om opprykksplaner neste sesong?
Elliott Whitehouse – uheldige Elliott mistet hele sesongen med korsbåndskade påført i preseason. Var inntil da ansett som vår beste sommersignering. Har kunnet trent mer og mer i vår og ventes å være klar til å gi 100% når spillerne returnerer på feltet i sommer. Har selv sagt at han ønsker å betale tilbake til fansen. Kontrakt til neste sommer. Spent på hvor raskt han kommer opp på gammelt nivå.
Harry Clifton – he’s one of our own.  Den lokale helten blir nok årets unge spiller selv om han hadde en formdipp i vår. Når man ser på moderne statistikker ser man at Harry er den av Grimsby-spillerne som løper mest under kamp. Har kanskje ennå noe å lære taktisk, men i følge manager Jolley har han potensiale til å kunne spille i Championship og kanskje enda høyere. Kontrakt til 2021.
Martyn Woolford – på utgående kontrakt. Den gamle vingen har ikke lenger fart, men har vært smart i en trio på midten. Har rukket å bli 33 år, noe som muligens taler mot han. Ikke alltid like populær blant fansen, men jeg synes han er kraftig undervurdert. Har startet opp en egen business, noe som kan tyde på at han vil trappe ned.
Max Wright – kom nyss tilbake fra utlån til Boston så godt som hele sesongen. Har nytt godt av å få matching på nivå seks samtidig som han har trent med Grimsby. Har noe ekstra ved seg og kan bli en sensasjon neste sesong om han får sjansen. Det som taler mot han er at Michael Jolley har en hang til wingbacker, mens Max er langt mer offensiv i stilen. Kontrakt i en sesong til.
Elliot Embleton – var innleid fra Sunderland. Grimsby tok knapt poeng eller goala etter at Embleton ble skadd på vårparten. En fremtidig stjernespiller med kamper for England U20. Om Black Cats rykker opp til Championship kan det være at veien til førstelaget blir lengre for midtbanespilleren? Virker å trives i Cleethorpes og The Mariners er nok en sterk kandidat om utlån blir aktuelt i nok en sesong.
Jock Curran – unggutt som fikk proffkontrakt i april. Defensiv midtbanespiller som ikke er redd for å kaste seg inn i taklinger. Anfører for juniorlaget som var i tittelrace hele sesongen. Faren Terry var fotballhelt på 70- og 80-tallet, var faktisk innom Grimsby i 1987. Det har ikke blitt oppgitt hvor lang avtale han har fått, vi antar en sesong. Blir trolig utleid.
Brandon McPherson – satt på benken som første års junior denne sesongen. Har ikke proffkontrakt. Leken kantspiller som ble en youtube-stjerne etter en perlegoal for juniorlaget. Venstrekant slash spiss som Neil Woods tok med seg fra Walsall. Har hårfrisyre som en stjerne, men har tynt grunnlag å vurdere han på.


Angrep

Kristian Dennis – ble leid inn fra bunnlaget Notts County. Litt underlig at et lag i trøbbel slapp sin stjernespiss, men han ble jo ikke brukt særlig. Pådro seg nylig en hofteskade og er tilbake i Nottingham hvor han får behandlinger. Skal ha kontrakt på Meadow Lane for ett år til, men synes ikke å bli værende. En goalgetter av rang når han er på. I Grimsby har han slitt med å finne rytmen, er nok avhengig av å ha gode spillere rundt seg for å fungere. Alene har han ikke nok motor, noen kilo for mye. Spørs vel om han ønskes med videre?
JJ Hooper – utleid til Bromley. Hans leieavtale gikk ut til 30. april og han kan i teorien være aktuell for siste seriekamp mot Crewe. Tviler på at det skjer. Virker å ha hjemlengsel mot London. Var så imponerende på tampen av forrige sesong hvor han viste sitt potensiale, litt synd at det ikke riktig fungerte. Utgående kontrakt og kan ikke se at han får nytt tilbud.
Jordan Cook – hardtarbeidende spiss som scoret i faser. Cookie startet sesongen forrykende med en perlescoring mot Macclesfield i andre serierunde. Dabbet så av og ble mye benket. En del skader ødela også. Viktig førsteforsvarer, men blir aldri den 20-mål-per-sesong-spissen alle jakter på. Ble hentet fra Luton forrige sommer og har kontrakt for en sesong til. Litt smågal type som det er lett å elske.
Harry Cardwell – høyreist spiss og et oppspillspunkt. Ennå relativt ung med 22 år. Kontrakt for en sesong til. Bekymringsverdig skadehistorikk. Fikk omsider åpnet målkontoen denne sesongen, men må snart begynne å bevise at han er mer en ung og lovende. Gikk gradene i større klubber som Hull og Reading, men var mye utleid til mindre klubber.
Charles Vernam – offensiv spiller med kontrakt i en sesong til. Svært anvendelig da han kan benyttes i alle offensive posisjoner fra midtbane og opp. Det blir kanskje også hans svakhet da han slet med å erobre en fast posisjon. Var supertalent i Derby og var i sin tid toppscorer i Europa på U23-nivå. Har påvist en uhelbredelig defekt i kneet som han må leve med ut karrieren. Er nok best i en 10-errolle, men hadde stor konkurranse der av Clifton og Embleton. Har noe ved seg i gode stunder, men det kan være langt mellom høydepunktene.
Ahkeem Rose – lagets raskeste spiller. Med aner fra Jamaica er det som om vi har en toppsprinter på banen, men det er sjeldent vi har fått sett han dra nytte av det på førstelaget. Typisk spiller som herjer mot svakere lag, men har nok ikke helt tatt dette nivået ennå. Ekstremt fysisk potensiale, men trenger mye spilletid. Var mye hvassere med en gang han returnerte fra Boston i høst, en skygge av seg selv i våres. Ett år igjen av kontrakten. Stor favoritt hos fansen.
Brandon Buckley – stortalent som fikk proffkontrakt i april. Ryktene sier at han fikk kontraktforslaget allerede for ett år siden da det har vært storklubber som har oppdaget han. Slepen spiller, men mangler nok ennå litt fysikk. Barnebarnet til managerlegenden Alan Buckley bør nok leies ut for matching. Har vært i klubben siden har var ni år. Faren Adam Buckley spilte også for Grimsby, men ble mest kjent da han ble arrestert etter å ha nasket fra medspillernes lommer under sin tid i garderoben til Lincoln City i 2003.
Rumarn Burrell – en av U18-spillerne som fikk proffkontrakt. Spiss som på sine to sesonger på juniorlaget scoret imponerende 32 mål. Som Rose svært rask, men virker litt coolere foran mål og har smartness i spillet. Fikk litt spilletid på tampen av sesongen. Må nok leies ut for å få matching, ennå ganske så skinny i kroppen.
Wes Thomas – på utgående kontrakt. Lagets toppscorer har ikke vært involvert siden Oldham-kampen. Ryktene sier at han gikk fysisk i tottene på manager Jolley etter en krangel om hvordan fotballen ble spilt. Det skal ha vært en splittet garderobe der og MJ har muligens mistet noe av garderoben etter den hendelsen? Mistenker at han har trent med juniorlaget ut kontraktstiden, har blitt bekreftet at han ikke har en fremtid i klubben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.