Fortsatt i karantene


Grimsby har fått tre kamper utsatt grunnet korona hos en av sine spillere. Treningsanlegget stenges i to uker og spillerne vil først bli testet når dem returnerer.

Det er hovedtrekket i et kaos hvor det synes som om klubbene selv kan legge føringer på hvordan dem skal håndtere smitteutbrudd.

Stevenage hadde også et utbrudd i troppen, men her testet man alle spillerne og fikk påvist smitte hos tre spillere. Samtidig skulle lørdagens kamp mot Bradford bli spilt. En lignende situasjon i West Ham ga også grønt lys for spill samme kveld.

For Grimsbys del ble man rådet til å vente i fem dager før man testet spillerne da sykdommens inkubasjonstid regnes å være så lang. Så ble det plutselig lagt frem et krav om at treningsanlegget skulle stenges i fjorten dager.

At det koster £5000 for hver gang man tester kan også ha spilt inn i dette, samtidig som det trolig er politikk fra klubber som nå ikke lenger ønsker å fullføre sesongen med tomme tribuner? Vel det er mange løse tråder her som får fansen til å gjette.

I en offisiell melding fra klubben heter det som følger:
“Grimsby Town Football Club kan bekrefte at våre to neste kamper mot Bradford City og Hull City har blitt utsatt.

“Etter medisinske råd gitt fra EFL har vårt eget medisinske team i linje med de rådene retningslinjene fra styresmaktene sendt førstelaget og trenerteamet i selvisolasjon grunnet en positiv Covid 19-test i troppen vår.

EFL har bekreftet nyheten, men har også sagt at dem vil undersøke omstendighetene rundt avgjørelsen.

Reglementet er dog meget uklart. Grimsby-spilleren som testet positivt var Jock Curran, spilleren er fortiden utleid til Spalding United, men selv om han spiller kamper for dem i helgene så har dem turet på i non-league. Spalding United spilte kamp på lørdag som var og har neppe testet seg om det ikke har vært noen sykdomstegn. Så skal det sies at viruset knapt slår ut på unge folk med god helse…