«Norsk» spiller i Grimsby

Knut Anders Fostervold er den eneste nordmannen med offisielle kamper for Grimsby. Stian Thomassen fikk også en kamp mot Trelleborg på prøvespill for fiskerne under preseason sommeren 2001.

Bård Borgersen, Bernt Hulsker, Frode Kippe, Arne Vidar Moen og Gunnar Aase var også spillere som ble snuset på rundt årtusenskiftet da Lennie Lawrence var manager. Mens Øyvind Hoås har vært ønsket i nyere tid.

Men om vi drar strikken litt lengre er det flere «norske» spillere. Dansken David Nielsen er kanskje den mest kjente han var jo i Start og Brann, mens noen også vil huske franskmannen Mickael Antoine-Curier fra tiden i Vard Haugesund.

Chima Okorie er det kanskje ikke alle som har fått med seg.

Nigerianeren fikk en kort karriere for Grimsby, men rakk å bli en kulthelt.

I sin debut ble han kåret til banens beste. Han fikk totalt seks kamper og en scoring for fiskerne før han brakk beinet.

Etter tiden i Grimsby dro han til Norge hvor han spilte for Sogndal.

Jeg møtte faktisk Chima på et hotell i Haugesund sommeren 1995 da han forberedte seg til en seriekamp mot FK Haugesund. Brannalarmen gikk på hotellet og alle gjestene trakk ned i lobbyen.

Chima var en artig fyr med svært godt humør. Da jeg senere mailet med han var han interessert i å høre om unge norske talenter til sitt agentvirke.

Chima scoret over 300 mål på femten år i indisk fotball. I tillegg til å spille for Grimsby var han innom Peterborough og Torquay i England, samt Ikast i Danmark.
De siste årene har han jobbet som trener.

Har du hatt noen møter med Grimsby-spillere?