Oppkjøring til sesongstart

Onsdag ettermiddag ble en hard dag for Grimsby Town-spillerne da de dro til Cleethorpes-stranden for å trene. Men trening er ikke det viktigste å bekymre seg for nå da mye tyder på at alle klubbene i Fotball Conference-ligaen kan få mindre sponsorpenger neste sesong.

De siste seks årene har Fotball Conference-ligaen hatt en avtale med Blue Square Bets, som har vært delaktige i å samle inn penger for de forskjellige klubbene. Men kontrakten løp ut forrige sesong, og det ser ikke ut til at de ønsker å fornye.

Conference-manager Dennis Strudwick har vært på leting etter nye sponsorer, men letingen har ikke lykkes ennå. Effekten av mangel på sponsorer betyr at hvert lag kan miste opp til 20. 000 pund i sponsorpenger neste sesong, som kan få store konsekvenser for klubbene i ligaen.

For eksempel kan det hende at Grimsby Town ikke har råd til å skaffe seg hverken ny keeper eller forsvarsspiller som er sårt treng i arbeidet med å jobbe seg opp til League Two innen neste sesong. Til tross for dette har Grimsby skaffet seg Patrick McLaughlin, som mest sannsynlig kommer til å bli en av nøkkelspillerne kommende sesong.

Før sesongen starer har klubben organisert en vennskapskamp mot Bradford City, som kom helt til finalen i Capital One Cupen forrige sesong. Grimsby Town må gjøre seg klare til møtet med Bradford, og ulike treningsmetoder slik som på stranda skal hjelpe dem å nå målene sine.

Langoddsen for at de vinner mot Bradford er ikke stor, men med McLaughlin i troppen er det knyttet store forventinger til klubben både mot Bradford og i kommende sesong. Kampen skal spilles 23. juli på hjemmebane, som vil bli en fin oppvarmingskamp før sesongen starer 10. august.

Grimsby Town er plassert i en lavere divisjon enn tippeligaen, men har likevel stor støtte fra supportere i England og Skandinavia, som står sammen med laget i tykt og tynt, hvor målet er opprykk i løpet av neste sesong.