Leier Gibson ut året


Grimsby har fullført en låneavtale med Newcastle U23 sin venstreback Liam Gibson. Avtalen har en varighet til januar 2020.

22-åringen var i sin tid regnet som et kjempetalent og i 2016 debuterte han for førstelaget i en vennskapskamp mot Lillestrøm på La Manga. Han har også en kamp på benken i Premier League fra mars 2016.

En alvorlig tarmsykdom, ulcerøs kolitt, skulle dog holde han ute i halvannet år. Tilstanden var på et tidspunkt livstruende og han gjennomgikk fire operasjoner.

I august i fjor returnerte han for Newcastle U23 og han spilte faktisk venstreback mot Grimsby i Checkatrade Trophy forrige sesong, før han på nyåret gikk på lån til Accrington Stanley hvor han fikk to assists på fem kamper.

Newcastle har ennå troen på spilleren og ga han en ny kontrakt i sommer. Nå blir han altså utleid til Grimsby som trenger back up på venstrebacken hvor man kun har Sebastian Ring.

Liams lillebror Lewis spiller forøvrig for Everton U23.

Spilte bak låste dører


Grimsby spilte tirsdag en treningskamp borte mot Hull på deres treningsanlegg Cottingham. Kampen gikk over 4×30 minutter.
I følge rapportene hadde James McKeown en god dag på jobben og holdt Grimsby inne i kampen, men etter 85 minutter tok hjemmelaget føringen.
I den siste av fire perioder slapp vi inn to mål til slik at det ble 0-3 tap.

Hull City – Grimsby 3-0
Cottingham

Hulls mål: Jackson Irvine 2, Keane Lewis-Potter

Grimsby (4-3-3): Ukjent lag – men man kan tyde flere kjente fjes fra bildene her.

Jordan Cook var tilbake i trening og fikk spilletid her. Charles Vernam (ankel) og Harry Cardwells (legg) skader vil nok holde duoen ute i et par uker til slik at de må ha sin egen preseason når sesongen er i gang.

Leiesoldat inn snarlig

Grimsbys femte overgang er nært forestående. Michael Jolley skal ha bekreftet ovenfor Grimsby Telegraph at han vil få inn en forsvarer på lån i løpet av uka. Samtidig betyr det at ingen av sommerens prøvespillere vil få kontrakt.

Det spekuleres i om denne spilleren er Blackburns Joe Grayson, en spiller som var innleid forrige sesong og som ble varmere i trøya etter hvert.

Det betyr at verken Alex Penny, Jack Senior, Tyler Garratt eller Charlie Fox vil få avtaler.

Om man låner et talent av en storklubb i seks måneder kan det f.eks åpne opp for at man i vinter igjen benytter seg av det svenske markedet hvor spillere går ut av kontrakter på vinteren. Et navn som da dukker opp er Eskilstuna Gustav Jarl som har imponert kraftig den siste tiden.

Med James Hanson, Matt Green, Moses Ogbu, Elliott Hewitt og en forsvarer på lån nærmer troppen seg komplett, men det pågår prosesser rundt ytterligere to spillere for permanente overganger.