Reisebrev fra Jard Berg

Supporter Jard Berg har sendt inn reisebrev fra bortekampen mot Leyton Orient som ble spilt lørdag 11. januar.

Fotball kan også gi glede i januar måned!

Tidlig lørdag morgen (06:04) stod undertegnede klar på Lillestrøm stasjon klar for avreise mot London.
De 7 andre reiste fra Bergen fredag kveld, men ettersom jeg måtte på et jobbarrangement fredagen kom jeg en dag senere.

En forventningsfull morgen, og innen noen timer skulle man få se sin andre kamp med Grimsby Town.

Turen gikk raskt innom SAS Loungen på Gardemoen før SK 803 skulle ta meg over fjorden og til London Heathrow.

Etter ankomst i London gikk turen til sentrum for å møte resten av reisefølget.

For 3 av dem var det første gang på kamp mens 5 av oss også var å så Stevenage – Grimsby Town høsten 2018.

Når klokken nærmet 1200 var vi på vei mot Leyton.
Leyton var en trivelig plass i utkanten av London og alle vi møtte var flotte mennesker.

Vi var på jakt etter våre egne supportere, og valget falt på Leyton Technical Pub. En klassisk og grei pub med et typisk engelsk toalett dypt nede i kjelleren.


Det er noe spesielt i å være norsk i forkant av kampene. Der man på kamper med lag hvor billettene til kampen koster mer enn reisen og man bare treffer turister så treffer man kun ekte supportere her.
Det hele føles ekte, de har alltid vært fan av klubben sin og ingenting kan endre på det.
Og de ønsker oss velkommen med en varme og glede man møter få andre plasser.

Det spesielle er at de også gjerne byr på en øl til en eller flere i reisefølget. Dette til tross for at de kanskje bruker alt de eier og har på reisene til å følge laget sitt.
Det var også hyggelig å bli gjenkjent fra sist kamp vi var på!

Når vi kom til Leyton Technical litt over 12 var det ikke så mye folk der, men det ble gradvis fylt opp og etter kl 1400 var det ikke mulig å slippe inn nye gjester da det var fullt.

Det var supportere i alle aldre, man kan kanskje tenke seg at det var gutter fra 10 års alderen til bestefar på 85. I tillegg var det en god del voksne damer som var på tur denne lørdagen.

Stemningen bygde seg opp til kampstart og kl 1430 var vi innenfor stadionporten.
Borteseksjonen på Brisbane Road var ikke av det nyeste slaget, men etter en rask sikkerhetssjekk ble vi ønsket velkommen med et varmt håndtrykk av en lokal representant fra Leyton Orient.

En rask burger ble fortært før man fant seg en god plass midt i kjernen.
Det var hele 1278 bortesupportere denne lørdagen og for et liv de skapte. Her snakker man om å følge laget sitt i tykt og tynt.
I tillegg til oss 8 norske var det også en hyggelig busslast fra Aalst i Belgia til stede på kampen. De bidro også godt til liv og etter det som er meg bekjent så er dette en vennskapsklubb til Grimsby Town.

Sanger som ble brukt mye underveis var : «We are from Grimsby, who the f##k are you» (kanskje de sang «we are Aalst and Grimsby, who the f##k are you» men hvem bryr seg?) , “We only sing when we fishing» og “Mariners”

Kampen har man vel gjerne allerede lest et godt referat av, men kort fortalt så var det en stillingskrig i 1. omg med noen sjanser her og der.
I det 74 minutt eksploderte derimot borteseksjonen da Billy Clarke sendte Town i ledelsen med en lekker lobb over Leyton O. sin keeper.
Det ble et voldsomt press mot målet til Grimsby det siste kvarteret og fra tribunen ble det sendt kommentarer til motstanderenes spillere og supportere som ikke slippes igjennom noen sensur i England eller i Norge.
Dessverre ble det laget et unødvendig straffespark på overtid som Leyton scoret lett på.

Her kommer man tilbake til det ekte, supporterene deppet ikke selv om og spillerene ble takket av som helter og sangen om Ian Halloway runget etter kampslutt når han takket for støtten.

Opplevelsen med å være tilstede var enestående og det er absolutt en kamp å anbefale å reise på om man tar turen over til «balløyen»

Søndagen kom og et godt tips til denne dagen er å ta pubrunde med undergrunnen, maks en enhet per stopp gjør at man kan få sett mye av London!

Mandagen ble brukt til noe, kanskje veldig lite shopping før vi fikk satt oss med på nytt hvor vi lo oss igjennom det vi hadde gjort i helgen og ny reise kom under planlegging!

For det blir definitivt ikke siste kampen med Grimsby vi reiser på, ekte fotballglede, ekte følelser og The Mariners skal man ikke kjimse av!

#UTM #gtfc

Med vennlig hilsen

Jard Berg

Greit med poengdeling


Ian Holloway gjorde minimalt med endringer, men Josh Benson fikk sin første kamp fra start da han som ventet tok plassen til skadde Jake Hessenthaler.
Mye vind og dårlig spill i starten før Grimsby tok ledelsen på ypperste vis. Fra et defensivt innkast gjorde vi fjorten trekk innen laget før Charles Vernam dunket inn fra kort hold.
Målet løftet Grimsby som var over FGR. Det var derfor mot spillets gang at Odin Bailey utlignet med et perleskudd det var lite å gjøre med.
FGR tok så over og hadde snudd kampen etter 50 minutter da Jack Aitchison ga 1-2.
Grimsby svarte kjapt ved Anthony Glennon som tok vare på nedfallsfrukten da Hanson vant duellen på Cliftons legg.
Kampen dødde hen den siste halvtimen. Spillerne virket slitne, men det ble ikke bedre av bytter.
På overtid gikk Max Wright i bakken, men dommeren hadde nok rett da han lot spillet gå.

Grimsby – Forest Green Rovers 2-2
Blundell Park, 4675 tilskuere

Mål: 1-0 Charles Vernam (Clarke) 19′, 1-1 Odin Bailey 32′, 1-2 Jack Aitchison 50′, 2-2 Anthony Glennon (Hanson) 53′

Grimsby (4-3-3): 1. James McKeown – 2. Luke Hendrie, 5. Ludvig Öhman, 25. Mattie Pollock, 33. Anthony Glennon – 20. Josh Benson, 15. Harry Clifton (21. James Tilley 55′), 10. Elliott Whitehouse (19. Max Wright 82′) – 16. Billy Clarke, 9. James Hanson (7. Matt Green 82′), 18. Charles Vernam. Innbyttere: 6. Luke Waterfall, 22. Elliott Hewitt, 23. Sam Russell, 26. Brandon Buckley.

Gule kort: Harry Clifton 35′, Luke Hendrie 91′

Viktige Jake Hessenthaler er trolig ute i lang tid. I tirsdagens kamp pådro han seg brukket ribbein, leddbåndskader rundt skulderen og kragebeinet, samt en punktert lunge. Grimsby signerte Bradley Garmston og Elliot Grandin på transfer deadline day, men ikke innen fristen for å få dem spilleklare her.
Ahkeem Rose skal ha trent lett de to siste dagene etter hamstringproblemer.
Skadelisten: Ollie Battersby, Harry Cardwell, Harry Davis, Jake Hessenthaler, Jordan Cook, Ahkeem Rose.

iFollow | BBC | Fakta | Livetekst | Tabell