Sommerens overganger

Paul Hurst har ikke ligget på latsiden i sommer. Troppen var så og si på plass da laget vendte tilbake til treningsfeltet i starten av juli.

Men hvem er de? Vi har tatt en nærmere kikk.

Joel Grant – offensiv spiller som kan spille både kant og spiss. 33-åringen er født i England, men har 14 landskamper for Jamaica. Joel gikk gradene i Watford og fikk også 7 kamper for dem i Championship. Totalt har han 77 mål på 469 kamper hvor brorparten har vært i League One og League Two. Sist var han å se i League One-klubben Swindon Town, men etter kun 12 kamper der sist sesong ble han frigitt.

Adam Crookes – 23 år gammel venstreback som ble hentet 9. juli. Adam startet i akademiet til Nottingham Forest hvor han var i 14 år. Han var også kaptein for deres U18-lag. Under sin periode med Forest var han lånt ut til Guiseley, Lincoln og Port Vale. Hans lån til Port Vale ble omgjort til en permanent overgang sommeren 2019.

Erico Sousa – tidligere portugisisk U19-landslagsspiller. Kantspiller som sist var med Darlington hvor han var meget effektiv på nivå seks. Har også spilt i Slovenia for Celje, men flyttet til England som tiåring. Hans første klubb i England var Manchester Cirt. Siden har han vært i Barnsley, Accrington Stanley og Tranmere.

Michee Efete – 24 år gammel back som har spilt på Island. Startet i Crystal Palace, men gikk gradene i Norwich og det var her han ble lånt ut til Breidablikk. Sist sett i Wealdstone, har også vært innom andre klubber i lavere divisjoner deriblant for Torquay i National League. En landskamp for Kongo U21, men ble født i London.

Ryan Taylor – 33 år gammel spiss som kom inn i Play Off-finalen for Newport sist. Nok en spiller som kommer etter anbefalinger fra Padraig Amond, men Hurst kjenner også til han fra tiden de var lagkamerater i Rotherham. Stor og sterke med over 60 mål på omlag 450 profesjonelle kamper. Har rykket opp tre ganger fra League Two.

Ben Fox – defensiv midtbanespiller som hele karrieren har vært Burton Albion. Siden debuten i 2016 har det kun blitt 52 kamper for klubben som har vært i Championship og League One denne tiden. Ben har derimot vært utleid til en rekke klubber på lavere nivå, Tamworth og Solihull på nivå seks og Gateshead og Barnet på nivå fem. 23-åringen hadde et ni måneders langt avbrudd grunnet en kneskade, men returnerte tilbake i spill i mars 2020.

David Longe-King – er en høyreist stopper på 193 cm. 26-åringen kommer med sterke anbefalinger fra Padraig Amond i Newport hvor dem var lagkamerater sist. Selv om han nå kommer fra League Two-nivå er han mest bevandret i non-league. Colney Heath, St. Albans, Dunstable Town, Ware og Biggleswade står på listen over klubber, samt lån i Northwood, Dunstable og Barton Rovers. I 2019 fikk han en landskamp for England C da han spilte for Biggleswade på nivå seks! Hurst la merke til spilleren da han spilte for Newport mot Grimsby og skal ha speidet mer på han siden.

Ryan Sears – er høyreback som også kan spille som stopper. Han gikk gradene i League One-klubben Shrewsbury og var ikke i tvil da gamletrenerne Hurst og Doig viste sin interesse. Spilletiden på nivå tre har vært begrenset for 22-åringen, han var også uheldig å bli skadd da han endelig kapret til seg en plass. Ryan har også hatt leieopphold i den Walisiske toppserien for hjembyen Newton, samt for Telford på nivå seks. Ryan er waliser og har vært i troppen for Wales U21 uten å få kamper.

John McAtee – spissen jobbet med Hurst både i Shrewsbury og Scunthorpe. Forrige sesong fikk han 32 kamper for League Two-klubben Scunthorpe. Ikke en notorisk målscorer, men han liker seg nok best i rollen som falsk 10er.  Fra Salford i Stor-Manchester og var et stortalent i Shrewsbury da Paul Hurst og Chris Doig var der, så trenerduoen vet hva han er god for.  Har kamper i League One med Shrewsbury, men var stort sett lånt ut. Fikk kamper på nivå seks og syv for klubber som Halesowen, Telford, Ashton og Curzon Ashton.

Shaun Pearson – stopper vi husker igjen fra årene 2011 til 2017, da hadde Hurst også jobbet med han i Boston sammen med Rob Scott. Etter tiden i Grimsby har han vært i Wrexham, hvor han også har fått legendestatus. Var i ferd med å forlenge med den Hollowood-eide klubben da Grimsby tok kontakt i sommer. Grimsby var den eneste klubben han ikke kunne si nei til, dama er jo fra Grimsby så da var det et lett valg. Har jo ennå bestekompisen James McKeown i klubben fra forrige periode. Shaun var jo forlover for James da han gifta seg.

Luis Adlard – spiss tatt opp fra juniorlaget. Han fikk kontraktstilbud sammen med Evan Khouri og Jaz Goundry. Fotballsmart og rask, men noe lett i kroppen. Har allerede fått en smak på førstelagsfotball. Fra det gode juniorlaget til Neil Woods og var toppscorer der forrige sesong. Også en meget habil cricketspiller som fortsatt spiller i en liga på sommeren for det lokale laget!

Jaz Goundry – ungt stoppertalent fra egne rekker. 17-åringen har en bratt læringskurve foran seg, men høyden er der allerede da han måler 193 cm! Hardhausen har tidligere drevet med boksing og rugby, så han er nok ikke redd for å bruke fysikken.

Evan Khori – midtbanespiller på juniorlaget, men benyttet som venstreback for A-laget på tampen av forrige sesong. Evan avventet noe med å signere da det var interesse fra andre klubber, men ble annonsert av klubben i slutten av juni. Khouri er londongutt og gikk gradene i West Ham, men har spilt to sesonger for juniorlaget.