Bokanmeldelse: «It’s Not All Black & White»

John McDermott biografien «It’s Not All Black & White» gir et fint innblikk i hva som skjedde bak garderobedørene på Blundell Park mellom 1987 og 2007.
Boken ble sluppet i slutten av august og grimsbynorge.com har lest den.

Macca er en av de største legendene Grimsby har hatt. Ikke for å ha scoret masse mål (13), men for å være trofast i en ny tid. Det stod da heller ikke på tilbudene fra bedre klubber som det fremkommer i boken.

Totalt ble det 754 kamper for Grimsby, men fakta er at Middlesbrough-karen egentlig hadde blitt vraka fra klubben da han var juniorspiller. Med kun 170 cm på strømpelesten er han nemlig ikke den mest naturlige spilleren man signerer i en fysisk liga.

Mens Kevin Drinkell biografien «Drinks All Round» nesten gikk til det kjedsommelige i oppsummering av kamper og mål føler man at McDermotts bok holder et langt høyere tempo. Det gjør boken svært lesbar, men av og til føler man det går litt for fort i svingene. Vi kunne godt ha dvelt mer, men så er undertegnede i overkant interessert i Grimsby også.

McDermott er heller ikke så privat som Chris Hargreaves var i «Where’s Your Caravan?», men det står ikke på svært gode anekdoter om lagkamerater.

For dem som har fulgt Grimsby tett de siste 25 årene kommer det ikke frem så veldig mye nytt om klubbdriften, men boken er krydret med elleville historier blant annet om turene til Sverige og Danmark rundt årtusenskiftet.

John skriver også om sin store respekt for tidligere formann Bill Carr som han mener skal ta mye av æren for suksessen i sin første tid i klubben.

Hans store respekt for Alan Buckley kommer frem, men det står vel mellom linjene at treningsmetodene hans ble for gammeldagse til slutt.

Historien rundt slagsmålet mellom Brian Laws og Ivano Bonetti får også et mer nyansert bilde.

Her gis det detaljer om pengebruket til Lennie Lawrence som levde godt på ITV-pengene, mens vi forstår at Paul Groves hadde en svært vanskelig ryddejobb etter han.

Etter å ha levd som en konge på kontrakten han fikk fra Lennie Lawrence innrømmer McDermott at han nærmest betalte for å spille for klubben de siste sesongene hvor det var store omveltninger i klubben både på spiller og managersiden.

Etter at han la opp var han nær å få managerjobben i Grimsby. Slik skulle det ikke gå nå er han assistenttrener i Harrogate på nivå seks.

Alt i alt er «It’s Not All Black & White» en bok jeg lett anbefaler til andre norske Grimsby-supportere som har fulgt klubben de siste tiår.
Boken kan bestilles her.

Dette er en flott bokhøst for dem som er glad i Grimsby. Nå venter vi på neste slipp som er Alan Buckley biografien, den ventes 11. november.