Intet nytt fra østfronten

I dag slapp Grimsby en oppdatering rundt situasjonen med Rob Scott, hvor dem vel sier at dem ikke kan fortelle noe.

Nå har det gått to uker siden Aswad Thomas fikk direkte rødt kort like før pause i kampen mot Nuneaton. Nede i garderoben skjedde det noe mellom trener Rob Scott og Aswad Thomas. Hva som skjedde er det flere spekulasjoner om, men det virker klart at det ble voldelig.

Håpet er at klubben kan sette et punktum i saken for å slippe flere spekulasjoner og å komme seg videre.

Om klubben skal bevare sitt renomme og unngå rettssaker er det nok lurt å tie, men fotball er i underholdningsbransjen og supportere føler et krav på å vite.

At Rob Scott har et temperament er det ingen tvil om. Et youtubeklipp hvor han ber fansen om å holde seg «fuckings» hjemme om dem ikke liker hva dem ser ble legendarisk.

Grimsby har en lang historie med famøse situasjoner rundt trenere.

I 1996 var det legenden om en flyvende tallerken med kyllingvinger som trener Brian Laws kastet på sin italienske stjernespiller Ivano Bonetti. Også den gangen holdt man knyst for å unngå saksøking. Senere har det kommet frem at Laws regelrett ga Bonetti en strak venstre i garderoben.

Så i 2009 hadde formann John Fenty et møte med trener Mike Newell i baren på Blundell Park. Situasjonen ble opphetet og en full Fenty kastet en stol i gulvet og trakk i slipset til Newell, før han ettersigende tilbød Newell å «gjøre opp» på parkeringsplassen utenfor. Newells svar kom etter den påfølgende sparkingen – saksøking på £50 000 i tapte inntekter. Retten satt senere den summen til £5 000.

Grimsbys mediehåndtering i denne saken har vært svak. Man har dysset det hele ned for å unngå et mediesirkus, men det går ikke an å dysse ned en slik sak. Fakta kommer til overflaten før eller senere.