Her er laget, Paul

Seks års ventetid er over på lørdag, men hvem starter mot Morecambe? Sommeren eksperiment med 4-2-3-1 gikk som det pleier – man går tilbake til start med 4-4-2. Vår vurdering er derfor lagt opp etter denne formasjonen.

Keeper – JAMES MCKEOWN
I mål sier valget seg selv. James McKeown (27) har vært fem år i klubben og er sammen med Shaun Pearson og Craig Disley de lengstværende spillerne i klubben. Fjorårets hjernehinnebetennelse (viral meningitt) satte han nok noe tilbake, men tabbene ble lagt bak seg. Han har fortsatt lite eller ingen konkurranse. Keepertrener Andy Warrington (40) leverer ennå varene akkurat som da han var lagkamerat med Paul Hurst i Rotherham, men som ligaklubb bør vi ha bedre dekning i denne posisjonen!

Høyreback – BEN DAVIES

Ben Davies (35) var årets spiller i Portsmouth forrige sesong. At han nå spiller i Grimsby kan vi nok takke dama Lisa Wheelton for. De to traff hverandre som kjent i bryllupet mellom tidligere Grimsby-spiller Daryl Clare og Lisas søster Victoria tilbake i 2005. Lisa er fra landsbyen Ashby-cum-Fenby åtte kilometer sør for Grimsby og nå ville hun hjemover med barna. Et skikkelig varp, bra jobba Lisa! Utfordrer Zak Mills (24) kommer fra Boston og er mest kjent for sitt lange innkast. At han fikk toårskontrakt viser hvor stor tiltro man har til den hårfagre backen som dessverre har vært skadd stort sett i hele sommer.

Stoppere – SHAUN PEARSON og ANDREW BOYCE
Her har Hursty vinglet mest i sommer. Hintet er at man starter relativt likt som mot Oldham i siste oppkjøringskamp, da faller man ned på Shaun Pearson (27) og Andrew Boyce (26). Dermed ryker Josh Gowling (32) noe overraskende ut av laget!
Shaun Pearson har høyst trolig spilt seg inn på laget igjen etter en god sommer hvor han har vært den beste stopperen. Selv har jeg alltid likt Shaun og det var rart å se han benket store deler av fjorårets sesong. Siden den gang har lynraske Aristote Nsiala forsvunnet til Hartlepool, hans erstatter Andrew Boyce fra Scunthorpe er noe tregere. Han virket veldig rusten tidlig i preseason, men har spilt seg opp. Trolig har han det høyeste potensialet når han kommer i toppform. Har vært innom klubben tidligere og kjenner til forholdene. Det har gått litt trått for Josh Gowling i sommer, men han fikk 45 minutter i en lukket treningskamp mot Lincoln tirsdag kveld. Josh har nok psyken til å komme tilbake da han studerer til å bli psykolog på siden av fotballen!

Venstreback – DAN JONES
Kanskje den posisjonen det har vært jevnest om. Det står mellom Dan Jones og Danny Andrew. Basert på spilletid i de siste kampene virker det faktisk som om Jones har skjøvet ut Andrew.
Unge Dan Jones (21) kan og har også spilt som stopper. Han kommer noe ironisk fra plyndrelaget Hartlepool. Men startet karrieren i den legendariske talentfabrikken Wallsend Boys Club før skolering hos Sunderland.
Danny Andrew (25) har dog den beste CVen. Sist sett i League One-klubben Fleetwood hvor han startet fast på laget forrige sesong, men etter en lårskade tok det åtte måneder før han fikk spilletid igjen.
Darkhorse er den unge og spennende midtbanespilleren Josh Venney som faktisk har fått litt spilletid på venstrebacken i sommer.

Høyre midtbane – JAMES BERRETT
Den tidligere irske U21-spilleren James Berrett er egentlig ikke kantspiller, men etter formasjonsbyttet sliter manageren å få plass til han på laget i mer sentrale roller. Tom Bolarinwa har vært leken her tidligere i sommer, men har de siste kampene blitt flyttet over på venstre!
James Berrett (27) får denne plassen nå under tvil, mest fordi Rhys Browne har slitt med skade og sendt Bolarinwa over på motsatt. Trolig kjøpt inn for å få plass i treerleddet i en 4-2-3-1… En av mange spillere man har hentet fra League Two-klubben York City de siste årene, men har fortid fra League One hos Huddersfield, Carlisle og Yeovil. Kan spille over alt på banen.
Utfordrer i Ashley Chambers (26) som ikke akkurat har sprudlet fremover på banen i sommer, men som faktisk gjør en god defensiv jobb på kanten. Spilleren med mellomnavnet Renaldo var i rekkene hos Leicester fra han var åtte til tjueen, men var faktisk på lån hos Grimsby i 2010 hvor han scoret to mål på fire kamper. Hadde noen fine år i York og var sist sett i Dagenham & Redbridge hvor han ble frigitt etter nedrykket til National League.
Outsider i Max Wright (18) – en lokal unggutt som startet hos lille Discoveries Titans før Grimsby hentet han som tiåring. Hele slekta er ihuga supportere så hadde vært moro om han fikk sjansen i serien. Har gjort sine saker bra i sommer, scora også en perle mot Cleethorpes.

Sentralt – SEAN MCALLISTER og LUKE SUMMERFIELD
Craig Disley ble skadd mot Gainsborough, ellers hadde han vært i frågan her. Dermed går det mot McAllister og Summerfield som også kan møte konkurranse av Berrett senere i sesongen. Stakkars Vose er en kvalitetsspiller, men er skreddersydd i formasjoner hvor man kan ødsle en mann bak spissen. Venney og Clifton blir nok veid litt for lette her foreløpig.
Luke Summerfield (28) kommer fra York. Har imponert for Grimsby i sommer, blant annet med noen flotte mål fra distanse. Var i Plymouth fra han var 10 til 23 år hvor han fikk spilletid i Championship. Som nittenåring kom han på en liste i The Guardian over de ti største talentene på balløya. Lå langt foran sine jevnaldrede i utvikling, men det er ikke bare bare å få spilletid i Championship og som så mange andre råtnet nok karrieren bort med benkesitting. Har for all del hatt en fin ligafotballkarriere, men det gigantiske gjennombruddet kom aldri.
Sean McAllister (28) virker som en stabilisator på midten. Har spilt greit med kamper for rivalen Scunthorpe de siste årene. Kom igjennom nåløyet hos Manchester United som niåring. Etablerte seg i førstelaget til Sheffield Wednesday som tjueåring. Hardtarbeidende spiller med blikk for spillet. Flink å gjøre medspillere gode, men stjeler neppe overskriftene med mål for dem har det vært få av i karrieren.
Hovedutfordrer her blir altså Craig Disley (34). Alderen begynner kanskje å tære noe på kapteinen som har over 200 kamper for klubben, men det ble sagt også forrige sesong… «The Ginger Wizard» har i sommer tatovert evig troskap til klubben sammen med kona Stacey. Du tror kanskje fansen elska han for det!?

Josh Venney (19) og Harry Clifton (18) er to unge talenter som også var tilknyttet førstelaget forrige sesong. Venney har det gått gjetord om i flere år. Brukes som defensiv midtbanespiller selv om han er noe sped og er kun 165 cm høy. Clifton kan slippes mer løs fremover på banen. Kom ikke til klubben før han var 15 år! Pliktoppfyllende fyr som gjør alt etter boka og er en favoritt hos Paul Hurst. Trolig leies begge to ut i løpet av sesongen for å få erfaring.

Venstre midtbane – TOM BOLARINWA
Her er det svært åpent. Rhys Browne tar trolig plassen når han er skadefri, men Tom Bolarinwa får plassen selv om han liker seg best på høyre. Man kan også kaste inn Dominic Vose og Kayden Jackson inn her selv om dette ikke er deres naturlige posisjon.
Tom Bolarinwa (26) er storebroren til Moses Odubajo hos Premier League-klubben Hull. Hurtigtoget med nigerianske aner fikk noe så sjeldent som en treårskontrakt i sommer da han kom fra nyopprykkede Sutton. Tricky og uforutsigbar spiller som kan bli hur bra som helst med litt taktisk skolering. Startet karrieren i Barnet, men har hatt en kronglete karriere i nok-league samt spill i Thailandsk toppserie for Suphanburi!
Rhys Browne (20) er landslagsspiller for Antigua og Barbudas hvor han har spilt VM-kvalikk! Røyk for Guatamala på veien mot 2018 VM så blir neppe flydd over på en stund, men skal spille i Europa mot Estland i november… Er fremdeles ung og var i Norwich så sent som i 2014. Svippet turen innom Charlton uten særlig hell og tok turen ned til Aldershot i National League hvor han spilte fast forrige sesong.

Spisser – SCOTT VERNON og KAYDEN JACKSON
Etter å ha slitt med å hente spisser løsnet det endelig da man først hentet inn Jackson på sesonglangt lån og nylig Vernon på fri overgang fra Shrewsbury. Akkurat nå ser det ut som de to har skjøvet stjerneskuddet Omar Bogle ut av laget før seriepremieren. Har en joker i Dominic Vose som egner seg best mellom midtbane og spiss.
Scott Vernon (32) er en spillertype vi har manglet. Stor og sterk er han flink til å holde oppe ballen og få laget etter. Vinner også mye i lufta. Har vært en jevn målscorer gjennom en lang karriere, men er vel mest en tilrettelegger. I kampene for Grimsby har han hevet hele laget selv om han ikke er matchfit etter å ha trent for seg selv gjennom sommeren. Vi tipper han starter og byttes ut med Bogle når kreftene har gått tomme. Tiden i skotsk Premier League for Aberdeen er kanskje det som stikker seg mest ut fra CVen?
Kjenner nok ikke sine lagkamerater så godt ennå… I et intervju med klubben slet han med å huske navnet på spisskamerat Omar Bogle.
Kayden Jackson (22) virker også som et varp av Paul Hurst. Barnsley har så mange spisser at de tillot seg å sende spissen på lån til The Mariners. Er lynrask spiller som faktisk vant en kontrakt med Swindon gjennom reality TV! Tok steget ned til Tamworth og Wrexham hvor han har imponert såpass at Championship-klubben Barnsley hentet han i sommer. Spilte i tre av fire treningskamper der før det ble Grimsby.
Omar Bogle (23) ekstrem fysikk på spissen som startet i WBA og var innom både Birmingham og Celtic som unggutt. Tok turen om småklubbene Hinckley og Solihull hvor han scoret for moro før Grimsby kapret han for «Operation Promotion»-pengene.
Startet debutsesongen friskt før en lang måltørke ble avsluttet innen Play Off’en hvor han var i kanonform. Har vært god i sommer, så vil føles urettferdig om han vrakes.
Dominic Vose (22) er som Jackson på sesonglangt lån, men her fra Scunthorpe. Har en fantastisk skuddfot og storisk ro med ballen i beina. Lider av formasjonsendringen og må nok enten spille kant eller spiss.  Londongutten startet hos Fulham og West Ham, men hadde også prøvespill hos Arsenal og Manchester United som ung pode. Måtte skifte beite for å få spilletid og var innom flere klubber nedover i divisjonene. Var strålende god for Wrexham og Paul Hurst ønsket å signere han allerede da, men Scunthorpe kom han i forkjøpet.