Trøbbel i tårnet


Mer trøbbel i tårnet for Grimsbys styre. Lørdag avslørte Grimsby Telegraph at den tidligere dømte svindler Alex May (52) var invitert på VIPen. På bilder i avisen ser vi han sitte mellom eier John Fenty og formann Philip Day.

Det har nylig vært et nytt innskudd i aksjer på rundt £15,500 hvor den totale verdien av aksjer nå er  £2,3 millioner.

Det var i fjor sommer at et konsortium fra Nottingham prøvde å kjøpe Notts County under navnet Meadow Lane Project Limited. Da det ikke gikk endret de navn til Blundell Park Project Limited med ønske om å kjøpe Grimsby Town.

Investorgruppen ble ledet av Colin Dodd sammen med blant andre Alan Hardy, mens Alex May var en rådgiver involvert. Nå synes det som om Alex May har ledet operasjonen gjennom Town Center Living Limited sammen med polakken Uljana Adamczyk (48), som igjen bor på samme adresse som John Fenty (58)! Her holder Fenty delt eierskap sammen med May. Men for to uker siden ga May fra seg sitt direktørverv der og er nå listet som direktør for et eiendomsutviklings firma kalt Ampco 149 Limited.

Grimsby Town planlegger å flytte stadion de neste år og det er ikke utenkelig at man søker investorer bredt. At Alex May har en fortid som svindler var bare et googlesøk unna, men Grimsbys styre og eier John Fenty synes ikke å ha latt seg affektere.

Grimsby Telegraph var søndag i kontakt med John Fenty, men akkurat da ville han ikke kommentere hans involvering i Town Centre Living Limited sammen med den dømte svindleren Alex May.

Fansen er selvsagt i harnisk og mener også at Mariners Trust har vært meget vage i denne prosessen, selv om de har en plass i styret. Fansen er redd at klubben skal bli svindlet og mener dagens styre driver med vanstyre.

Hva er problemet med Alex May? 
Alick Kapikanya er hans egentlige navn, men etter å ha blitt dømt til fengsel i seks år tilbake i 2014 skulle han endre navn til Alex May.

Alick ledet en gjeng med svindlere og lurendreiere som siden 2007 gikk inn for å svindle eldre folk i Manchester-området.

Identiteter ble stjålet og i all hemmelighet ble eierskapet til husene overført, før dem flere ganger fikk pantelånt eiendommene.

Kapinkanya fikk informasjonen han trengte for svindelen ved å besøke ofrene og late som han var interessert i å kjøpe husene deres.

Tilbake i manesjen, nå som Alex May i 2019, var han involvert da han opererte som rådgiver for Colin Dodd da man prøvde å overta Notts County.

Det gikk ikke og Colin Dodd skiftet fokus over på Grimsby Town. Interessen fra investorgruppen synes å ha dabbet av, men Alex May har fortsatt sin interesse.

Svindler med stil
Under rettsaken i 2014 ble han dømt for å ha svindlet til seg £3,5 millioner, samt forsøkt å få til seg ytterligere £3,3 millioner.
May skal også ha investert £1 million i Mayfair Casino.

I et intervju med The Mirror har Colin Dodd tidligere sagt at han var klar over Mays fortid.

«Alex May la frem alt om sin tidligere dom den første gangen vi møttest. Han har endret navn og gjort opp for seg. Alle de involverte har vært klar over hans fortid.»
«Han fortjener en ny sjanse, alle gjør feil i livet og det var det han gjorde. Han har det på rullebladet og alle involvert i prosjektet vet om hans bakgrunn. Han har brukt de ti siste årene på å gjenreise sitt omdømme. Han har hjulpet meg med hans store kontaktnettverk.»

Hva blir veien videre?
Alex May skal ha vært på en rekke kamper denne sesongen og under disse koronatider har han selvsagt blitt invitert av styret. May skal også ha blitt observert på det lokale spaet Oasis Health Club sammen med 42%-eieren John Fenty. John har tidligere sagt seg uvillig til å selge unna, men er ikke lenger formann i klubben da det ikke går overens med hans jobb som lokal politiker. Det er jo i politikken at vedtakene rundt klubbens eventuelle nye arena i Freeman Street vil falle.

Om Alex May og formann Philip Day finner tonen blir nok kallenavnet på vår ledergruppe MayDay. Et klart nødsignal for supporterne og internettet kokte over denne helgen. At en lokal politiker (John Fenty) har dannet et firma sammen med en dømt svindler (Alex May) ser ikke bra ut på papiret.

Nå krever man en pressemelding fra klubben med noen gode forklaringer og det brennkvikt!

Oppdatert
Sent søndag kveld skulle klubbeieren John Fenty forklare seg ovenfor Grimsby Telegraph. Det var vel mer et politikersvar hvor han forteller at han og Mr. May startet et firma i april, men at de ikke lenger driver business sammen. I så tilfelle er det rart at duoen ble avbildet på siden av hverandre på en Grimsby-kamp lørdag. Det er jo strengt tatt ikke lov med tilskuere på Blundell Park ennå da man er i Tier 3.

Spørsmålet er vel mer om John Fenty klarer å vikle seg ut av denne knipa som verken ser bra ut for hans eierskap i Grimsby eller i hans rolle som politiker.

Komiker og ihuga Grimsby Town supporter Lloyd Griffith sier det så bra i sin tweet. «Dette er en grusom statement John. Du satte opp et eiendomsfirma med en dømt svindler, som tilbragte tid i fengsel for eiendomsrelatert kriminalitet (stjal hus fra de gamle). Så inviterte du han til #GTFC. Som med alt, tror du at du kommer unna med det…»

«og du er nestleder for @NELCouncil (North East Lincolnshire Council) og du har porteføljen for byfornyelsen. Du ser etter å gjøre profitt fra din rolle i lokalpolitikk ved å bruke klubben du har ødelagt som en brikke i din ‘masterplan’. Supporterne er leie av å bli løyet for.»

Mariners Trust har også mistet en del trust da de ikke har grepet inn selv om de har en plass i styret, men dem kom med et par statement på søndag gjennom sin nettside.

Den siste lyder som følger; «Etter et styremøte i kveld vil Mariners Trust styret gjøre det kjent at vi er i mot involveringen til Alex May i fotballklubben og vi har gjort det kjent ovenfor formannen i GTFC (Philip Day.)»

Supportere snakker nå om å boikotte Grimsbys kamper helt til John Fenty trekker seg ut av klubben. Vi har også fått DMer på twitter fra ansatte i klubben som er bekymret over situasjonen og ikke tar lett på informasjonen som har kommet til overflaten.

Hvem er John Fenty?
Sent på nittitallet ble John Fenty tatt ombord i Grimsby Town FC sitt styre, men han solgte seg ut etter ITV Digital-kollapsen i 2002. Et år senere endret han mening og kjøpte seg inn igjen.
John Fenty tok over som formann i Grimsby Town etter Peter Furneaux 29. juli 2004. Han hadde da solgt unna firmaet Five Star Fish for svimlende £20 millioner.

Fenty har siden drevet annen business, men er mest kjent for å ha ledet Grimsby Town enten som formann, eller som i sin rolle som eier ved å være hovedaksjonær. Siden 2008 har han også vært en fremtredende lokal politiker for de konservative.

Supporterne ble godt vant på 90-tallet hvor Grimsby under manager Alan Buckley var den største klubben i området foran Hull, Scunthorpe og Lincoln.
De sportslige resultatene under Fenty har ikke vært all verden, men det skal sies at sparekniven etter ITV Digital-kollapsen var nødvendig. Man måtte bygge fra scratch etter å ha fått unna spillere tatt inn på høye lønninger. Men igjen – dette var likt for alle.

Det ligger store penger i potten når Grimsby Town med tid og stunder skal flytte bort fra falleferdige Blundell Park. Byen Grimsby har vært lutfattig etter torskekrigen med Island, men er nå på vei oppover igjen grunnet vindmøller i Nordsjøen. Forfallet i gatene har dog vært stort og spesielt rundt den gamle hovedgata Freeman Street ser det fælt ut. Man har fått sentrale midler (£90M) for å skinne opp byen og en av planene er at den nye arenaen til Grimsby Town skal ligge nettopp i sentrum nede ved dokkene hvor det en gang var en aktiv fiskeindustri. Her snakker man om et massivt anlegg med både næringsvirksomhet og eiendommer nært knyttet opp rundt en arena.

Investorer har ønsket å ta over klubben, men har blitt avfeide som useriøse. Blant dem filantropen og investoren Tom Shutes, som ubekreftet hadde med seg Jason Stockwood og Andrew Pettit på laget.

Sportslig utvikling under Fenty
2004/05 – 18. plass i League Two
2005/06 – 4. plass i League Two
2006/07 – 15. plass i League Two
2007/08 – 16. plass i League Two
2008/09 – 22. plass i League Two
2009/10 – 23. plass i League Two (nedrykk)
2010/11 – 11. plass i National League
2011/12 – 11. plass i National League
2012/13 – 4. plass i National League
2013/14 – 4. plass i National League
2014/15 – 3. plass i National League
2015/16 – 4. plass National League – opprykk via Play Off
2016/17 – 14. plass i League Two
2017/18 – 18. plass i League Two
2018/19 – 17. plass i League Two
2019/20 – 15. plass i League Two
2020/21 – fortiden 20. plass i League Two

Endeløst med konflikter
Det er ikke første gang John Fenty er i trøbbel. Han har tidligere hatt konflikter med klubblegenden John McDermott, noe som ble godt beskrevet i hans biografi. Rekordholderen fikk skarve £300 i uka på tampen av sin karriere og fikk ingen jobb i klubben etter karrieren tross 754 kamper fra 1987 til 2007. En annen stjerne, Steve Livingstone, fikk ikke engang en testimonial av klubben tross ti år i klubben.

Motstand i media har blitt møtt med boikott både av Radio Humberside, BBC’ John Tondeur og Matt Dean, Grimsby Telegraphs Stuart Rawston og Cleethorpes Chronicles Nigel Lowther. Mest tydelig var det på klubbens Fan’s Forum hvor det oppstod munnhuggeri mellom klubbens ledere og BBC’ Matt Dean live på radio og youtube!

Managere etter managere har gått etter svære konflikter Alan Buckley, Mike Newell, Rob Scott, Paul Hurst, Marcus Bignot og Michael Jolley. Ja, Mike Newell og John Fenty bød jo opp til slåsskamp på parkeringsplassen i sin tid!

Hvem kan også glømme da han knakk flagget til en 10 år gammel Newport supporter i en Play Off-semifinale?

Sist uke fikk vi høre at vår lavtlønnede stjernespiller Max Wright bønn om høyere lønn ble møtt med at han heller burde få seg en ekstrajobb på siden av.

Håndteringen av koronakrisen har også vært kritikkverdig. Spiller etter spiller på høye lønninger har forduftet og man står igjen med en meget svak stall som nå står i reell fare for å rykke ned.

Planene var å hente spillere nå i januar for å unngå dette, men nå kan dette være i limbo skulle Fenty ta etter for presset og trekke seg.

Håpet får være at investorer utenfra nå ser sitt snitt. Tom Shutes har blitt nevnt. Et annet alternativ er nok milliardæren David Ross som i sin tid bygget opp Carphone Warehouse, som senere ble en del av Dixons Carphone som er et av Europas største elektronikkforetak, som blant annet eier Elkjøp. I så tilfelle kan vi nevne at John Fredriksen er bestefar til Ross barn med Cecilie Fredriksen…
Ross har tidligere vært skeptisk til å jobbe med Grimsby Town grunnet John Fenty.

Hva skjer videre?
Mandag formiddag var det ny utvikling i saken da Grimsby Telegraph trykket et brev fra Alex May hvor han forteller om sitt ønske om å kjøpe aksjer i klubber. Denne saken tar virkelig nye vendinger time for time.
Styret i Grimsby Town FC vil avholde et styremøte på mandag og en offisiell uttalelse er ventet i etterkant av møtet.

North East Lincolnshire Council la mandag ut en kommentar hvor de sier at de ikke har tenkt å gjøre noe med saken foreløpig.

Samtidig sier opposisjonspartiet Labour nå at de ønsker en uavhengig granskning.

Ovenfor David Burns i BBC bekreftet Alex May at han ble invitert til kampene på Blundell Park av John Fenty. De to har vært venner i et par og han hele tiden visst om hans kriminelle fortid.
Fenty hadde også introdusert Alex May til North East Lincolnshire Council rundt noen prosjekter.
Det hele lukter litt korrupsjon for å si det mildt når venneforhold og politikk blandes. Samtidig er det mye som kan etterforskes rundt det små fishy firmaet Fenty og May startet.
En meget ærlig Alex May sa også at han vil gå bort fra sin interesse rundt Grimsby Town om fansen ikke ønsker han.

Hva vil Holloway si?
Det er også slik at Grimsbys manager Ian Holloway sitter i styret og han har trolig visst om dette, han var iallefall klar over at klubben plutselig ikke hadde problemer med å finansiere overgangsvinudet i januar.

«Om det er et styremøte – og det er et i kveld – vil jeg få min mulighet til få frem mine poeng der. Fakta er at jeg er betalt for å snakke om fotballdelen. Formannen tar seg av hva som skjer på styrenivå,» fortalte han Grimsby Telegraph i pressekonferansen før tirsdagens kamp.

Breaking News
Mandag kveld ble det klart at John Fenty trer av som nestleder i North East Lincolnshire Council. Pressemeldingen blir omtalt i Grimsby Telegraph. Han virker dog ikke å ha planer om å trekke seg fra Grimsby Town, heller tvert i mot. «Nå får jeg bedre tid til å konsentrere meg om mine andre businesser og Grimsby Town,» sier han.

Så 21:34 slapp klubben en pressemelding hvor dem forteller at dem ikke ønsker at Alex May kjøper aksjer av dem allikevel. Planen var at han skulle investere £1 million i klubben og at dette skulle gå til nye treningsfasiliteter. At man avslår Mays tilbud vil ikke ha noe å si for januars transferbudsjett.

Klubben nevner ikke John Fentys rolle i pressemeldingen.

Spørsmålene er mange. Hvorfor kunne ikke bare May ha donert bort £1 million om han var så ivrig i å støtte opp om fotballen i området. Hadde han kjøpt aksjer for £1 million hadde han eid over 29% av aksjene i klubben. Har John Fenty blitt tvunget til å trekke seg fra politisk verv? Vil triksingen mellom en rekke firmaer bli etterforsket? Kan May bli felt for hvitvasking og Fenty for korrupsjon?