Hvem tar farvel?

Når Grimsby spiller serieavslutning på lørdag er det også ventet at vi vil se en rekke spillere for siste gang. Spillere på utgående kontrakter sies å få vite dommen etter lørdagens kamp.

Med en usikker ligaplassering har klubben sittet på gjerdet i dette arbeidet. Det er en rekke profiler som er på utgående kontrakter, blant dem bysbarnet Harry Clifton. Han har spilt mye og bør ha håp om fornyet kontrakt, men det er jo slikt at David Artell vil bygge opp et mer spillende lag hvor kanskje ikke hans egenskaper blir verdsatt like mye?

Gavan Holohans kontrakt ender også i sommer. Iren har spilt mer og mer under Artell. Det som taler mot han er alderen. Grimsby trenger sårt raskere og mer atletiske spillere.

Niall Maher, Anthony Glennon, Abo Eisa, Jamie Andrews, Arthur Gnahoua og Callum Ainley har fått begrenset med spilletid. Hvem er i planene med videre her? Eisa var strålende i starten av sesongen, men har falmet og med null defensive fiber var det vanskelig å bruke han i vingbacksystemet. Selv har jeg litt sansen for Gnahoua, men hans skadehistorikk kan felle han. Ainley kjenner Artell godt fra tiden i Crewe og han fortjener kanskje et år til etter at han mistet mye av sesongen grunnet en kreftoperasjon. Maher og Glennon har ikke fått mye tillitt av Artell, men har også vært uheldige med skader, bilkrasj og privat anliggende denne sesongen.

Kieran Green har opsjon for en sesong til og med hans form ser vi ikke bort i fra at han også er ønsket med videre, selv om han ikke har den mest blendende spillestilen.

Denver Hume kom på en halvårskontrakt i vinter og spilte mye i starten før Charles Vernam tok over plassen hans etter en karantene. Med Amos og Glennon på vei ut dørene så har Hume en god mulighet for å få kontraktstilbud.

Unge Jamie Bramwell (19) har gjort et fint inntrykk de få gangene han har fått sjansen. Han vil trolig være en billig mann å forlenge med, men det spørs vel om han vil få særlig med spilletid. Av de øvrige unge proffene er det nok Aaron Braithwaite som ligger nærmest å få forlenget sammen med Bramwell da verken Tomlinson eller Essel har slått helt til.

Khan og Amos ble sågar leid ut i vår og er neppe med i planene videre. Disse spillerne har nå returnert etter at sesongen er ferdig for de fleste i non-league.

Alex Hunt ble også leid ut, men han har kontrakt en sesong til. Så spørs det om klubben ønsker å kvitte seg med det tidligere Sheffield Wednesday-talentet som er blant dem som tjener mest i klubben.

Harry Wood og Harvey Cartwright har vært på lån fra Hull. Her er Harry på utgående kontrakt med Tigers, han har noe med seg, men har liksom ikke passet i noen posisjoner i vårens defensive spillestil. Hull har troen på Harvey og har han på kontrakt frem til sommeren 2026, men Hull er godt besatt på keeperplass.

Justin Obikwu er på lån fra cupaskeladden Coventry. Han forlenget kontrakten med dem rett før han gikk på lån til Grimsby, så dem er klare over hans store potensiale. I Grimsby har han vekslet fra det helt brilliante til å være helt anonym i kamper.

Økonomien vil nok uansett spille inn her. Eier Jason Stockwood sitter på pengesekken og har vært åpen om at årets sesong har vært en dyr en. Managerskifte og påfølgende spillerønsker av en ny leder er noe som kjent koster. Når man forrige sesong klarte seg bra grunnet et flott run i FA cupen, har denne sesongens bonusinnbetaling vært salget av Kamil Conteh.

Reglene for å hente spillere fra utlandet har blitt tøyet opp etter at det nesten var klink umulig for Grimsby med de forrige reglene hvor spillerne nærmest måtte være landslagsspillere. Nå har man en kvote på fire spillere man kan hente inn og det er kjent at speider Joe Hutchinson har vært ute å flydd. Gode engelske spillere på dette nivået er dyre og da kan det være smart å hente samme kvalitet for en billigere penge utenlands. Skal vi tro ryktebørsen har Hutchinson sett på det tyrkiske markedet, men dette er lite dokumenterte påstander.