Michael Jolley overtar Grimsby


Fredag kveld kom meldingen vi har ventet på. Michael Jolley (41) tar over som manager i Grimsby. Han blir med allerede på lørdag og vil ha med seg Paul Wilkinson som assistent.

For oss skandinaver er det spesielt da treneren har erfaring fra svenske AFC Eskilstuna hvor han ble sparket i januar etter nedrykket til Superettan.

Jolley kan fort vise seg å være et varp. Fra 2014 til 2017 var han U23-trener for Burnley som fortiden ligger på en sterk 7. plass i Premier League. Han trente frem spillerne som Cameron Dummigan, Tom Anderson, Luke Conlan, Luke Hendrie, Ntumba Massanka, Josh Ginnelly, Dan Agyei, Alex Whitmore og Aiden O’Neill.

Burnleys manager Sean Dyche anbefalte han ovenfor den svenske klubben som stod uten seier frem til sommeren i Allsvenskaen. Tross nedrykk ble det bedring under Sheffield-karen og det var derfor noe overraskende at han fikk sparken.

Kalle Karlsson er sportsjournalist og trener i Sverige med over 21000 følgere på twitter. Hans Vasalund slo laget ut av cupen.

Er Jolley den rette mannen for Grimsby?
– Det er vanskelig å bedømme. Han hadde ikke så bra spillermateriale i AFC. De gjorde noen bra kamper og slo blant annet Malmö FF. Men de tapte også mot mitt Vasalund i cupen, forteller han til oss.

Utdannet økonom
Jolley har også en litt annen bakgrunn enn andre managere. Han ga seg nemlig med fotball som 16-åring etter å ha blitt frigitt av Barnsley. Isteden skulle han studere økonomi på Cambridge University. Han fikk jobb i HSBC London og ble overført til New York-avdelingen. Her var han omlag kilometeren unna da det smalt 9/11.

I 2004 vendte han tilbake til fotballen da han fikk en jobb i akademiet til Crystal Palace. Tre år senere fikk han en lignende rolle i Nottingham Forest. Han hadde også noen treneroppdrag i Skottland før han i 2014 tok over Burnleys U23-lag hvor han jobbet under Sean Dyche.

Jobben i Eskilstuna var spesiell. Klubben er Sveriges Wimbledon da de har opphav i Cafe Opera, men siden flyttet ut av Stockholm og ble AFC Eskilstuna etter flere sammenslåinger og navnebytter.

Laget han overtok var i kaos, han er dermed ikke fremmed for det som venter han nå. At han i tillegg har særs god økonomiske utdannelse kan være en velsignelse for John Fenty.

Nå blir det spennende å se om Jolley vil hente svensker til Grimsby. Under sin tid i Sverige hentet han fra hele verden, blant dem han signerte var tidligere AC Milan-forsvarer Taye Taiwo. Han hentet også fra Brasil, Afghanistan og Tanzania!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.