Welcome to Sweden


Grimsby-talentet Declan Slater har tatt en utradisjonell vei i karrieren og vil i høst spille for Gottne IF i svensk 2. divisjon.

18-åringen har spilt for The Mariners sitt juniorlag de to siste sesongene. Han har også fått en håndfull kamper for reservelaget.

Nå drar han fra 120 000 mennesker i Grimsby og Cleethorpes til lille Gottne i Norrland.

Stedet er såpass lite at man må hente spillere utenfra. Vi ble nysgjerrige på denne uvanlige overgangen og tok kontakt med Declan.

«Etter at jeg forlot Grimsby har jeg i sommer holdt formen vedlike hos Gainsborough Trinity hvor jeg har trent og spilt kamper. Der fikk jeg en telefon fra Gottne og det var en sjanse jeg ikke kunne la gå i fra meg. Jeg har ikke reist til Sverige ennå, men det er rett før jeg drar over nå.»

Overgangen kom gjennom LFE (League Football Education), samtidig hadde klubben sett en video av spilleren online.


DOWNTOWN: Landhandelen i Gottne er selve hjertet i bygda.

Ut på landsbygda
Selve Gottne er en liten grend med 194 innbyggere og hvor sentrum er en dagligvarebutikk. Nå om sommeren er det godt og varmt inne i skogen, men i januar er snittemperaturen -10 grader.

Declan virker ikke å være redd for kultursjokket.

«Jeg har drevet litt research og det synes å være skikkelig varmt om sommeren før temperaturene plutselig faller. Jeg kommer til å bo i en leilighet sammen med Joe Cairns som de nylig signerte fra Walsall. Så det kommer til å bli kjekt. Det er greit å ha en annen engelskmann rundt seg, for da er vi i samme båt.»

Selv om dette er nivå fire i Sverige så er trening fortsatt gratis og man vil trene like mye som profesjonelle.
«Vi vil trene seks ganger i uka inkludert kamper på lørdager så det vil bli hardt arbeid.»

Declan Slater ble frigitt fra Grimsby, men virker ikke å bære nag til gamleklubben.

«Grimsby Town er en fin plass for unge spillere. Man har alt man trenger der. Gym’en ligger på det samme anlegget som man trener og der finner man alt utstyret som trengs. Jeg likte tiden min i Grimsby Town virkelig godt selv om jeg hadde både opp- og nedturer, men slikt er fotball og jeg lærte mye i Grimsby.»


WOODSY: Neil Woods var stjernespiller for Grimsby på 90-tallet og er nå inne i sin andre periode som sjef på juniorlaget.

«Klubben går i riktig retning nå med Neil Woods som juniortrener. Han ønsker at laget skal spille i en bestemt spillestil og har en fin gruppe med spillere som er disiplinerte. Det kommer også opp noen svært talentfulle spillere nå.»

De fleste store klubbene har nå U23-lag. I Grimsby stopper det ved U18. Declan er enig at man kunne ha tjent på å utvikle spillerne lenger.
«Om Grimsby hadde hatt nok penger så ville enten et U21-lag eller et U23-lag vært en god investering. Da kan man få opp flere unge spillere. Om man er god nok som en ung spiller så bør man spille førstelagsfotball, men det burde ha vært et U21 og U23 tilbud da det er et stort steg å ta fra juniorlaget til svære menn på førstelaget. Alt innenfor spillet er anderledes.»

Vi takker Declan for intervjuet og vil selvsagt følge med på Gottne i svensk 2. divisjon fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.