Slutt på årelang tradisjon?

Den over 70 år lange tradisjonen med å frakte juletre fra Norge til Grimsby kan nå være en saga blott.

Etter all det negative fokuset som var sist jul har Sortland kommune nå dratt ut pluggen. «Det er veldig synd at vi er nødt til å avslutte samarbeidet med Grimsby, men dersom vi ikke kan levere noe som er veldig bra, så kan vi like godt la være. Nå vi først skal gi en gave, må det være ordentlig kvalitet,» sa Sortland ordfører, Tove Mette Bjørkmo, i et offentlig brev som gjengis i Vesterålen Online og Grimsby Telegraph.

Treet som ble sendt sist jul var vissent og ble tilslutt byttet ut med et engelsk tre. Det hele skapte masse bekostningshumor som spredte seg som ild i tørt og vissent juletre.

Ordføreren i North East Lincolnshire, Hazel Chase, er takknemlige for gavene man har fått de siste åra fra Sortland.

«Vi har alltid vært beæret og glade for å motta det flotte juletreet fra våre venner i Norge. Uheldigvis høres det ut som om forholdene ikke har vært ideelle i Sortland og at de har strevet for å finne et tre som er passende,» sa hun til Grimsby Telegraph.

Å sende juletre fra Norge til Grimsby er en tradisjon som startet opp rett etter krigen som en takk for hjelpen. Først ut var Kristiansund som holdt på frem til 1950. Fra 1952 til 2003 var det Trondheim som hadde æren, mens Sortland altså har sendt de femten siste åra.

Det er Eimskip som har stått for frakten. De har en rute langs hele norskekysten før de reiser over til havna i Immingham ved Grimsby.

Vi får derfor håpe at noen nye norske byer kjenner sin besøkelsestid slik at tradisjonen ikke ender her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.