Svenskene skriver om Ogbu


Den svenske lokalavisa i Uppsala har nå lagd en sak på Moses Ogbu som i helga scoret sitt første mål for Grimsby.

Faksimile fra UNT.

I våres forlot Moses Ogbu Saudi Arabia etter et mindre vellykket opp hold i andreligalaget Al-Ain.

«Det var ikke det beste livet utenfor fotball. Der jeg bodde var det ingenting å gjøre på. Det var ganske hardt til tider,» fortalte Moses Ogbu UNT.

Spissen gikk klubbløs i en drøy måned. De ble snakket litt om en retur til Sirius, men det ble ikke tilfelle. I stedenfor skrev han under for Grimsby Town i engelske League Two. Nå har han blitt kjent med sin nye klubb gjennom omlag to måneder.

«Livet utenfor banen er mye bedre her i forhold til i Saudi Arabia. Vi har to svensker på laget som jeg omgås mye,» sa Ogbu.

Om livet utenfor banen er som en dans på roser, så var det noe annet som ikke var det – preseason.

«Den var virkelig tøff og fysisk. Det ble veldig mye løping og timer i gymmen. En stor forskjell på hvordan det var i Sirius hvor vi fikk trene mer med ballen, men nå føles kroppen bra,» sier nigerianeren.

Det har blitt fem opptredener i League Two for Ogbu. I helgen kom hans første mål for Grimsby da han utlignet til 1-1 i møtet med Port Vale.

«Selvsagt var det deilig. Jeg har hatt noen bra kamper før det, men ikke scoret,» forteller 28-åringen.

I følge lokalavisa GrimsbyLive holder spissen allerede på å bli en populær skikkelse blant supporterne. Grimsbys hjemmebane Blundell Park har plass til 9546 tilskuere. Hittils i år har man hatt et snitt på 5092 tilskuere.

«De elsker klubben sin og man merker hvor stor pasjon man har for fotballen i England.»

Sirius er inne i en tøff periode nå, men Ogbu følger med på gamleklubben med interesse.

«Det er en vanskelig situasjon de har havnet i. Flere av spillerne var i en lignende situasjon i fjor og de vet hva som trengs for å komme seg ut av det.

Spissens kontrakt går ut etter sesongen.

Kan det bli en retur til Sirius allerede da?

«Jeg kan ikke snakke om det allerede nå. Det er alt for tidlig. Jeg nyter fotballen akkurat nå og tar det som det kommer.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.