Moses går på vannet

Moses Ogbu har gått fra zero til hero etter at han forlot Grimsby i vinter. I pressen linkes han både til storklubben Hammarby og en godt betalt jobb i Kina.

Nå kjemper han om toppscorertittelen i Allsvenskan for overraskelseslaget Mjällby. Før serierunde 16 står han med 7 kamper på 12 kamper. Han har fem mål på de fire siste.

Moses signerte for Mjällby like før koronaen stengte ned alt, hadde han ventet litt lenger kunne han isteden ha vært arbeidsløs nå.

Ogbu er virkelig het i Sverige og det er nå en rekke intervjuet med han i svensk presse. Her snakker han blant annet om tiden i Grimsby.

Milde Moses åpnet seg opp for Sportbladet. «I begynnelsen var det nice. Jeg fikk bo i en sinnsyk stort leilighet. Det var kjempekult å spille i England, fotballen der er crazy. Så ble jeg skadd og treneren fikk sparken. Det var da alt startet å skje,» sa han til Sportbladet.

«Da jeg kom tilbake fra skade i desember fikk jeg ikke spille så mye. Jeg visste at jeg skulle ha startet der og jeg ville spille. Det var frustrerende. Vi snakket oss igjennom det og den nye treneren ville ikke ha meg der. Jeg burde ha startet for det laget alle dager i uka.»

Moses ble fryst ut. «Jeg mistet gleden de siste månedene. Det var ikke gøy med fotballen lenger. Mine lagkamerater merket det og ble urolige. Vi kom til enighet om at jeg måtte finne tilbake gleden igjen og da var Sverige det eneste alternativet.»

Ogbu brøt kontrakten med Grimsby etter et halvår. «Da jeg forlot England hadde jeg en del tilbud fra utlandet. Men mentalt… jeg var veldig langt nede. Det var rett før jeg gikk inn i en depresjon. Til agenten min Gustaf Grauers sa jeg at han måtte prøve å finne noe i Sverige. For i Sverige kan jeg få gleden tilbake, her kjenner jeg til alt og jeg kan kulturen og alt,» fortalte han fotbolldirekt.se.

I England omgikk Moses lagkamerat Sebastian Ring og kjæresten Amanda, men når dem dro ble det litt mye på en gang. Foruten at hans nærmeste venn dro ble han selv skadet og Michael Jolley fikk fyken. «Jeg mistet gleden der,» sa han til Expressen.

«Nei, jeg ble faktisk ikke ensom. Jeg kjenner noen i London, så når vi hadde fri kunne jeg dra dit og gjøre noe annet enn fotballen, men programmet i England er så tett at det ikke er mange fridagene. På tampen ble jeg kanskje ensom. Det var kanskje slik.»

«På toppen av alt hadde jeg ikke truffet familien min på to-tre år. Det kan ha spilt en stor rolle det også selvklart. Jeg er sterk mentalt, men det der var kjempetøft.»

Moses brøt kontrakten med Grimsby og dro hjem til Sverige. Hans fantastiske form vil sikkert ha fått større klubber på banen, men av og til er hjemme best?

Ikke alt var mørkt
Noen gode minner har 29-åringen igjen fra Grimsby.

«Fansen elsket meg og de var alltid positive mot meg. Det startet også kjempebra for meg sportslig.»

«Det var stort for meg, en spiller som lenge spilte for Sirius og plutselig bare boom – møte Chelsea på Stamford Bridge. Det var magisk. Jeg kommer aldri til å glemme det, da jeg stod der og så på Frank Lampard og fikk møte alle spillerne.»

«De var også ydmyke etter kampen og kom inn i garderoben og sa at vi hadde gjort det bra selv om vi tapte stort. Lampard sa vi bare kunne spørre om vi lurte på noe eller ville ha en av kamptrøyene.»

«Jeg var inne å dusjet da. Så da jeg kom ut var draktene borte, men jeg fikk ta bilder med noen av spillerne som Kovacic, Willian og Zouma.»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *