Barnebarnet til Mundahl tok kontakt

Tidligere i år skrev vi om den første nordmannen på Grimsby Town, som også synes å være første utlending i engelsk fotball! Nå har familien til Harry S. Mundahl tatt kontakt med oss!

Harry S. Mundahl spilte for Grimsby fra 1884 til 1891 og var med det nærmere hundre år tidligere ute enn Einar Jan Aas, som regnes som Norges første spiller i England tilbake i 1981. Mange regner også Tottenhams tysker Max Seeburg å være den første utlendingen i engelsk fotball da han debuterte i 1908, vel han ble også slått av vår mann.

Harry ble riktignok født i walisiske Abergavenny og vokste opp i Grimsby, men faren Carl Magnus var norsk slik at det blir et definisjonsspørsmål om rekordbøkene skal skrives om.

Marney Harris er barnebarnet til Harry S. Mundahl. «HS Mundahl var min bestefar. Sylvia Mundahl, hans datter, var min mor,» forteller Marney på norsk i kommentarfeltet til den orginale nettsaken vår.

«Harry døde før jeg var født og det du har gravd frem var veldig interessant. Det inkluderte saker jeg ikke kjente til, som at han spilte fotball for Grimsby!»

KOM FRA NATURSKJØNNE OMGIVELSER: Mundal er bygdesentrum i Fjærland. Det var herfra faren til Harry, Carl Magnus Mundahl, dro til England via Bergen.

«Jeg kan legge til noen fakta som at han hadde fire døtre, Rosaland, Sylvia, Lorna og Cordelia. Hans fars familie var heller ikke fra Bergen, men fra Mundal i Fjærlandsfjorden i Sogn.»

«Navnet har nok fått en ekstra ‘h’ da han ankom England, eller for at det var en gammeldags stavemåte influert av danskene.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.