Geza-overgangen drar ut

Overgangsvinduet på Færøyene stenges fredag 12. juli, men vi tror at Grimsby fortsatt kan hente inn i sitt vindu. Grimsby har investert en del i å speide på Geza David Turi ved å se han live in action på Færøyene for sitt Vikingur Gøta.

At det skjer noe i dette vinduet er dog lite trolig. Skal vi tro kontakter på Færøyene så ønsker Geza fortsatt å vente til han får det dansk-færøyske passet på plass. Det kan fort bli høst i lufta før det skjer. Dermed er det naturlig å tro at neste overgangsvindu er mer nærliggende for en overgang om interessen fremdeles er der.

Immigrasjonsregler er rimelig strikte på Færøyene samtidig som går mye igjennom Danmark. Det er derfor er rimelig omfattende og traurig prosess.

Geza ønsker selvsagt å kunne dra tilbake til Færøyene etter et utenlandsopphold og det er derfor han vegrer seg.

Midtbanespilleren har bare ungarsk pass. Familien flyttet til Færøyene da far spilte fotball der. Hele familien har blitt værende der helt siden 2006!

Geza er fortsatt bare 22 år og regnes som en av de beste spillerne i Betri Deildin om ikke den beste.

For Vikingur er han en dybdeholder på midten som liker å strø kreative pasninger gjennom ledd. Han er teknisk god, men har ennå noe å gå på fysisk. Så skal det sies at den færøyske ligaen stort sett er semi-pro med mindre en har rike fiskere i ryggen (Klaksvik).

De senere år har lagene på Færøyene hatt et stort oppsving i europeiske cuper så i forhold til foketall (halvparten av Grimsby og Cleethorpes) så er nivået forbløffende høyt selv om bredden hos de svakeste lagene ikke er allverdens.

Grimsby har to designerte plasser til utlendinger man kan hente uten at dem kvalifiserer seg ved å være «verdensstjerner». Man har tidligere uttalt at man ønsker å fylle opp hele denne kvoten. På Island sier kilder at Grimsby også har følere ute etter flere enn signerte Svanthorsson, så kvota kan bli brukt opp før i vinter. Det er dermed en aldri så liten «Catch 22» situasjon for Geza.


SPREDTE ORDET: Webmaster har tidligere drevet med misjonsarbeid på Færøyene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.