Alan Buckley | Pass and move – my story

Hadde det ikke vært for Alan Buckley hadde jeg kanskje ikke vært Grimsby-supporter?

Som guttunge i Stavanger fikk man informasjon om engelsk fotball gjennom Stavanger Aftenblad som hver mandag trykket resultater fra de to øverste divisjonene.

Da Buckley tok over Grimsby i 1988 lå skuta havarert i 4. divisjon, men magien han utøvde uten økonomiske midler var fantastiske.

Etter to strake opprykk kom resultatene i Stavanger Aftenblad og pjokken fant klubbens navn «Grim-sby» utrolig underholdene.

Nå har endelig Alan Buckley biografien ankommet bokhyllen min i Stavanger. «Pass and move – My Story» ført i pennen av Paul Thundercliffe er dokumentering av historiske øyeblikk som en hver Grimsby-supporter bør lese.

Nei, det er ikke en kultbok med ville historier og nei Alan Buckley baksnakker ikke gamle kolleger.
Dette er en perfekt bok for dem som vil mimre om de tider da Grimsby med finfotball spilte fletta av langt større klubber.
Så – har du fulgt The Mariners de siste 25 åra er dette vel verdt å bruke 19 pund på.

For undertegnede var det interessant å lese de første 88 sidene som omtaler Buckleys karriere som spiller og manager før han ankom Blundell Park. Dette er en historie jeg ikke har hatt så stor kjennskap til tidligere.

Når vi kommer til Grimsby-æraen får vi vite hvordan Buckley sydde i sammen et topplag ut av de syv spillerne han arvet fra tidligere manager Bobby Robers. Så popper alle de kjente navna frem side for side! John McDermott, Steve Sherwood, Paul Futcher, Dave Gilbert, Neil Woods, Gary Childs, Gary Croft og lista fortsetter og fortsetter…
Dette er fotballporno for undertegnede!

Paul Thundercliffe har virkelig fanget røsten til Alan Buckley og det er en bok det er vanskelig å legge fra seg.
Thundercliffe som er en svoren Grimsby-supporter mange kjenner igjen fra fanzinen CodAlmighy debuterer i bokform. Så vi savner ting som et indeks med oppslagsord og navn på kapitler, men dette er kosmetiske ting som ikke har noe å si på lesekvaliteten.

Man kan kjøpe boken signert på
http://alanbuckleybook.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *