Grimbarian til Norge?


Et tidligere Grimsby-talent er aktuell for norsk fotball. Lewis Bemrose skal i disse dager over til Tønsberg for å se på forholda i den ambisiøse 4. divisjonsklubben Flint Tønsberg.

Lewis var en aktet spiss på Grimsbys juniorlag for noen få år siden og han lå i vannskorpa til å lykkes. I 2014/15-sesongen var han en perifier medlem av førstelagstroppen og hadde draktnummer 27. Han satt på benken i tre seriekamper i National League, var på vinnerlaget i fylkescupen, samt at han fikk spilletid i en håndfull preseasonkamper.

Sommeren 2015 signerte han for Gainsborough Trinity på nivå seks, før han senere ble sett i Goole AFC (nivå 8) og nå sist Maltby Main (nivå 9). I Maltby har han nettopp returnert fra skade i sesongpremieren og markerte det med to mål i lørdagens kamp.

Nå er det altså Flint som er aktuelle. Les hva det skrives i England her og her!

Igjennom opptrening etter skade ble Lewis kjent med treneren Andy McKnight som har vært fem år i Norge. Det er slikt kontakten har oppstått.

Flint er kanskje ingen storklubb, men et fint springbrett til større oppgaver. Det er nemlig kort avstand og nære bånd til byens storlag FK Tønsberg.

«Jeg takket ja til prøvespillet med en gang uten å tenke meg om,» sier han. «Det er også en test for meg for å se om jeg liker landet. Fordi været der er helt anderledes med snøen og alt det der. Samtidig kan dem se om jeg er rett for dem.»
«Jeg gleder meg til å reise over for jeg har jobbet hardt for å komme tilbake etter skade. Dog tar jeg ikke helt av det er bare et lite prøvespill. Jeg har hatt noen tilbakefall i karrieren min allerede så om det ikke går slik jeg ønsker må jeg bare se videre og jobbe enda hardere enn før. Det er en fantastisk sjanse som ikke så mange folk får, uansett vil det være positivt.»

Det er ikke første gang tidligere Grimsby-spillere har vært i Norge.
Mike Speight, Mickaël Antoine-Curier og David Nielsen er internasjonale spillere som fikk spilletid i Norge i etterkant av å ha spilt for Grimsby.

Av nordmenn i Grimsby finner vi Knut Anders Fostervold som fikk seriekamper i 2000/01, mens Stian Thomassen prøvespilte mot Trelleborg sommeren 2001.

Ellers var det norske bånd mellom Grimsby og Norge i 2003 da FF Lillehammer og The Mariners jobbet med et prosjekt om å bli vennskapsklubber. Foruten link mellom skoleverkene var det aktuelt at Grimsby skulle reise til Lillehammer for treningsleir sommeren 2004, men FFL rykket ned til norsk 3. divisjon og avtalen strandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *