Grimsby-talent prøver seg i Sverige


Bilal Sesay håper å fortsette karrieren i Sverige etter å ha blitt frigitt av juniortrener Neil Woods i mai.

Spissen som ennå bare er 18 år er fortiden i Sverige hvor han prøvespiller med U19-laget til storklubben Malmö FF.

Mandag startet han i treningskampen mellom MFF U21 og Kalmar U21 med hovedtrener Uwe Rösler tilstede på «Hybridplanen» ved Malmö stadion.

Bilal startet sin tid på Grimsbys juniorlag fantastisk, men formen dalte noe på tampen slik at han ikke ble tilbud en proffkontrakt. Før han kom til Grimsby spilte han i flere klubber sør i England inkludert Oxford United.

Sesay stammer fra krigsherjede Sierra Leone og har en spredt slekt. Det er hans storebror Malik som har ordnet prøvespillet. Malik er en velrenommert trener i Sverige og har tidligere jobbet med talenter i Malmö FF, samt trent A-laget til FC Rosengård på et relativt høyt nivå.

«Det var hans storebror Malik Seasay som ordnet kontakten. Bilals kontrakt med Grimsby har gått ut og han er interessert i å flytte til Sverige,» fortalte U21-coachen Andreas Georgson til Sydsvenskan.

«Han har hatt noen treninger med oss allerede og det har vært såpass interessant at vi ville se han i en kamp.»

Bilal skal både ha engelsk og svensk pass. «Vi vil ta en avgjørelse etter kampen. Han er spennende, men det er en vei å gå før han vil bli en del av MFF på ordentlig.»

Å bli frigitt av Grimsby og Neil Woods trenger nødvendigvis ikke bety enden på en karriere. Cameron Jerome led den samme skjebnen og fikk en stor karriere i Engelsk toppfotball.

PS: Kampen mot Kalmar endte med 2-3 tap etter at det stod 0-2 til pause. Bilal startet kampen, men kom ikke på scoringslista.