Stavangergutt skal trene med Grimsby


Stavangergutten Paul Ullenes (15) har blitt invitert til å trene med League Two-klubben Grimsby Town. I januar drar han over og trener en uke med klubbens akademi.

FAKTA
Navn: Paul Endre Ullenes
Født: 23.01.2003
Klubb: Hundvåg FK,
Posisjon: Venstrebeint boks-til-boks-midtbanespiller
Høyde: 180 cm
Vekt: 54 kilo
Nøkkeltall: Spilte denne sesongen 58 kamper for syv lag i Hundvåg opp til G19. Scoret 44 mål som gir et snitt på 0,75 mål.

– Er åpne for overgang
Paul og familien drar over på nyåret. Her vil man se førstelagets kamp mot MK Dons  før man skal trene med klubbens akademi i uka etter. «Vi har fått positive tilbakemeldinger fra Grimsby om at de ønsker å se nærmere på Paul,» forteller far Frode Ullenes. «Det blir en ukes prøvespill som kom i stand etter at vi sendte over noe videomateriale.»

«Klubben tok henvendelsen seriøst og meldte tilbake at de gjerne ville ta en nærmere titt på Paul Endre. De var også åpne for en overgang dersom de så noe de ønsket å videreutvikle.»

Den norske Grimsby-supporteren Geir Myklebust har operert som «agent» og var behjelpelig med å opprette kontakt. Han vil reise over sammen med familien og se MK Dons-kampen, han håper også å få bivåne en treningsøkt med juniorlaget.

Unggutten vil bare være 16 år under sitt opphold, men satser knallhardt på fotballen og har veldig gode resultater og «reviews» fra treningsopphold i både inn- og utland. Han har nettopp vært på Elite Training Camp i Portugal, hos Sporting Lisboa, og fikk god karakterbok derfra. Han og familien skal være interessert i å satse videre i Grimsby om trener Neil Woods liker det han ser.

«Paul Endres mål er å komme under vingene på noen som kan se noe de ønsker å videreutvikle, og han er veldig innstilt på at skulle det åpne seg en mulighet med Grimsby eller andre er han motivert for å flytte og satse alt.»

«Paul Endre spiller normalt for Hundvåg. Her har han spilt venstre defensive midtbane i en 4-2-3-1, men han er med offensivt og ble sesongens toppscorer på sitt lag. Han er en allroundspiller som kan beherske flere roller. Som spillertype er han en hardtarbeidene og løpssterk midtbanespiller med god teknikk.»

«I høstferien var han på treningsleir med Nordic Football Academy i Portugal. Her var man to dager på Sporting Lisboas akademi og trente under deres trenere.»

Grimsby har også sjekket ut at det ikke ligger noen økonomiske bindinger til Pauls nåværende klubb Hundvåg.

Grimsby gir unge spillere sjansen
League Two-klubben har gitt flere talenter sjansen de siste årene. Egenproduserte Harry Clifton, Max Wright og Ahkeem Rose er i A-stallen i dag. Talentene Rumarn Burrell, Brandon Buckley, Mattie Pollock og Ollie Battersby har også vært involvert rundt førstelaget denne sesongen.

Neil Woods, som leder klubbens akademi, er heller ikke fremmed for å hente spillere fra utlandet. Før denne sesongen hentet man amerikaneren Reese Jahoo.

Blant spillerne Neil Woods har trent frem i Grimsby er England-aktuelle Ryan Bennett som spiller fast som midtstopper i Premier League for Wolverhampton.

«Paul Endre er ikke et supertalent som en av og til hører om,» fortsetter Frode Ullenes. «Han har ikke en egenartet spillestil som skiller seg ut slik at han er lett å huske. Men han er en ganske komplett spiller, og om en ser han over flere treninger og ikke minst kamper, vil en se at han kan ha noe på en fotballbane å gjøre.»

«Han er dedikert, og trener strukturert styrke, og er nøye med uttøying, tenker kosthold og restitusjon, og har valgt å satse og har som mål å kunne leve av fotballen, og aller helst i England. Han er foreløpig ikke på nivå for å kunne gå inn på et akademi på de øverste nivå, men det skal bli veldig spennende å se om han kan få til litt i Grimsby.»

Dette blir spennende å følge med på videre for  de norske supporterne. Etter Knut Anders Fostervolds låneopphold vinteren 2000-2001 har det ikke vært nordmenn innom klubben.