Nordiske spillere i Grimsby

Vi har sett sterke signaler på at Jason Daði Svanþórsson vil bli presentert som Grimsby-spiller innen kort tid. I så tilfelle blir han den aller første islendingen på Grimsby, men ikke den første nordiske spilleren.

Henry Smethurst Mundahl hadde norsk far, men mora var fra Caistor. Henry fikk offisielle kamper for Grimsby mellom 1884 og 1891 og blir av få regnet som den første nordmannen i engelsk fotball.

Dansken Edvin Hansen kom fra Køge i 1946/47-sesongen og spilte for reservelaget. Regnet som Grimsbys tredje utlending etter tyske Max Seeburg og Kansas-fødte Billy Andrews. Beholdt sin amatørstatus og fikk delta for Danmark under 1948-OL.

Stian Thomassen fikk en kamp for Grimsby i Sverige under en preseason kamp mot Trelleborg i 2001.

Dansken David Nielsen hadde et fantastisk opphold på lån fra FC København i 2001/02. Grimsby bød faktisk £200 000 for å signere han permanent, men kravet om at overgangen skulle inkludere en sign on-fee for å slette Nielsens gamblingjeld førte til at ting dro ut. Nielsen hadde uansett fått et navn i England og endte til slutt opp i Wimbledon.

Samtidig som Nielsen var i Grimsby hentet man også norske Knut Anders Fostervold på lån fra Molde. En venstreback som hadde spilt i Champions League, men som ikke fikk ut sitt fulle potensiale grunnet et kneproblem. En permanent overgang var på bordet, men Moldes krav om £375 000 var i drøyeste laget for en 29-åring.

I 2002 hadde man svenske Martin Pringle på lån fra Charlton. Pringle viste klasse, men et alvorlig beinbrudd mot Stockport endte karrieren.

Norske Paul Endre Ullenes prøvespilte i kamp for U18-laget i 2019.

Sebastian Ring, Ludvig Öhman og Moses Ogbu var profiler i Allsvenskaen som daværende manager Michael Jolley hentet til Grimsby i 2019. Ring var en teknisk venstreback som vel ikke helt trivdes med den fysiske fotballen i England. Ludvig Öhman fikk en kultstatus for sitt uredde stopperspill. Moses Ogbu hadde nigeriansk-svensk pass og var vel den av trioen som slo best an blant fansen, men fikk mindre og mindre spilletid.

PS: I sommer har man også blitt linket til færøysk-ungarske Geza David Turi fra Vikingur. Vi forstår at Geza fortsatt ønsker å vente for å få det færøyske passet på plass før han drar utenlands. Dette da han ønsker å ha muligheten å bo på Færøyene også etter karrieren. Dette med passet antas å dra ut i et par måneder til, dermed vil han trolig fullføre sesongen i Betri Deildin. Så får vi se om det skjer noe i vintervinduet.