Moses går på vannet

Moses Ogbu har gått fra zero til hero etter at han forlot Grimsby i vinter. I pressen linkes han både til storklubben Hammarby og en godt betalt jobb i Kina.

Nå kjemper han om toppscorertittelen i Allsvenskan for overraskelseslaget Mjällby. Før serierunde 16 står han med 7 kamper på 12 kamper. Han har fem mål på de fire siste.

Moses signerte for Mjällby like før koronaen stengte ned alt, hadde han ventet litt lenger kunne han isteden ha vært arbeidsløs nå.

Ogbu er virkelig het i Sverige og det er nå en rekke intervjuet med han i svensk presse. Her snakker han blant annet om tiden i Grimsby.

Milde Moses åpnet seg opp for Sportbladet. «I begynnelsen var det nice. Jeg fikk bo i en sinnsyk stort leilighet. Det var kjempekult å spille i England, fotballen der er crazy. Så ble jeg skadd og treneren fikk sparken. Det var da alt startet å skje,» sa han til Sportbladet.

«Da jeg kom tilbake fra skade i desember fikk jeg ikke spille så mye. Jeg visste at jeg skulle ha startet der og jeg ville spille. Det var frustrerende. Vi snakket oss igjennom det og den nye treneren ville ikke ha meg der. Jeg burde ha startet for det laget alle dager i uka.»

Moses ble fryst ut. «Jeg mistet gleden de siste månedene. Det var ikke gøy med fotballen lenger. Mine lagkamerater merket det og ble urolige. Vi kom til enighet om at jeg måtte finne tilbake gleden igjen og da var Sverige det eneste alternativet.»

Ogbu brøt kontrakten med Grimsby etter et halvår. «Da jeg forlot England hadde jeg en del tilbud fra utlandet. Men mentalt… jeg var veldig langt nede. Det var rett før jeg gikk inn i en depresjon. Til agenten min Gustaf Grauers sa jeg at han måtte prøve å finne noe i Sverige. For i Sverige kan jeg få gleden tilbake, her kjenner jeg til alt og jeg kan kulturen og alt,» fortalte han fotbolldirekt.se.

I England omgikk Moses lagkamerat Sebastian Ring og kjæresten Amanda, men når dem dro ble det litt mye på en gang. Foruten at hans nærmeste venn dro ble han selv skadet og Michael Jolley fikk fyken. «Jeg mistet gleden der,» sa han til Expressen.

«Nei, jeg ble faktisk ikke ensom. Jeg kjenner noen i London, så når vi hadde fri kunne jeg dra dit og gjøre noe annet enn fotballen, men programmet i England er så tett at det ikke er mange fridagene. På tampen ble jeg kanskje ensom. Det var kanskje slik.»

«På toppen av alt hadde jeg ikke truffet familien min på to-tre år. Det kan ha spilt en stor rolle det også selvklart. Jeg er sterk mentalt, men det der var kjempetøft.»

Moses brøt kontrakten med Grimsby og dro hjem til Sverige. Hans fantastiske form vil sikkert ha fått større klubber på banen, men av og til er hjemme best?

Ikke alt var mørkt
Noen gode minner har 29-åringen igjen fra Grimsby.

«Fansen elsket meg og de var alltid positive mot meg. Det startet også kjempebra for meg sportslig.»

«Det var stort for meg, en spiller som lenge spilte for Sirius og plutselig bare boom – møte Chelsea på Stamford Bridge. Det var magisk. Jeg kommer aldri til å glemme det, da jeg stod der og så på Frank Lampard og fikk møte alle spillerne.»

«De var også ydmyke etter kampen og kom inn i garderoben og sa at vi hadde gjort det bra selv om vi tapte stort. Lampard sa vi bare kunne spørre om vi lurte på noe eller ville ha en av kamptrøyene.»

«Jeg var inne å dusjet da. Så da jeg kom ut var draktene borte, men jeg fikk ta bilder med noen av spillerne som Kovacic, Willian og Zouma.»

 

Sommerchatten


Grimsbys siste kamp ble spilt 7. mars 2020 da Scunthorpe ble slått 2-0. Når neste kamp skal spilles vet ingen.
For å korte ned ventetiden har vi opprettet et «Live Event» med chattemuligheter.

Sommerens fem første signeringer

Grimsby har nå gått igjennom sine covid-protokoller og startet å trene som normalt. Lørdag hadde man også en internkamp hvor de nye signeringene fikk vist seg frem. Her var det nok også en del prøvespillere uten at Ian Holloway ville si hvor mange under sitt lørdagsintervju med BBC Radio.

Fem nye spillere inn denne uken og flere skal det bli. Man står ovenfor en kanonhard sesong hvor tre kamper i uka blir normen, ja med litt dårlig vær eller noen voldsomme resultater i cupen kan man raskt se Grimsby spille fire kamper på en uke!

Så hvem er de? Vi har studert de fem nye.

Bilel Mohsni
Franskfødt stopper med landskamper for Tunisia. Trettitreåringen har spilt på det høyeste nivået i Skottland for både Glasgow Rangers og Dundee United.
Kan også spille som defensiv midtbane og spiss.
Ledertype, men også noe hissig av seg. I Glasgow Rangers fikk han i sin tid en 7 kampers karantene for en voldsom klinsj med et par Motherwell-spillere.
Ian Holloway har hatt et godt øye til spilleren i en rekke år og i mars var Mohsni på prøvespill med klubben. En overgang falt i grus da grunnet pandemien, men 11. august signerte han altså en ettårskontrakt.

Ira Jackson Jr.
Som Bilel er han sterkt religiøs. Spiss fra de lavere divisjoner som har spilt deltid. Basert på «youtube footage» er han litt uvøren i stilen, men har de fysiske forutsetningene om Holloway får skikk på han.
Kommer fra Isthmian League-klubben Folkestone Invicta. Så bler et steg opp for 23 åringen. Kjappe bein og scoret 26 mål forrige sesong. Spiss, men kan nok også spille bredt i 4-3-3?
Gikk gradene i Dover og fikk prøvd seg på nivå fem der, men ble leid ut før han siden tok runden selv ofte på nivå syv og der omkring. Fjorårssesongen må regnes som hans gjennombrudd. Imponerte Holloway såpass under prøvespill at han fikk en toårskontrakt med opsjon for ett år til.

Montel Gibson
Som Ira snakker vi her om en spiss som har gjort det bra i de lavere divisjoner. For Halesowen Town nettet han 31 mål på 46 kamper forrige sesong. Tjuetoåringen fått en treårskontrakt i Grimsby.
Montel startet karrieren i Highgate United, Notts County la merke til han og ga han sin League Two debut som 18-åring. Ble siden leid ut og da startet en karrierevei nedover i systemet. Får nå en litt for kort preseason til å tilpasse seg fulltidsfotball, men får nok et eget opplegg av fysisk trener Greg Howard, så må nok sees på som et langtidsprosjekt.
Igjen en religiøs type skal vi tro twitterfeeden.

George Williams
Selve rosina i pølsa. Kanskje sommerens til nå sterkeste signering av Holloway? Offensiv midtbanespiller med landskamper for Wales, kanskje en erstatter for typer som Charles Vernam og Billy Clarke? Ble frigitt av Forest Green Rovers i sommer etter at han fikk sesongen spolert med en brukken fot påført av Zak Mills.
24-åringen gikk gradene i MK Dons og fikk sin A-lagsdebut der allerede i 2011 som 16-åring!  Ble så snappet opp av Fulham hvor han fikk kamper i Championship, men enda flere i Premier League 2.
Målfarlig type som under sin tid i Fulham blant annet ble leid ut til den skotske toppserien og St. Johnstone FC før han gjorde en permanent overgang til FGR i 2018.

Alhagi Touray Sisay
20 år gammel spanjol hentet fra walisiske Aberystwyth Town.  Høyreist spiss på 193 cm som fikk ettårskontrakt, med forbehold om internasjonal klarering.
Hadde forrige sesong flere prøvespill med markante klubber som Stoke, Hearts og Hull. Hull var nok nærmest en overgang og han fikk en U23-kamp der på prøvespill. Hans opprinnelige klubb ville ha kompensasjon for den unge spilleren, så isteden endte han opp i den halvprofesjonelle Cymru Premier på en kortidskontrakt.
Litt vanskelig å finne bakgrunnshistorien til Alhagi i Spania, men dette er nok en budsjettsignering hvor man ser et potensiale ved å foredle han?